Den store fødevarekonference
Food + ConsumerTrends 2022-2025
pej gruppens fødevarekonference om tidsånd, købs- og forbrugeradfærd, kommercielle trends til fødevarer, restaurant, detail, kommunikation og emballage. Oplev fødevarebranchens fremtid.
Aldrig har det været vigtigere at ramme plet med produkter og kommunikation
Udviklingsprocessen må ikke gå i stå – få viden og inspiration på konferencen
Sundhedskrisen må ikke blive til en innovationskrise for fødevarebranchen
Hold fokus
Fødevarebranchen er kommet meget forskelligt igennem krisen – nogen har haft stor vækst helt uden at ændre noget, andre har flyttet sig helt andre steder hen ved høj innovationskraft og andre har lidt et meget stort tab. Intet ved krisen har været selvforskyldt og ingen går umærket videre. Tiden efter sundhedskrisen er anderledes, ny og så alligevel kendt – for kriseadfærd har ofte de samme triggere og bevægelser.
Deltag på pej gruppens fødevarekonference og få bedre forståelse af adfærd og trends på kort og langt sigt samt inspiration til strategi, produkter og lanceringsplaner. Stærke fagfolk og inspirerende cases bringer nye indsigter og perspektiver på banen på årets konference.
Covid-19 foranstaltninger. Læs mere her →
Det får du på konferencen
Overordnet overblik over samfund, tidsånd og forbrug
Konkrete fødevaretrends
Indsigt i nye abonnementsøkonomi i fødevarebranchen
Inspiration fra flere brancheaktørers universer og strategier
Indsigt i iværksætteri og innovation i fødevarebranchen
Lærerige erfaringer fra aktuelle brancheaktører og/eller fageksperter
Spændende og aktuelle cases med fødevarefolk med noget på hjertet
Specialudviklet og portionsanrettet menu til dagen
Kompendium med præsentationer fra dagen og relevante artikler
Overordnet overblik over samfund, tidsånd og forbrug
Konkrete fødevaretrends
Indsigt i nye abonnementsøkonomi i fødevarebranchen
Inspiration fra flere brancheaktørers universer og strategier
Indsigt i iværksætteri og innovation i fødevarebranchen
Lærerige erfaringer fra aktuelle brancheaktører og/eller fageksperter
Spændende og aktuelle cases med fødevarefolk med noget på hjertet
Specialudviklet og portionsanrettet menu til dagen
Kompendium med præsentationer fra dagen og relevante artikler
Foredragsholdere
Alle byer
Louise Byg Kongsholmpej gruppen
Samfund, tidsånd og forbrug
Fremtidens forbrugere navigerer efter andre værdier og har ændret deres adfærd, så det ikke længere er muligt at kommunikere og sælge varer og services som tidligere. Samfundsudvikling, tidsånd, økonomi, trends markedsindsigter og gode cases viser vejen til fremtidens forbrugere, deres værdier, livsstil og dermed de krav, de stiller til brands, retail og e-tail, samt hvordan man får fanget deres sparsomme opmærksomhed.
Foredragsholder: Louise Byg Kongsholm, trendforsker og ejer af pej gruppen, scandinavian trend institute
Alle byer
Hanne HarboNørgård Mikkelsen
Food trends i forandring
Bedst som vi kunne se at klimaet var den nye altoverskyggende driver for fødevareindkøb, blev alt ting vendt op og ned. Hvad sker der med vores måde at handle og forbruge fødevarer på? Nu og på den lange bane? Og hvilke former tager trends som økologi, sundhed og convenience i de kommende år?
Vi kender muligvis ikke alle svarene til september, men i sit oplæg vil Strategisk Planner, Hanne Harbo fra Nørgård Mikkelsen dele sine tanker om Corona-krisens påvirkning af fødevaretendenserne.
Foredragsholder: Hanne Harbo, Strategisk Food Planner, Nørgård Mikkelsen
Alle byer
Jonas, Tine, Jon Erik og AnnikenSubscrybe
Den nye abonnementsøkonomi
Hvad er konsekvensen af, at forbrugere ikke vil eje, men blot have adgang? At vi ikke længere må sælge produkter – kunderne køber oplevelser og udbytte? At loyalitet er navnet på en by i den fjerneste afkrog af Langtbortistan?
Konsekvensen er, at flere og flere virksomheder udskifter deres fundamentale tilgang til kunderne og til sig selv. Udskifter deres forretningsmodel fra at være transaktiosnbaseret til abonnementsbaseret eller netop relationsbaseret.
Subscrybe hjælper virksomheder med dette skifte og vil fortælle om de bærende afgørende trends, inspirere med gode cases, og gennemgå metoder til at komme sikkert i gang med abonnement.
