Den store fødevarekonference

Food + ConsumerTrends 2022-2025

pej gruppens fødevarekonference om tidsånd, købs- og forbrugeradfærd, kommercielle trends til fødevarer, restaurant, detail, kommunikation og emballage. Oplev fødevarebranchens fremtid.

Aldrig har det været vigtigere at ramme plet med produkter og kommunikation

Udviklingsprocessen må ikke gå i stå – få viden og inspiration på konferencen

Sundhedskrisen må ikke blive til en innovationskrise for fødevarebranchen

Hold fokus

Fødevarebranchen er kommet meget forskelligt igennem krisen – nogen har haft stor vækst helt uden at ændre noget, andre har flyttet sig helt andre steder hen ved høj innovationskraft og andre har lidt et meget stort tab. Intet ved krisen har været selvforskyldt og ingen går umærket videre. Tiden efter sundhedskrisen er anderledes, ny og så alligevel kendt – for kriseadfærd har ofte de samme triggere og bevægelser.

Deltag på pej gruppens fødevarekonference og få bedre forståelse af adfærd og trends på kort og langt sigt samt inspiration til strategi, produkter og lanceringsplaner. Stærke fagfolk og inspirerende cases bringer nye indsigter og perspektiver på banen på årets konference.

Covid-19 foranstaltninger. Læs mere her →

Det får du på konferencen

Overordnet overblik over samfund, tidsånd og forbrug

Konkrete fødevaretrends

Indsigt i nye abonnementsøkonomi i fødevarebranchen

Inspiration fra flere brancheaktørers universer og strategier

Indsigt i iværksætteri og innovation i fødevarebranchen

Lærerige erfaringer fra aktuelle brancheaktører og/eller fageksperter

Spændende og aktuelle cases med fødevarefolk med noget på hjertet

Specialudviklet og portionsanrettet menu til dagen

Kompendium med præsentationer fra dagen og relevante artikler

Overordnet overblik over samfund, tidsånd og forbrug

Konkrete fødevaretrends

Indsigt i nye abonnementsøkonomi i fødevarebranchen

Inspiration fra flere brancheaktørers universer og strategier

Indsigt i iværksætteri og innovation i fødevarebranchen

Lærerige erfaringer fra aktuelle brancheaktører og/eller fageksperter

Spændende og aktuelle cases med fødevarefolk med noget på hjertet

Specialudviklet og portionsanrettet menu til dagen

Kompendium med præsentationer fra dagen og relevante artikler

Foredragsholdere

Alle byer

Louise Byg Kongsholmpej gruppen

Samfund, tidsånd og forbrug

Fremtidens forbrugere navigerer efter andre værdier og har ændret deres adfærd, så det ikke længere er muligt at kommunikere og sælge varer og services som tidligere. Samfundsudvikling, tidsånd, økonomi, trends markedsindsigter og gode cases viser vejen til fremtidens forbrugere, deres værdier, livsstil og dermed de krav, de stiller til brands, retail og e-tail, samt hvordan man får fanget deres sparsomme opmærksomhed.

Foredragsholder: Louise Byg Kongsholm, trendforsker og ejer af pej gruppen, scandinavian trend institute

Alle byer

Hanne HarboNørgård Mikkelsen

Food trends i forandring

Bedst som vi kunne se at klimaet var den nye altoverskyggende driver for fødevareindkøb, blev alt ting vendt op og ned. Hvad sker der med vores måde at handle og forbruge fødevarer på? Nu og på den lange bane? Og hvilke former tager trends som økologi, sundhed og convenience i de kommende år?

Vi kender muligvis ikke alle svarene til september, men i sit oplæg vil Strategisk Planner, Hanne Harbo fra Nørgård Mikkelsen dele sine tanker om Corona-krisens påvirkning af fødevaretendenserne.

Foredragsholder: Hanne Harbo, Strategisk Food Planner, Nørgård Mikkelsen

Alle byer

Jonas, Tine, Jon Erik og AnnikenSubscrybe

Den nye abonnementsøkonomi

Hvad er konsekvensen af, at forbrugere ikke vil eje, men blot have adgang? At vi ikke længere må sælge produkter – kunderne køber oplevelser og udbytte? At loyalitet er navnet på en by i den fjerneste afkrog af Langtbortistan?

