Herning — 18. september 2018Oslo — 20. september 2018København — 25. september 2018

Food+ConsumerTrends

Heldagskonference om future food trends 2020-2023Oplev fødevarebranchens fremtid

Emner   |   Foredragsholdere   |   Info      Køb billet

Futurefoodtrends

Oplev fremtiden i dag

Se, hør, smag og rør ved fremtiden ved at deltage i pej gruppens årlige FOOD + CONSUMER TRENDS konference, der kaster lys over tidsånd, købs- og forbrugeradfærd, kommercielle trends til fødevarer, restaurant, detail, kommunikation og emballage.

300+ deltager hvert år i vores foodkonferencer for at blive klædt på til at håndtere fremtidens udfordringer og lægge en klar strategi for virksomhed, brand, produkter og kommunikation.

Den supereffektive og dybt relevante heldagskonference afvikles i tre byer i september 2018. Intet andet sted får du så meget inspiration, perspektiv og viden fra et stærkt trendteam samt indlæg fra interessante branchefolk med noget på hjertet.
Et stort team af eksperter stiller deres viden og erfaring til rådighed. Ryk en dag ud af kalenderen, prioriter inspiration og netværk til fødevarebranchens mest inspirerende konference.

Emner


Kan 'alternativ mad' blive mainstream eller er det spild af penge at investere i dem?

Hvilken rolle spiller kokkelandsholdet for fremtidens madtrends?

Fattigmandskost er tilbage på menuen – hvorfor det?

Megatrends: Hvilke største trends dikterer tidsånd og forbrugeradfærd i de kommende år?

Fremtidens detailhandel hedder Total Ret@il – men hvad er det?

Det moderne torvemarked – Mathallen år 6 og videre frem?

At spise med øjnene: Hvad ønsker folk at se på? Hvad søges der efter? Og kan en tv-kanal med fokus på mad levere dette?

Hvad indeholder de nye kommercielle mikrotrends inden for fødevarer, der påvirker indkøbsvaner og ganer?

Nye kommercielle mikrotrends, der påvirker indkøbsvaner og ganer frem imod 2023

Trend Update: Samfundsudvikling, tidsånd, økonomi, trends og inspirerende cases

Kan 'alternativ mad' blive mainstream?

Content is king: Om Magasinet Lækkerier. Et offline medie i en online tid

Trendrigtig og bæredygtig kantinedrift - er det muligt?

Fattigmandskost er tilbage på menuen

Det moderne torvemarked

TOTAL RET@IL: Forbrugeradfærd, fysisk detailhandel samt mulige og umulige krydsninger mellem salgskanaler

Fra Svaneke til Skandinavien - en pizzakoks rejse

Madkanalen: At spise med øjnene

Billetter

Foredragsholdere


Trendupdate

Louise Byg Kongsholm


Trendforsker og ejer
af pej gruppen

TRENDS 2025

(Kan opleves i alle byer)

De nye forbrugere i en ny tid navigerer efter helt andre værdier, og de har ændret adfærd, så det ikke længere er muligt at kommunikere og sælge varer og services som tidligere. Samfundsudvikling, tidsånd, økonomi, trends, markedsindsigter og gode cases viser vejen til fremtidens forbrugere, deres værdier og livsstil og dermed de krav, som de stiller til brands, detail og etail, samt hvordan man får fanget deres sparsomme opmærksomhed.

Louise er trendforsker, foredragsholder og forfatter. På konferencen bidrager hun med ny viden om samfund, tidsånd, forbrug samt fødevare- og detailhandelstrends.

KOMMERCIELLE MIKROTRENDS

Cathrine Gro Frederiksen


Strategisk
trendresearcher

Food trends

(Kan opleves i alle byer)

Hvad kommer efter plantefars, avokadotoast og alkoholfrie drinks? På konferencen præsenteres bud på nye kommercielle mikrotrends, der vil påvirke indkøbsvaner og ganer frem imod 2023. Forvent at møde inspirerende cases fra hele verden, som illustrerer og eksemplificerer de mikrotrends, der præsenteres, så de er lige til at gå hjem og arbejde med.