Foredragsholdere:
Jonas Juul Jeppesen (København)
Tine Møller (Herning)
Jon Erik Ofstad/Anniken Boye (Oslo)
Herning + København
Timm VladimirVladimirs Køkken / Bagedysten
Mit madunivers
Timm Vladimir fortæller om sin personlige rejse ind i madbranchen. Fra han begyndte at lave mad som 10-årig, til i dag at drive Danmarks største private madskole. Han giver indblik i, hvordan det er at starte en helt ny karriere i en helt ny branche, og om at insistere på at alle danskere skal have et højt bundniveau i maddannelse. Han fortæller også om at starte et bryggeri, fordi det gav mening og om sin kamp for at stoppe madspild – både hjemme, men i særdeleshed også på arbejdspladsen, hvor han via nye kantineløsninger understøtter dette.
Foredragsholder: Timm Vladimir, stifter af Timm Vladimirs Køkken og vært på Bagedysten.
Herning + København
Jens BrochSunset Boulevard
Grøn omstilling som vækstdriver
Omstilling til bæredygtighed og evnen til at tjene penge ikke er to modpoler – tværtimod! Sunset Boulevard, landets største danskejede fastfoodkæde, har vist, at bæredygtighed og grøn omstilling kan skabe vækst og solide resultater.
Oplev en dynamisk dialog med konkrete indspark og markante holdninger til bæredygtighed, grøn omstilling, fremtidens salat, handlingsorienteret kommunikation, adfærdsændrende databrug og effekten af faktisk at gøre noget!
Fordragsholder: Jens Broch, direktør, Sunset
Oslo
Eivind HaalienNorgesgruppen
Opptur for lokalmat
Lokalmat har gått fra å være noe lite og sært med liten økonomisk og strategisk betydning, til å bli en driver innen kategoriutvikling, verdiskaping og differensiering. MENY selger Matskatter for 1 mrd. i året og er den dagligvarekjeden i Norge med høyest organisk vekst i 2019.
Eivind Haalien, er kategorisjef for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen. Han er utdannet kokk, har en M.Sc. i Internasjonal hotell- og reiselivsledelse og har vært blant annet Ambassadør for Nordisk Ministerråds satsing Ny Nordisk Mat.
Foredragsholder: Eivind Haalien, Kategorisjef for lokalmat og spesialiteter i Norgesgruppen
Alle byer
Louise Byg Kongsholmpej gruppen
Livsfaser som strategisk værktøj
Der er gået koks i klassisk segmentering, og der gribes efter alternative og mere givtige måder at beskrive forbrugernes adfærd. I 2007 udgav pej gruppen den første bog om livsfasesegmentering, og siden har modellen været en grundsten i konsulentprojekter og foredrag. En række virksomheder har også tage modellen til sig, herunder Mindshare, der kan bevise, at modellen er mere retningsvisende og forudsigende med hensyn til reelt forbrug end andre segmenteringsmodeller.
Foredragsholder: Louise Byg Kongsholm, trendforsker og ejer af pej gruppen samt forfatter til en række bøger om forbrugeradfærd, detailhandel, trendforskning mv. Den nyeste bog ’Livsfaser og forbrug 2.0’ udkommer i marts 2020 og præsenteres for første gang på Strategikonferencen.
Cases
Alle byer
Case:Thomas VildersbøllINLAND ICE
Hvordan smager 100.000 år gammel indlandsis?
Hvad er det der får en Kongelig Hofleverandør i the til at måbe, vinder guldmedalje ved international chokolade konkurrence og er verdens reneste af sin slags? Det er såmænd et pioneer-eventyr fra Grønland, hvor hovedpersonen er en råvare med ekstraordinære gastronomiske egenskaber – fortalt af direktør for INLAND ICE, Thomas Vildersbøll – der udover at byde på en smagsprøve også forklarer hvordan oprindelsen, produktionen og indtagelsen af vand, har en kompleksitet, som gastronomiens fagfolk først lige er begyndt at forstå betydningen af.
Foredragsholder: Thomas Vildersbøll, direktør, INLAND ICE
Alle byer
Case:Mia Maja HanssonCPH Food Space
Madiværksætteri anno 2020
Hvad kendetegner morgendagens urbane madiværksætter og hvordan kan inkluderende fællesskaber gøre at flere kan lykkes?
Serieiværksætter Mia Maja Hansson hjælper madiværksættere igang i København. Som stifter af Kitchen Collective, Street Food om Søerne, CPH Food Space og senest Staldkøkkenet, har hun med sin ledelsesfilosofi hjulpet mere end 600 madiværksættere i gang med at etablere virksomhed.
Mia Maja Hansson giver os et billede af, hvilke strømninger og tendenser der lige nu definerer, hvordan madiværksættere ideudvikler, opbygger koncepter og skaber virksomheder på den danske innovative madscene.