Konsekvensen er, at flere og flere virksomheder udskifter deres fundamentale tilgang til kunderne og til sig selv. Udskifter deres forretningsmodel fra at være transaktiosnbaseret til abonnementsbaseret eller netop relationsbaseret.

Subscrybe hjælper virksomheder med dette skifte og vil fortælle om de bærende afgørende trends, inspirere med gode cases, og gennemgå metoder til at komme sikkert i gang med abonnement.

Foredragsholdere:
Jonas Juul Jeppesen (København)
Tine Møller (Herning)
Jon Erik Ofstad/Anniken Boye (Oslo)

Herning + København

Timm VladimirVladimirs Køkken / Bagedysten

Mit madunivers

Timm Vladimir fortæller om sin personlige rejse ind i madbranchen. Fra han begyndte at lave mad som 10-årig, til i dag at drive Danmarks største private madskole. Han giver indblik i, hvordan det er at starte en helt ny karriere i en helt ny branche, og om at insistere på at alle danskere skal have et højt bundniveau i maddannelse. Han fortæller også om at starte et bryggeri, fordi det gav mening og om sin kamp for at stoppe madspild – både hjemme, men i særdeleshed også på arbejdspladsen, hvor han via nye kantineløsninger understøtter dette.

Foredragsholder: Timm Vladimir, stifter af Timm Vladimirs Køkken og vært på Bagedysten.

Herning + København

Jens BrochSunset Boulevard

Grøn omstilling som vækstdriver

Omstilling til bæredygtighed og evnen til at tjene penge ikke er to modpoler – tværtimod! Sunset Boulevard, landets største danskejede fastfoodkæde, har vist, at bæredygtighed og grøn omstilling kan skabe vækst og solide resultater.
Oplev en dynamisk dialog med konkrete indspark og markante holdninger til bæredygtighed, grøn omstilling, fremtidens salat, handlingsorienteret kommunikation, adfærdsændrende databrug og effekten af faktisk at gøre noget!

Fordragsholder: Jens Broch, direktør, Sunset

Oslo

Eivind HaalienNorgesgruppen

Opptur for lokalmat

Lokalmat har gått fra å være noe lite og sært med liten økonomisk og strategisk betydning, til å bli en driver innen kategoriutvikling, verdiskaping og differensiering. MENY selger Matskatter for 1 mrd. i året og er den dagligvarekjeden i Norge med høyest organisk vekst i 2019.

Eivind Haalien, er kategorisjef for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen. Han er utdannet kokk, har en M.Sc. i Internasjonal hotell- og reiselivsledelse og har vært blant annet Ambassadør for Nordisk Ministerråds satsing Ny Nordisk Mat.

Foredragsholder: Eivind Haalien, Kategorisjef for lokalmat og spesialiteter i Norgesgruppen

Alle byer

Louise Byg Kongsholmpej gruppen

Livsfaser som strategisk værktøj

Der er gået koks i klassisk segmentering, og der gribes efter alternative og mere givtige måder at beskrive forbrugernes adfærd. I 2007 udgav pej gruppen den første bog om livsfasesegmentering, og siden har modellen været en grundsten i konsulentprojekter og foredrag. En række virksomheder har også tage modellen til sig, herunder Mindshare, der kan bevise, at modellen er mere retningsvisende og forudsigende med hensyn til reelt forbrug end andre segmenteringsmodeller.

Foredragsholder: Louise Byg Kongsholm, trendforsker og ejer af pej gruppen samt forfatter til en række bøger om forbrugeradfærd, detailhandel, trendforskning mv. Den nyeste bog ’Livsfaser og forbrug 2.0’ udkommer i marts 2020 og præsenteres for første gang på Strategikonferencen.

Cases

Alle byer

Case:Thomas VildersbøllINLAND ICE

Hvordan smager 100.000 år gammel indlandsis?

