Oslo

19. september '17

Herning

21. september '17

København

26. september '17

Skandinaviens største konference inden for fødevaretrends


1 heldagskonference, 13 foredragsholdere, 3 byer

I september 2017 afvikler pej gruppen på fjortende år den årlige heldagskonference inden for fødevaretrends for alle professionelle aktører i fødevarebranchen. Med de mange inspirerende indlægsholdere er konferencen den ultimative kombination af ny viden om det, der rører sig i branchen lige nu og frem mod 2022.

Et stort team af eksperter stiller deres viden og erfaring til rådighed. Ryk en dag ud af kalenderen, prioriter inspiration og netværk til fødevarebranchens mest inspirerende konference.

Fødevaretrends


pej Food + Consumer Trends er en inspirerende heldagskonference med fokus på tidsånd, økonomi, forbrug, de nyeste fødevaretrends, retailtrends, restauranttrends, farvetrends og superaktuelle cases.

Vores kunder:

Den komplette opdatering

Louise Byg Kongsholm
pej gruppen

Louise er trendforsker, foredragsholder og forfatter. På konferencen bidrager hun med ny viden om samfund, tidsånd, forbrug samt fødevaretrends og detailhandelstrends.

Celebrating the new rebels er et af konferencens overordnede temaer. Fødevarebranchen har et stort behov for fornyere og kreative ildsjæle, der tør gå mod strømmen. Vi ser en længsel efter nye kreative personligheder efter mange års fokus på retro, fortid, romantik og autenticitet. En rebel tør være politisk ukorrekt, vende tingene på hovedet og udfordre vaner og dogmer.

Vi lever stadig i den konstruktive epoke, hvor løsninger frem for problemer er i fokus, og hvor det handler om bedre produkter i stedet for blot flere produkter. Men vi skal også kigge fremad. For fremtiden skal man ikke være bange for – den skabes jo af os selv.

Derfor skal vi hylde de nye rebeller. Dem, der tør at udfordre det eksisterende, bryder grænser og ser på fremtiden som et rum med uanede muligheder. Byd fremtiden velkommen.

På konferencen præsenteres også de kommercielle fødevaretrends – både om de mest relevante trends på den korte og lange bane. Alle trends præsenteres med grundlæggende tematik, historiefortælling og eksempler, som kan bruges til videre inspiration.

På baggrund af den research, der er gennemført forud for konferencen, udarbejdes et specialmagasin, som indgår i årets pej foodbox – det ultimative værktøj til professionelle aktører i branchen. Foodboxen sælges separat, og der er 1.000 kr. rabat til konferencedeltagere.

 

De stærke kokke & konceptmagere

Torben Klitbo
Quartier

Den kendte madiværksætter, der startede en gastronomisk revolution i København ved at servere uhørt høj kvalitet til overkommelige priser i en serie af succesfulde restauranter under navnet Cofoco, bruger nu sin tid på kvalitets-takeaway og convenience food fra Quartier; en deli uden et fuldkommen fastlagt koncept med fri leg og store tanker.

Det kan lyde tosset, men at lade den fiktive udviklingschef Anders And spille en væsentlig rolle er et af de kreative værktøjer, som har været med til at skabe succesen Cofoco og den lange række af kreative madkoncepter inden for restaurationsbranchen og detailhandlen. På konferencen vil Torben Klitbo – ud over at lade dig møde hans udviklingschef – tage deltagerne gennem en række af hans andre kreative værktøjer, herunder principperne som ’Lån, stjæl og kopier’, ’Lad som om du lytter’ og ’Tænk småt’.

”Anders And ser verden på sin egen ikoniske måde. For ham er alt sort/hvidt. Er man rig, har man en pengetank – ja man svømmer rent fysisk i penge. Lad Anders And – med sin sort/hvide og forsimplede tankegang – være din udviklingschef og lad ham hjælpe med at skabe enkle og klare koncepter.”

OBS: Kun i Danmark

Even Ramsvik
Lava

Fire norske stjernekokke er gået sammen om driften af flere stærke eksisterende og nye restauranter og har samlet ideudvikling, koncept og drift i et selskab med navnet Lava.

Restaurantdrift er kernen, og gennem stolthed over faget, stor professionalisme og høj kvalitet skubber firkløveret hele tiden til den norske madscene. Der er tydelige ambitioner for alle restauranterne med hensyn til profilen på mad og vin, kvalitet og serviceniveau, men ambitionerne involverer også styrkelsen af faget, rekrutteringen af nye kokke samt skabelsen af en god arbejdsplads.

Even Ramsvik, som arbejder med Lavas nye projekter og investeringer, samtidig med at han står for udvikling af menuerne på flere af restauranterne, deltager med et foredrag på konferencen i Oslo.

