Diplomforløb

trends i praksis

Trends i praksis

Trends ipraksis

På dette forløb uddannes du i at arbejde med trends i praksis. Du trænes i at bruge de rigtige metoder og se trends før alle andre. Næste hold i København 19. oktober 2020 og i Aarhus 18. januar 2021.

Erhvervsakademi Aarhus + pej gruppen
trends i praksis

Om forløbet

Trends sælger, engagerer, mobiliserer, skaber, udfordrer og forandrer. Trends påvirker alt omkring os. Det vi køber, bruger og anbefaler. De jobs vi vælger. Måden vi bor på. Der hvor vi rejser hen, og de valg vi træffer hver dag.

Hvor kom det lige fra?”. Sådan oplever vi ofte, at en trend har overhalet os, og forbrugerne pludselig løber i samme retning efter noget nyt og spændende. Trends er hovedingrediensen i succes, og der er meget at vinde ved at lære at se trends før alle andre og vide, hvor forbrugerne vil løbe hen i morgen.

På dette forløb uddannes du i at arbejde med trends i praksis. Du trænes i at bruge de rigtige metoder og se trends før alle andre. Du får effektive værktøjer til at indsamle og prioritere i den nye viden og omsætte til handling. Du får et sprog til at kunne formilde og kommunikere trends. Og vigtigst af alt, så får du de afgørende kompetencer til at formulere og igangsætte værdifulde indsatser med afsæt i de spottede trends.

Dette diplomforløb er et samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus og pej gruppen.

Diplomforløbet giver 5 ECTS point. Se adgangskrav og muligheder for tilskud her >


Du får svar på følgende

Trendanatomi – hvornår ved du, at der er tale om en trend og ikke blot en døgnflue?

Trendtyper – hvad er en gigatrend, megatrend og mikrotrend?

Hvordan opstår og spredes trends, og hvilken effekt har de i forskellige brancher?

Hvorfor er tidsåndsforståelse et grundlag for arbejdet med trends?

Hvilke styrker og svagheder er der ved gængse metoder til dataindsamling, databehandling analyser, scenarieudarbejdelse mv.?

Hvilke grundlæggende færdigheder og redskaber kan bringes til anvendelse?

Hvilke processer og metoder benyttes til indsamling, oversættelse og formidling af trends til resten af organisationen?


Forløbet henvender sig til dig, der

arbejder med branding, marketing, kunderejser, innovation, produktudvikling, design, salg, service eller blot er interesseret i at vide mere om trends

har behov for at tilegne dig et sæt færdigheder og metoder, der giver mening i arbejdet med trends – både på strategisk og daglig basis

vil skabe en mere smidig og forandringsparat kultur i virksomheden, afdelingen eller teamet

ønsker at styrke modet til at tage de første vigtige skridt til en succesfuld forandring

Covid-19 foranstaltninger. Læs mere her →

Undervisere

Fremtidsforsker Louise Byg Kongsholm

Louise Byg Kongsholm

Louise Byg Kongsholm er pej gruppens ejer, administrerende direktør, chefredaktør, konsulent og trendforsker. Hun står blandt andet bag pej gruppens bogudgivelser med titler som ’Trendsociologi’, ’Cross Channel 1 + 2”, ‘Total Ret@il’ og er på vej med en ny bog.

Hun er desuden chefredaktør på TID & tendenser, 365DESIGN og TØJ og skriver i en række eksterne magasiner, holder foredrag i både Danmark og Norge og citeres ofte i pressen som trendforsker med speciale i trends, forbrugeradfærd, detailhandel, mode og interiør samt fødevarer.

Louise er uddannet cand.merc. med speciale i strategi og ledelse, har tidligere været ansat som strategikonsulent hos Lego og har været en del af pej gruppen siden 2007.

Jill Hawkins

Jill Hawkins

Jill is ‘The Future Thief’, a British futurist based in Denmark specialising in creativity and identity. She explores and anticipates these shifts amongst different cultures and generations around the world, helping global brands make a positive difference by designing for the worlds of their future consumers.

Jill will be guest lecturer.

Cathrine Gro Fredeiksen

Cathrine Gro Frederiksen

Cathrine Gro Frederiksen arbejder som trendspotter og konceptudvikler. Siden 2010, hvor hun grundlagde sit firma Alikelihood, har hun arbejdet i et spændingsfelt mellem trendspotting, strategiske prognoser, design og iværksætteri. Hun har allerede oplevet stor succes på den skandinaviske trendscene og rådgivet mange store og mellemstore virksomheder, primært i fødevare- og livsstilsbrancher, om trends fra mikro- til meganiveau, samt hvordan man kan bruge disse i sit strategi- og udviklingsarbejde.

Cathrine vil stå for undervisningen på modul 3 i København d. 11. marts og i Aarhus, 20. maj 2020.


Pris & materiale

Prisen for forløbet er:

14.995,-

Tilmeld dig nu

Prisen er ekskl. moms og inkluderer undervisning, fuld forplejning, undervisningsmateriale og eksamen.

Undervisningsmateriale:
Den første undervisningsdag får du udleveret bøger og undervisningsmaterialer. Vi anbefaler, at du medbringer din egen computer eller tablet til undervisningen.

Eksamen og certificering:
Forløbet afsluttes med en kort skriftlig synopsis og et mundtligt forsvar, typisk baseret på egen virksomhed. Forløbet ”Trends i praksis” er akkrediteret med 5 ECTS-point på diplomniveau.