Foredragsholder: Mia Maja Hansson
Alle byer
Case:Martine JakobsenFonda CPH
Fra 80’er fond til unikke drikkevarer fra det salte køkken
Martine Jakobsen er kreativ koncept- og produktudvikler med erfaring fra designbranchen og fødevaresektoren. I 2019 etablerede hun FONDA CPH med en stærk passion for umami, salte snacks og bæredygtighed. De fleste idéer opstår pga. en mangel i markedet, og det var også tilfældet med FONDA CPH.
I et boomende marked af sukkerrige drikkevarer var det på tide at tænke i nye varianter og produkter, der repræsenterer salte drikkevarer med masser af umami, der samtidig finder nye måder at bruge rest- og spild produkter fra primære fødevareproducenter.
FONDA CPH er historien om at være en ung nysgerrig iværksætter der tør at tænke ud af boksen og finde fællesskaber, der er altafgørende i udviklingen af en startupvirksomhed på mission for at skabe ny kategori af grab-and-go drikkevarer.
Foredragsholder: Martine Jakobsen, stifter af Fonda CPH
Alle byer
Case:Marc Seerup HansenØkoskabet
Landet ind til byen – og en historie om at samarbejde
Marc er tidligere TV-producer, men i 2014 sadlede han om og startede sammen med sin kone Neel Amagers første økologiske gartneri – Seerupgaard. Fokus var på lokal økologi og salg direkte til restauranter og private. Desværre kom der alt for få besøgende i gårdbutikken og der måtte gøres noget radikalt anderledes. I erkendelsen af, at andre var i samme båd, blev Økoskabet udviklet. Mindre CO2, sikre leveringer, friskere varer – leveret fra en lokal gård til et lokalt Økoskab.
Foredragsholder: Marc Seerup Hansen, stifter af Økoskabet og Seerupgaard
Herning + København
Case:Magnus Harrison og Anders LauritsenTwisted Leaf
Verdens første drikkevare på kaffeblade
Anders & Magnus – grundlæggerne af Twisted Leaf, for tre år siden begav de sig ud på en rejse som ingen i verden havde gjort før – producere drikkevare på blade fra kaffetræet. Kaffebladet, et naturligt biprodukt, bør agtes ligeså højt som bønnen; de er komplekse, fulde af velsmag og et superfood spækket med antioxidanter og koffein. Endeligt kan denne innovative udnyttelse af bladet løfte millioner af små kaffebønder ud af strukturel fattigdom.
I dag har Twisted Leaf adskillige udmærkelser og priser bag sig, projektsamarbejde med offentlige myndigheder, store internationale udviklings- og naturfredningsforeninger samt store virksomheder. De samarbejder med knap 100 små kaffebønder i Østafrika og har udviklet og sælger et sortiment med fire lækre naturligt forfriskende drikkevarer i to serier, én med alkohol og én uden alkohol.
Foredragsholdere: Magnus Meyer Harrison & Anders Boserup Lauritsen, stiftere af Twisted Leaf
Program
Herning + København
08.30 – 09.00
Tjek ind og morgenmad
09.00 – 09.15
Velkomst, praktik og præsentation af indlægsholdere
Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)
09.15 – 09.45
Post-corona forbrugeradfærd
Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)
09.45 – 10.05
Pause
10.05 – 10.45
Food trends i forandring
Hanne Harbo (Nørgaard Mikkelsen)
10.45 – 11.05
Pause
11.05 – 11.40
Abonnementsøkonomi
Jonas, Tine, Jon Erik (Subscrybe)
11.40 – 12.15
Mit madunivers
Timm Vladimir (Vladimirs Køkken)
12.15 – 12.50
Pause
12.50 – 13.20
Grøn omstilling som vækstdriver
Jens Broch (Sunset Boulevard)
13.20 – 13.40
Case: Hvordan smager 100.000 år gammel indlandsis?
Thomas Vildersbøll (Inland Ice)
13.40 – 14.00
Pause
14.00 – 14.45
Case: Madiværksætteri anno 2020
Mia Maja Hansson (CPH Food Space)
Case: Fra 80’er fond til unikke drikkevarer fra det salte køkken
Martine Jakobsen (Fonda)
Case: Landet ind til byen – og en historie om at samarbejde
Marc Seerup Hansen (Økoskabet)
14.45 – 15.05
Pause
15.05 – 15.35
Verdens første drikkevare på kaffeblade
Magnus Harrison og Anders Lauritsen (Twisted Leaf)
15.35 – 16.00
Livsfaser og forbrug
Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)
Oslo
08.30 – 09.00
Tjek ind
09.00 – 09.15
Velkomst, praktik og præsentation af indlægsholdere
Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)
09.15 – 09.45
Post-corona forbrugeradfærd
Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)
09.45 – 10.00
Pause
10.00 – 10.45
Food trends i forandring
Hanne Harbo (Nørgaard Mikkelsen)
10.45 – 11.00
Pause
11.00– 11.30
Abonnementsøkonomi
Jon Erik (Subscrybe)
11.30 – 12.00
Opptur for lokalmat
Eivind Haalien (Norgesgruppen)
12.00 – 12.30
Pause
12.30 – 12.55
Case: Hvordan smager 100.000 år gammel indlandsis?