Cathrine er strategisk trend researcher bosat i København og Tokyo, og hun hjælper virksomheder med at kortlægge nye trends inden for deres industri samt omsætte dem til produkt, branding og strategi.

ALTERNATIVE MADTRENDS

JonatanLeer


Postdoc, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet

Kan ‘alternativ mad’ blive mainstream?

(Oplev i alle byer)

For tiden ser vi masser af ’alternative’ madtrends (fra slow food til nye fødevarefællesskaber), der vil revolutionere vores madkultur fra jord til bord. Dette foredrag tegner et billede af kampen mellem mainstream og det alternative og vil blandt andet svare på spørgsmålene: Hvorfor kommer så få alternative madtrends ikke videre end ud til den kreative middelklasse i storbyerne? Kan man virkelig sige, at ’stop madspild’ har haft større indflydelse end ’det ny nordiske køkken’? Har vi mod til et nyt forhold til kød, og kan vi lære at opgive oksekødet og spise insekter i stedet?

Jonatan forsker i smagspædagogik og madkultur, herunder kulturelle repræsentationer af smag og mad samt gastronationalisme og af smagsnostalgi.

En pizzakoks rejse

GormWisweh


Stifter og medejer
af Gorms Pizza

Fra Svaneke til Skandinavien – en pizzakoks rejse

(Kan opleves i Danmark)

Den succesfulde pizzakæde Gorms Pizza blev i foråret 2018 solgt til norske Orkla som led i planerne om tilførelse af ny viden og nye ressourcer med en kompetent sparringspartner. For tv-kokken Gorm Wisweh, der lægger navn til pizzakæden, er det nye ejerskab en foreløbig kulmination på et eventyr, der startede i morens cafe i Svaneke på Bornholm for 15 år siden. Her eksperimenterede en 20-årig Gorm Wisweh med dej, tomatsovs og fyld, og han lykkedes med det i en grad, så bornholmere fra hele øen valfartede til Svaneke for at smage på Gorms pizzaer.

På konferencen fortæller Gorm om udviklingen fra en madidé som autodidakt kok til iværksætter til professionel drevet virksomhed med eksterne ejere samt den udvikling i koncept, brand og organisation, som det har krævet over tid.

TRENDRIGTIG KANTINEDRIFT

Kenneth BalieuSørensen


Head of Gastronomy hos Fazer Food Services A/S

Trendrigtig kantinedrift – er det muligt?

(Kan opleves i Danmark)

Serveringerne i en kantine skal være mere end blot spiselige. De skal være af højt gastronomisk niveau, være samfundsoplysende samt afspejle både medarbejdersammensætningen og tidens trends. Med mere end 45.000 spisende frokostgæster hver dag, ved Fazer Food Services A/S noget om ansvarsbevidst kantinedrift med fokus et velsmagende, sundt og inspirerende måltid, der skaber rammerne for en god arbejdsplads.

Kenneth bidrager med et indlæg omkring Fazer Food Services A/S’ visioner, og hvordan trends omsættes til praktiske løsninger i kantinesammenhæng.

Contentis king

MikaWulff


Konditor og
magasinudgiver

Content is king

(Kan opleves i Danmark)

Magasinet ’Lækkerier er’ et dansk magasin om brød, kager og desserter – og alt hvad dertil hører. Det blev grundlagt i 2015 af Mika Wulff, som forinden havde forladt en karriere i design- og reklamebranchen for at rejse til Paris og uddanne sig som konditor.
Mika fortæller om tilblivelsen af magasinet, og hvordan det er lykkedes at være et offline medie i en onlinetid, samt hvordan der udvikles content til en voksende og dedikeret læserskare i hele Skandinavien.

Fødevaremesseri vækst

Carina HøgstedKirkegaard


Projektleder ved Messecenter Herning (MCH)

Fødevaremesser i vækst

(Kan opleves i Danmark)

Danmarks største fødevaremesse, FoodExpo, har gennem flere år oplevet vækst og på seneste messe var mere end 55.000 kvadratmeter messeareal fyldt med gastronomiske oplevelser. Carina Høgsted Kirkegaard, projektleder ved MCH, fortæller om messens vision, aktiviteter, samarbejdet med partnere, konkurrencer mv. samt samt historien bag Madværkstedet, der er en mindre og mere kurateret messe i København.