Med i prisen på uddannelsen får du også:

Den ultimative grundbog. Teoretisk, metodisk og praktisk arbejde med trends (Værdi kr. 395,-).

Trendsociologi v. 2.0 bogen

Udkommer fire gange årligt = seks blade i alt (værdi kr. 2.995,-).

Det siger deltagerneom forløbet

Helle Dollerup Lyngaa Wegeberg

”Jeg har gennem flere år arbejdet med trends, men nu er der kommet mere system i det. Jeg har fået værktøjerne til at gribe opgaverne anderledes an og trykprøve dem fra flere vinkler. Det skyldes bl.a. forståelsen for trendhierarkier og hvordan man kan arbejde med dem. At forstå hvorfra en trend opstår og bruge hierarkiet som et værktøj til planlægning og udformning af kommunikationen, så den bliver mere forståelig og håndgribelig for både én selv og modtageren. Vi bruger det aktivt internt i vores virksomhed i vores arbejde med trends og formidling af dem og derudover også, når vores kunder efterspørger det. At kombinere uddannelsen med den erfaring og viden jeg havde i forvejen, har på mange måder klædt mig endnu bedre på til at udvikle både egen og kunders virksomhed.”

— Helle Dollerup Lyngaa Wegeberg

Line Marie Jørgensen

“Jeg valgte at tage forløbet ‘Trends i praksis’ hos PEJ, fordi jeg altid har fundet det at forudsige trends interessant. Jeg har haft et utroligt lærerigt forløb, og jeg har fået mere med i rygsækken end jeg kunne have ønsket mig. Jeg er uddannet indenfor marketing og kommunikation, og jeg forventer at bruge den læring, jeg har opnået på forløbet, til at præcisere min kommunikation og de markedsføringsmaterialer, der skal udarbejdes til henholdsvis offline- og onlinemedier.

Når man kommer fra den kreative branche, hvor tingene går stærkt, er det rart at have fået nogle håndgribelige værktøjer, til at guide en på vej og til bruge i sit daglige arbejde. Udover et lærerigt forløb, hvor forståelsen for at trends er så meget mere end spådomme, møder man mange forskellige brancher på uddannelsen, og man får en unik mulighed for at netværke med mennesker, der kommer med mange forskellige baggrunde.”

— Line Marie Jørgensen

Lene Nørgaard - Marketing- og eventchef

“Ny, kort, intens og meget brugbar uddannelse, som giver et godt kick til at få struktureret og synliggjort arbejdet med tendenser. Åbner op for mere struktureret filosofi i den kreative branche. Giver god indsigt til forskellige redskaber og værktøjer for bearbejdning af tidens trends, spotte – og understøtte dem.

I forløbet kan der trækkes paralleller til din egen branche, så uddannelsen giver mening og kan straks overføres i dagligdagen. Anbefales til alle, som arbejder med beslutninger for fremtiden, uanset branche.”

— Lene Nørgaard, Marketing- og eventchef hos Randers Storcenter

Dato & lokation

København


Modul 1
Mandag 19. oktober 2020
Kl. 09.00 – 20.00


Modul 2
Mandag 26. oktober 2020
Kl. 09.00 – 16.00


Modul 3
Mandag 9. november 2020
Kl. 09.00 – 16.00


Modul 4 (Eksamen)
Mandag 16. november 2020


Lokation

Dansk Markedsføring
Nordre Fasanvej 113 -115 1. Sal
2000 Frederiksberg

Herning / Aarhus


Modul 1
Mandag d. 18. januar 2021
Herning
Kl. 09.00 – 20.00


Modul 2
Tirsdag 26. januar 2021
Aarhus
Kl. 09.00 – 16.00


Modul 3
Tirsdag 9. februar 2021
Aarhus
Kl. 09.00 – 16.00


Modul 4 (Eksamen)
Tirsdag 23. februar 2021
Aarhus


Lokation

Modul 1 finder sted i Herning:
pej gruppen
Bitsovvej 2, 7400 Herning

Modul 2, 3 og 4 finder sted i Aarhus:
Erhvervsakademi Aarhus
Ringvej Syd 104, 8260 Viby J.
(se lokalet på skærmen ved indgangen)


Adgangskrav & tilskud

Optagelse:
For at blive optaget på en diplomuddannelse skal du have 2 års relevant videregående uddannelse samt 2 års relevant erhvervserfaring. Alternativt andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene.

Opfylder du ikke adgangskravene?
Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes at have andre relevante kompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel vurdering på baggrund af cv og motivation.

Fag og studieordning som forløbet taget afsæt i:
– Studieordning i ”Den Merkantile Diplomuddannelse”
– Fagbeskrivelse i ”Kundeindsiger, trends og tendenser”

Tilskudsmuligheder:
Et akkrediteret forløb giver din virksomhed mulighed for at få dækket en del af deltagergebyret via Statens Voksen Uddannelse (SVU) og kompetencefonde.

Hvis du er faglært eller ufaglært, har du nu mulighed for at få betalt din videreuddannelse på akademi- og diplomniveau med op til 10.000 kr. årligt til og med 2021.

Tilmelding

Har du spørgsmål til forløbet eller tilmeldingen så send en mail her >

1 Deltageroplysninger
2 Faktureringsoplysninger
  • Deltageroplysninger