I denne udgave af 365DESIGN kan du læse om cirkulær økonomi, spændende portrætter af Peter Vedel fra ferm LIVING og Joakim Lassen fra Montana Furniture samt fremtidens dominerende farver, materialer og tendenser.

“Er du klar til den store post-corona-tur i designkarrusellen?

Sensommeren byder (endelig) på en række events, messer og arrangementer, der kan samle design-, møbel- og interiørbranchen omkring et fælles ønske om en lys og driftig fremtid med et nyt og grønnere afsæt.

2020 og 2021 har lært os at tænke stort, drømme lidt og lægge planer på lang sigt, samtidig med at det har været nødvendigt at agere lynhurtigt på de små og kortsigtede realiteter. Den form for agilitet og tilpasningsevne må vi meget gerne tage med os ind i den vækstperiode, der venter forude.

Vi er tilbage, men tilbage til et nyt afsæt, en ny og anderledes verden. Vi har lært noget, og vi har flyttet os. Derfor står vi stærkere – som individer, som organisationer og som branche.”

Således lyder indledningen fra chefredaktør, Louise Byg Kongsholm, på 365DESIGN nr. 3 2021, der netop er udkommet.

 

Indhold i denne udgivelse

10 — Kort & godt
Nyheder om stort og småt i branchen.

Ledelse

20 — Pandemien har skubbet til fremtidens lederskab
Rollen som leder har under coronakrisen budt på udfordringer med nye metoder og skift af fokus. De bevægelser, der allerede var i gang inden for ledelse, har således fået et stort skub fremad.

24 — Peter Vedel, ferm LIVING
Peter Vedel har altid troet på den inkluderende ledelsesstil, som kommer til sin ret i en virksomhed som ferm LIVING, der er bygget på iværksætterånd.

26 — Joakim Lassen, Montana Furniture
For Joakim Lassen er det vigtigt at have en klar strategi, som alle i virksomheden er enige om, og som alle arbejder for.

28 — Hvis Danmark skal forblive innovationsnation, skal lederskammen frem i lyset
Evnen til at skamme sig er blevet sat i skammekrogen. Ifølge Elsebeth Hauge bør ledere i stigende grad turde stille sig frem og indrømme, at de også nogle gange føler skam.

 

 

Cirkulær økonomi

36 — Cirklen er den nye linje: Fremtidens forretning er cirkulær
For at komme design- og møbelbranchens affaldsproblem til livs skal den lineære værdikæde skiftes ud med den cirkulære.

40 — Mater: Virksomheders affald er det næste guld
Hos designvirksomheden betragter de affald fra store virksomheder som den næste guld-ressource, når de omdanner affaldet til møbler og belysning ud fra et cirkulært ideal.

42 — Genbrugsindekset: Coronakrisen har øget fokus på boligoptimering og overforbrug
DBA har taget temperaturen på danskernes opfattelse og anvendelse af genbrug og kan berette om en stigende motivation for at sænke overforbruget og sælge ud.

46 — Anti-trend og bæredygtig livsstil
Hvad vil det sige at leve et bæredygtigt liv? Dyk ned i forbrugsdelen af bæredygtig livsstil knyttet til anti-trend.

pej trend

54 — Intuition – pej trend SS 22
Fremtidens forbrugere skal lade intuitionen råde. Læs om, hvad der kommer til at præge sæsonen SS 22 i forhold til forbrugeradfærd, farver og materialer.

Branding og det gode formål

66 — Gode gerninger giver god branding
For virksomheder i branchen kan det både være en god forretning og god branding at samarbejde med NGO’er. Der er dog flere faldgruber, som man skal være opmærksom på.

70 — Bitz & Folkekirkens Nødhjælp
Det er vigtigt, at hjælpen bliver så konkret som muligt, så den kan formidles videre til kunderne, forklarer stifter Christian Bitz om brandets samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

72 — Spring Copenhagen & Red Barnet
Ifølge kommunikationschef Christian Klauber kan samarbejdet med Red Barnet være afgørende for et nyt brand som Spring Copenhagen, fordi der opstår en udveksling af troværdighed.

 

Som abonnent på 365DESIGN kan du, udover at modtage bladet fysisk i din postkasse, også læse alle artikler online her →

Er du ikke abonnent, men vil gerne læse med og samtidig få del i alle de andre fordele i 365DESIGN-universet? Læs mere om et abonnement her →