Å spisemed øynene

ØivindLindøe


Grunnlegger av Matkanalen i Norge

Å spise med øynene

(Kan opleves i Norge)

Øivind vil fortelle om hvordan Matkanalen på kort tid har slått seg opp i en bransje med mange internasjonale konkurrenter og med raske endringer i seervaner. Noen spørsmål stilles, og noen besvares; Hva ønsker folk å se på? Hva søker man etter? Hvem er de viktigste driverne for mattrender fremover? Henger matprodusentene med i utviklingen? Hvordan kan matprodusentene koble sammen sin visuelle tilstedeværelse i sosiale medier, på egen web og i både fortjente og kjøpte kanaler?

Øivind Lindøe (f 1976) er siviløkonom og mastergrad innen økonomi og administrasjon fra Norges Handelshøyskole og fra Bocconi-universitetet i Milano. Hans bakgrunn er fra reklamebransjen og TV-bransjen i Norge.

Fattigmannskost på menyen

Patrick Jensen& Eric King


Grøt- &
iskremspesialister

Fattigmannskost er tilbake på menyen

(Kan opleves i Norge)

Patrick Jensen er konseptutvikler bak Gryn som startet i desember i fjor. Dette er Oslos første rendyrkede grøt-bar. Formålet til Gryn er først og fremst ta den folkekjære grøten fra de norske hjem, videre inn i kafé- og restaurantverdenen og ut i gatene.

Patrick Jensen samarbeider også med Eric King om Ice Crime, et innovativt iskrem-konsept som har fått god suksess fra Langkaia ved Tjuvholmen i Oslo. Deres ansatte creaminals serverer iskrem basert på naturlige ingredienser. Her serverer de alt fra eksotiske smakskombinasjoner på isen som french toast lønnesirup og kandisert bacon, pepper og karamellisert gulrot, og blå spirulinais.

Foto: Snorre Jøllanger // Studio Isidor – Kulinarisk.no

Den moderne mathallen

FrodeRønne Malmo


Konceptchef hos Mathallen i Oslo

Mathallen Oslo 6 år – Den moderne mathallen

(Kan opleves i Norge)

I oktober 2012 åpnet Mathallen Oslo. En mathall som mange hadde ventet på, men som også svært mange var skeptiske til. Beliggenheten var feil, Oslo publikummet handlet sin mat i billigbutikker og spesialbutikkene var døde. Ville konseptet overleve det første året?

Frode Rønne Malmo har ledet arbeidet med konseptet siden 2010 og vil oppsummere de første 6 årene med Mathallen. Både oppturer og nedturer. Og de avgjørende suksesskriteriene for å lykkes videre i konkurransen om kunden

Kokkelandsholdenei Norge

JørnLie


Restauratør og leder af kokkelandsholdene i Norge

Restauratør og leder af kokkelandsholdene i Norge

(Kan opleves i Norge)

Oplev Jørn Lie, som er restauratør for for det kendte restauranter ‘Vaaghals’ og ‘Gamle Rådhus’ i Oslo. Jørn vil fortælle om restauranterne, hvad de laver, samt rollen som chef for kokkelandsholdene og hvordan man egentlig konkurrerer med mad. Derudover vil han give et overblik over madscenen og hvordan det går på den front ude i verden.

TOTALRET@IL

Louise Byg Kongsholm


Louise Byg Kongsholm, Trendforsker og forfatter

TOTAL RET@IL

(Oplev i alle byer)

Ny bog sætter retningen for fremtidens detailhandel. Martin Michael Frederiksen, digital haj og e-commerce specialist, og Louise Byg Kongsholm, trendforsker og ejer af pej gruppen, har udgivet en bog med titlen ’Total Ret@il’. I bogen sættes der ord på den ændrede forbrugeradfærd, konsekvenserne for fysisk detailhandel og nethandel samt alle mulige og umulige krydsninger mellem de to typer salgskanaler, der samlet set skal modsvare en forbrugers krævende købsadfærd.

Louise Byg Kongsholm, trendforsker og medforfatter, præsenterer nogle af hovedkonklusionerne fra bogen på foodkonferencen.