Hvad er det der får en Kongelig Hofleverandør i the til at måbe, vinder guldmedalje ved international chokolade konkurrence og er verdens reneste af sin slags? Det er såmænd et pioneer-eventyr fra Grønland, hvor hovedpersonen er en råvare med ekstraordinære gastronomiske egenskaber – fortalt af direktør for INLAND ICE, Thomas Vildersbøll – der udover at byde på en smagsprøve også forklarer hvordan oprindelsen, produktionen og indtagelsen af vand, har en kompleksitet, som gastronomiens fagfolk først lige er begyndt at forstå betydningen af.

Foredragsholder: Thomas Vildersbøll, direktør, INLAND ICE

Alle byer

Case:Mia Maja HanssonCPH Food Space

Madiværksætteri anno 2020

Hvad kendetegner morgendagens urbane madiværksætter og hvordan kan inkluderende fællesskaber gøre at flere kan lykkes?

Serieiværksætter Mia Maja Hansson hjælper madiværksættere igang i København. Som stifter af Kitchen Collective, Street Food om Søerne, CPH Food Space og senest Staldkøkkenet, har hun med sin ledelsesfilosofi hjulpet mere end 600 madiværksættere i gang med at etablere virksomhed.

Mia Maja Hansson giver os et billede af, hvilke strømninger og tendenser der lige nu definerer, hvordan madiværksættere ideudvikler, opbygger koncepter og skaber virksomheder på den danske innovative madscene.

Foredragsholder: Mia Maja Hansson

Alle byer

Case:Martine JakobsenFonda CPH

Fra 80’er fond til unikke drikkevarer fra det salte køkken

Martine Jakobsen er kreativ koncept- og produktudvikler med erfaring fra designbranchen og fødevaresektoren. I 2019 etablerede hun FONDA CPH med en stærk passion for umami, salte snacks og bæredygtighed. De fleste idéer opstår pga. en mangel i markedet, og det var også tilfældet med FONDA CPH.

I et boomende marked af sukkerrige drikkevarer var det på tide at tænke i nye varianter og produkter, der repræsenterer salte drikkevarer med masser af umami, der samtidig finder nye måder at bruge rest- og spild produkter fra primære fødevareproducenter.

FONDA CPH er historien om at være en ung nysgerrig iværksætter der tør at tænke ud af boksen og finde fællesskaber, der er altafgørende i udviklingen af en startupvirksomhed på mission for at skabe ny kategori af grab-and-go drikkevarer.

Foredragsholder: Martine Jakobsen, stifter af Fonda CPH

Alle byer

Case:Marc Seerup HansenØkoskabet

Landet ind til byen – og en historie om at samarbejde

Marc er tidligere TV-producer, men i 2014 sadlede han om og startede sammen med sin kone Neel Amagers første økologiske gartneri – Seerupgaard. Fokus var på lokal økologi og salg direkte til restauranter og private. Desværre kom der alt for få besøgende i gårdbutikken og der måtte gøres noget radikalt anderledes. I erkendelsen af, at andre var i samme båd, blev Økoskabet udviklet. Mindre CO2, sikre leveringer, friskere varer – leveret fra en lokal gård til et lokalt Økoskab.

Foredragsholder: Marc Seerup Hansen, stifter af Økoskabet og Seerupgaard

Herning + København

Case:Magnus Harrison og Anders LauritsenTwisted Leaf

Verdens første drikkevare på kaffeblade

Anders & Magnus – grundlæggerne af Twisted Leaf, for tre år siden begav de sig ud på en rejse som ingen i verden havde gjort før – producere drikkevare på blade fra kaffetræet. Kaffebladet, et naturligt biprodukt, bør agtes ligeså højt som bønnen; de er komplekse, fulde af velsmag og et superfood spækket med antioxidanter og koffein. Endeligt kan denne innovative udnyttelse af bladet løfte millioner af små kaffebønder ud af strukturel fattigdom.

I dag har Twisted Leaf adskillige udmærkelser og priser bag sig, projektsamarbejde med offentlige myndigheder, store internationale udviklings- og naturfredningsforeninger samt store virksomheder. De samarbejder med knap 100 små kaffebønder i Østafrika og har udviklet og sælger et sortiment med fire lækre naturligt forfriskende drikkevarer i to serier, én med alkohol og én uden alkohol.