Thomas Vildersbøll (Inland Ice)
12.55 – 13.45
Case: Madiværksætteri anno 2020
v. Mia Maja Hansson (CPH Food Space)
13.45 – 14.00
Pause
14.00 – 14.30
Livsfaser og forbrug
Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)
14.30 – 15.00
Retail and etail trends vs. Corona
Matthew Brown (Echochamber)
Det siger kunderne


“pej gruppens fødevarekonferencer er noget, jeg altid ser meget frem til og prioriterer højt. Det er et unikt forum for netværk, og jeg møder som oftest et væld af interessante forbindelser. Jeg deltager i pej gruppens konferencer med forventning om at få ny viden, jeg kan gøre brug i planlægningen og udviklingen af Foodexpo, Nordens største fødevaremesse. Jeg har endnu aldrig følt mig snydt. Jeg er altid kommet hjem med en masse spændende idéer, og for mig er konferencerne derfor et afgørende inspirationsværktøj til at være on trend.”
— Carina Høgsted Kirkegaard
Food Expo


“pej gruppens food + consumer conference gav mig et bredt indblik i nye trends med konkrete eksempler inden for både produktudvikling, forretningsmodeller, teknologisk udvikling og forbrugeradfærd. Inspirationen flød fra inspirerende oplægsholdere og samtale ved bordene. Som konsulent inden for brugerdrevet innovation og strategisk udvikling er det helt centralt for mig at forstå, hvilke nye trends kunder i retail- og fødevarebranchen skal navigere i fremadrettet. De input, jeg tog med mig fra konferencen, har efterfølgende været oplagte samtalestartere for nye projektsamarbejder.”
— Lea Møller
Antropolog, IS IT A BIRD


“At have en fornemmelse for hvor tingene er på vej hen er afgørende for at kunne skabe et progressivt luksusbrand. Derfor deltager vi på pej gruppens fødevarekonference.”
— Line Holmen
Brand Manager, Arla Unika
Tilmelding
Oslo — Online via Zoom22.09.2009.00 — 15.00
Tidspunkt:
09.00 – 15.00
Sted:
Online via Zoom
Der er indlagt pauser undervejs.
Vi benytter os kun af businessversionen hos Zoom, der har de nyeste sikkerhedsopdateringer. Kun deltagere med betalt billet får tilsendt deres unikke login.
Ny deltagerpris, kun denne sæson – Normalpris kr. 4.400,-
- Pr. deltager: kr. 3.500,-
- 3-5 deltagere: kr. 3.000,- pr. person
- Mere end 5 deltagere: kr. 2.800,- pr. person
- Underviser: kr. 2.000,- pr. person
- Studerende: kr. 1.000,- pr. person
Grundet rejserestriktionerne, som betyder at vi ikke kan flyve til Oslo, er vi nødsaget til at skifte format.
Vi afvikler således årets fødevarekonference online i stedet for fysisk.
Konferencen afvikles samme dag som planlagt, altså d.22. september 2020.
Tidsrammen for dagens konference er kl. 9.00 – 15.00 inkl. mindre pauser.
Kun deltagere, der har betalt, vil få adgang til den digitale fødevarekonference.
Vi afvikler konferencen via Zoom og har en business konto, der har høj sikkerhed. Vi har tidligere afviklet konferencer på denne måde og er meget trygge ved formatet.
Dagen før konferencen får du tilsendt dit unikke link til webinaret i Zoom.
Herning24.09.2008.00 — 16.00
Tidspunkt:
08.00 – 16.00
Sted:
pej gruppen
Bitsovvej 2
7400 Herning
- Pr. deltager: kr. 3.500,-
- 3-5 deltagere: kr. 3.000,- pr. person
- Mere end 5 deltagere: kr. 2.800,- pr. person
- Underviser: kr. 2.000,- pr. person
- Studerende: kr. 1.000,- pr. person
Tjek ind: 8.00-9.00, konference: 9.00-16.00.
København01.10.2008.00 — 16.00
Tidspunkt:
08.00 – 16.00
Sted:
Mogens Dahl Koncertsal
Snorresgade 22
2300 København S
- Pr. deltager: kr. 3.500,-
- 3-5 deltagere: kr. 3.000,- pr. person
- Mere end 5 deltagere: kr. 2.800,- pr. person
- Underviser: kr. 2.000,- pr. person
- Studerende: kr. 1.000,- pr. person
Tjek ind: 8.00-9.00, konference: 9.00-16.00.