Program


Program i Danmark

(Herning og København)

08.00 – 09.00: Indtjek og morgenmad
09.00 – 09.10: Velkomst og program
09.10 – 09.40: De største megatrends v. Louise Byg Kongsholm
09.40 – 10.10: Herning: Food Expo / Madværkstedet v. Carina Høgsted Kirkegaard
09.40 – 10.10: København: Trendrigtig kantinedrift v. Kenneth Balieu Sørensen
10.10 – 10.35: Pause
10.35 – 11.20: Pizza-eventyret v. Gorm Wisweh
11.20 – 11.25: Læsk v. Line Hoff
11.25 – 12.05: Frokost m. Læsk
12.05 – 12.55: Food trends v. Cathrine Gro Frederiksen
12.55 – 13.00: ISH v. Morten Sørensen
13.00 – 13.30: Pause m. ISH
13.30 – 14.05: Alternative madtrends v. Jonatan Leer
14.05 – 14.35: Content is King v. Mika Wulff
14.35 – 15.00: Pause
15.00 – 15.30: Herning: Trendrigtig kantinedrift v. Kenneth Balieu Sørensen
15.00 – 15.30: København: Food Expo / Madværkstedet v. Carina Høgsted Kirkegaard
15.30 – 16.00: Total Retail v. Louise Byg Kongsholm
16.00 – 16.05: Tak for i dag

Program i Norge

(Oslo)

08.00 – 09.00: Indtjek og morgenmad
09.00 – 09.10: Velkomst og program
09.10 – 09.50: De største megatrends v. Louise Byg Kongsholm
09.50 – 10.15: Mathallen Oslo år 6 v. Frode Rønne Malmo
10.15 – 10.40: Pause
10.40 – 11.20: Å spise med øynene v. Øivind Lindøe
11.20 – 11.40: Fattigmannskost på menyen v. Patrick Jensen og Eric King
11.40 – 12.25: Lunsj
12.25 – 13.20: Food trends v. Cathrine Gro Frederiksen
13.20 – 13.50: Pause
13.50 – 14.30: Alternative madtrends v. Jonatan Leer
14.30 – 15.00: Pause
15.00 – 15.30: Kokkelandslaget v. Jørn Lie
15.30 – 16.00: Total Retail v. Louise Byg Kongsholm
16.00 – 16.05: Tak for i dag

18. september 2018


Herning

Strategihuset
pej gruppen
Bitsovvej 2
7400 Herning

4.100,-

20. september 2018


Oslo

Dansens Hus
Vulkan 1
0182 Oslo
Norge

4.400,-

25. september 2018


København

Mogens Dahl
Koncertsal
Snorresgade 22
2300 København S

4.100,-

Billetter

Firstmover-rabat på 10 procent til og med den 31. maj 2018 på hele deltagerprisen.
Rabat ved mere end tre deltagere fra samme firma med udstedelse af én faktura (kontakt os på konference@pejgruppen.dk).

Prisen er pr. deltager og inklusiv forplejning til alle deltagere, herunder fuld morgenmad, specialudviklet frokostmenu, pauseserveringer, smagsprøver og drikkevarer samt trykt kompendium som udleveres på dagen. Alle priser ekskl. moms. Merpris i Norge skyldes større omkostninger til lokaleleje, forplejning, teknisk personale etc.

Dagen starter med tjek-ind og morgenmadsbuffet fra kl. 8.00-9.00. Første foredrag starter kl. 9.00, og sidste foredrag slutter omkring kl. 16.00. Et udvalg af magasiner, trendbøger, farvesystemer med videre fra pej gruppens trendstore er med på konferencen i København og Oslo. I Herning er det komplette udvalg til rådighed i pej gruppens egen butik.

Det er muligt at afmelde indtil 10 hverdage før konferencen. Ved afmelding senere end 10 dage før konferencedagen betales 50 procent af prisen, og ved afmelding senere end 5 dage før betales det fulde beløb. Det er muligt at sende en anden person i stedet.

Passer datoerne dig ikke? Eller har du brug for mere? Køb individuel konsultation med en af pej gruppens trendeksperter. Kontakt Martin Kølkjær for mere information (konsulent@pejgruppen.dk)

Tilmeld dig updates på fødevarekonferencen