Foredragsholdere: Magnus Meyer Harrison & Anders Boserup Lauritsen, stiftere af Twisted Leaf

Program

Herning + København

08.30 – 09.00

Tjek ind og morgenmad


09.00 – 09.15

Velkomst, praktik og præsentation af indlægsholdere

Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)


09.15 – 09.45

Post-corona forbrugeradfærd

Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)


09.45 – 10.05

Pause


10.05 – 10.45

Food trends i forandring

Hanne Harbo (Nørgaard Mikkelsen)


10.45 – 11.05

Pause


11.05 – 11.40

Abonnementsøkonomi

Jonas, Tine, Jon Erik (Subscrybe)


11.40 – 12.15

Mit madunivers

Timm Vladimir (Vladimirs Køkken)


12.15 – 12.50

Pause


12.50 – 13.20

Grøn omstilling som vækstdriver

Jens Broch (Sunset Boulevard)


13.20 – 13.40

Case: Hvordan smager 100.000 år gammel indlandsis?

Thomas Vildersbøll (Inland Ice)


13.40 – 14.00

Pause


14.00 – 14.45

Case: Madiværksætteri anno 2020

Mia Maja Hansson (CPH Food Space)

Case: Fra 80’er fond til unikke drikkevarer fra det salte køkken

Martine Jakobsen (Fonda)

Case: Landet ind til byen – og en historie om at samarbejde

Marc Seerup Hansen (Økoskabet)


14.45 – 15.05

Pause


15.05 – 15.35

Verdens første drikkevare på kaffeblade

Magnus Harrison og Anders Lauritsen (Twisted Leaf)


15.35 – 16.00

Livsfaser og forbrug

Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)

Oslo

08.30 – 09.00

Tjek ind


09.00 – 09.15

Velkomst, praktik og præsentation af indlægsholdere

Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)


09.15 – 09.45

Post-corona forbrugeradfærd

Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)


09.45 – 10.00

Pause


10.00 – 10.45

Food trends i forandring

Hanne Harbo (Nørgaard Mikkelsen)


10.45 – 11.00

Pause


11.00– 11.30

Abonnementsøkonomi

Jon Erik (Subscrybe)


11.30 – 12.00

Opptur for lokalmat

Eivind Haalien (Norgesgruppen)


12.00 – 12.30

Pause


12.30 – 12.55

Case: Hvordan smager 100.000 år gammel indlandsis?

Thomas Vildersbøll (Inland Ice)


12.55 – 13.45

Case: Madiværksætteri anno 2020

v. Mia Maja Hansson (CPH Food Space)


13.45 – 14.00

Pause


14.00 – 14.30

Livsfaser og forbrug

Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)


14.30 – 15.00

Retail and etail trends vs. Corona

Matthew Brown (Echochamber)

Det siger kunderne

— Carina Høgsted Kirkegaard

“pej gruppens fødevarekonferencer er noget, jeg altid ser meget frem til og prioriterer højt. Det er et unikt forum for netværk, og jeg møder som oftest et væld af interessante forbindelser. Jeg deltager i pej gruppens konferencer med forventning om at få ny viden, jeg kan gøre brug i planlægningen og udviklingen af Foodexpo, Nordens største fødevaremesse. Jeg har endnu aldrig følt mig snydt. Jeg er altid kommet hjem med en masse spændende idéer, og for mig er konferencerne derfor et afgørende inspirationsværktøj til at være on trend.”

— Carina Høgsted Kirkegaard
Food Expo

Lea Møller, Its A Bird

“pej gruppens food + consumer conference gav mig et bredt indblik i nye trends med konkrete eksempler inden for både produktudvikling, forretningsmodeller, teknologisk udvikling og forbrugeradfærd. Inspirationen flød fra inspirerende oplægsholdere og samtale ved bordene. Som konsulent inden for brugerdrevet innovation og strategisk udvikling er det helt centralt for mig at forstå, hvilke nye trends kunder i retail- og fødevarebranchen skal navigere i fremadrettet. De input, jeg tog med mig fra konferencen, har efterfølgende været oplagte samtalestartere for nye projektsamarbejder.”

— Lea Møller
Antropolog, IS IT A BIRD

Line Holmen

“At have en fornemmelse for hvor tingene er på vej hen er afgørende for at kunne skabe et progressivt luksusbrand. Derfor deltager vi på pej gruppens fødevarekonference.”

— Line Holmen
Brand Manager, Arla Unika

Tilmelding

Oslo — Online via Zoom22.09.2009.00 — 15.00

Event er afsluttet

Tidspunkt:
09.00 – 15.00


Sted:
Online via Zoom
Der er indlagt pauser undervejs.

Vi benytter os kun af businessversionen hos Zoom, der har de nyeste sikkerhedsopdateringer. Kun deltagere med betalt billet får tilsendt deres unikke login.


Ny deltagerpris, kun denne sæson – Normalpris kr. 4.400,-

 • Pr. deltager: kr. 3.500,-
 • 3-5 deltagere: kr. 3.000,- pr. person
 • Mere end 5 deltagere: kr. 2.800,- pr. person
 • Underviser: kr. 2.000,- pr. person
 • Studerende: kr. 1.000,- pr. person


Grundet rejserestriktionerne, som betyder at vi ikke kan flyve til Oslo, er vi nødsaget til at skifte format.

Vi afvikler således årets fødevarekonference online i stedet for fysisk.

Konferencen afvikles samme dag som planlagt, altså d.22. september 2020.
Tidsrammen for dagens konference er kl. 9.00 – 15.00 inkl. mindre pauser.

Kun deltagere, der har betalt, vil få adgang til den digitale fødevarekonference.

Vi afvikler konferencen via Zoom og har en business konto, der har høj sikkerhed. Vi har tidligere afviklet konferencer på denne måde og er meget trygge ved formatet.

Dagen før konferencen får du tilsendt dit unikke link til webinaret i Zoom.

Herning24.09.2008.00 — 16.00

Event er afsluttet

Tidspunkt:
08.00 – 16.00


Sted:
pej gruppen
Bitsovvej 2
7400 Herning


 • Pr. deltager: kr. 3.500,-
 • 3-5 deltagere: kr. 3.000,- pr. person
 • Mere end 5 deltagere: kr. 2.800,- pr. person
 • Underviser: kr. 2.000,- pr. person
 • Studerende: kr. 1.000,- pr. person


Tjek ind: 8.00-9.00, konference: 9.00-16.00. 

København01.10.2008.00 — 16.00

Event er afsluttet

Tidspunkt:
08.00 – 16.00


Sted:
Mogens Dahl Koncertsal
Snorresgade 22
2300 København S


 • Pr. deltager: kr. 3.500,-
 • 3-5 deltagere: kr. 3.000,- pr. person
 • Mere end 5 deltagere: kr. 2.800,- pr. person
 • Underviser: kr. 2.000,- pr. person
 • Studerende: kr. 1.000,- pr. person


Tjek ind: 8.00-9.00, konference: 9.00-16.00. 

Prisen er pr. deltager og inklusiv forplejning til alle deltagere, herunder fuld morgenmad, specialudviklet menu på dagen, pauseserveringer, smagsprøver og drikkevarer samt trykt kompendium med dagens slides. Alle priser ekskl. moms.
Dagen starter med tjek-ind og morgenmadsbuffet fra kl. 8.00-9.00. Første foredrag starter kl. 9.00, og sidste foredrag slutter omkring kl. 16.00. Et udvalg af magasiner, trendbøger, farvesystemer med videre fra pej gruppens trendstore er med på konferencen i København og Oslo. I Herning er det komplette udvalg til rådighed i pej gruppens egen butik.
Tilmeldinger er som udgangspunkt bindende. Ved afmelding senere end 30 dage før konferencen eller seminaret, kan beløbet ikke krediteres. Det er dog muligt at sende en anden person fra samme firma i stedet. Dette bedes oplyst i forvejen. Ring på 9711 8900 eller skriv til konference@pejgruppen.dk