OBS: Kun i Norge

De stærke fagpersoner

Den illoyale forbruger – emballagedesign og innovation

Mark Dollerup Lyngaa Wegeberg og Helle Dollerup Lyngaa Wegeberg fra Cameleon samt Jurgen Bender fra Sputnik Design

Som forbrugere handler vi mange forskellige steder, og vi er ikke længere så loyale over for brands, mærker og butikker som hidtil. Det betyder, at vi kan flytte forbrugerne. Er det en trussel eller en mulighed? I dette oplæg diskuteres begrebet ’loyalitet’, vigtigheden af troværdigt emballagedesign ligesom der krydres med to cases: ’Fra grønne striber og indisk mand til grønne striber og indisk mand’ og ’Fra ukendt til kendt i rekordfart’.

Veganismens renæssance

Rasmus Rahbek Simonsen

Veganismen, der blandt andet er båret af et øget fokus på bæredygtighed, dyrevelfærd, økologi, slow food etc., er som madtrend med til at udfordre og udvide forestillingen om måltider og fællesskaber. Over tid har trenden udviklet sig fra en lille niche til masserne og har skabt en meningsforandring i forhold til, hvad vegansk mad er, og hvem der spiser det. Rasmus Rahbek Simonsen har beskæftiget sig med veganisme i mange år og bidrager på konferencen med sit bud på, hvor veganismen er på vej hen. Med mainstream-appel er det relevant at se på den merværdi, som veganisme har tilføjet forskellige brands og virksomheder, samt hvilke teknologiske innovationer der kan tænkes at give veganisme endnu mere skub i de kommende år, og hvilke arenaer det kan overføres til.

Digital fødevarekommunikation

Anita Dalsgaard

Hvordan er fremtidens kommunikation? Og hvordan skal din virksomhed kommunikere i fremtiden? Det magiske ved specielt digital kommunikation er, at det kan alt og ingenting. Men hvordan skaber du forretning med digital kommunikation i stedet for blot at spilde tid? Anita Dalsgaard sætte fokus på, hvordan fødevarevirksomheder og -organisationer kommer til at kommunikere i fremtiden. Med fokus på strategi og brugeroplevelser gives der indsigt i, hvordan der skabes forretning på de digitale platforme, ligesom der deles ud af helt konkrete råd til den digitale fødevarekommunikation.

De stærke cases

Froosh:
Trade not aid

Anna Hagemann Rise

Det særlige ved Froosh-smoothies er ikke bare, at de er markedsførende i Skandinavien, har 100 procent knust frugt i genanvendelige glasflasker, ikke anvender tilsætningsstoffer og har lang holdbarhed. Froosh går også forrest på mange andre områder. De sidste fem år har kommunikationschefen Anna Hagemann Rise rejst rundt på frugtplantager for at lære om og videreformidle de unikke historier om, hvordan plantager skaber jobs, sundhedsklinikker, skoler, børnepasning, sunde varierede måltider og infrastruktur til randområder. Froosh ser sig selv om plantagernes talerør og ønsker at skabe opmærksomhed omkring, at vi skal handle med udviklingslandene. Trade not aid.

The Mallows:
Skum er den store fidus

Emma Bülow

En nyfortolkning af de klassiske skumfiduser har set dagens lys. Den 23-årige bornholmske Emma Bülows stamtræ, som søster til lakridskongen Johan Bülow, er en del af historien, men ikke hele forklaringen. Skabertrangen løber tydeligvis gennem familiens årer, og efterspørgslen efter økologisk og velsmagende dansk slik er der. De nye gourmetskumfiduser er økologiske og yderst velsmagende og er på kort tid blevet en stor succes.

OBS: Kun i Danmark

Sol over Gudhjem:
Når solen danser over kokkene

Mads Marschal og Mikkel Marschal

I 2009 startede en kokkekonkurence på Gudhjem Havn på Bornholm med deltagelse af en række af Danmarks bedste kokke. Kokkekonkurrencen har siden været en årlig begivenhed på Bornholm hver sommer i juni måned og betragtes i dag som værende landets største kokkekonkurrence. Sol over Gudhjem skal sætte fokus på lokale råvarer og produktion i hele landet og være en platform, hvor producenter og restauranter kan mødes. Konkurrencen giver samtidig madinteresserede mennesker en unik mulighed for med egne øjne at se, hvordan den gastronomiske verdenselite omdanner lokale råvarer til den perfekte ret; på nærmest hold vil man kunne observere, overvåge og spørge ind til deltaljer, teknikker og overvejelser bag den kreative madlavning.

19. september '17


Oslo

Dansens Hus
Vulkan 1
0182 Oslo
Norge

4.400,-

21. september '17


Herning

Strategihuset
pej gruppen
Bitsovvej 2
7400 Herning

4.100,-

26. september '17


København

Mogens Dahl
Koncertsal
Snorresgade 22
2300 København S

4.100,-

Dette event er afholdt – Se aktuelle events her

Prisen er inklusiv forplejning til alle deltagere, herunder fuld morgenmad, specialudviklet frokostmenu, pauseserveringer, smagsprøver og drikkevarer. Alle priser ekskl. moms.

pej foodbox


Ny inspirerende foodbox 2019-2022 fra pej gruppen

pej gruppens foodbox er verdens eneste trendmateriale med fokus på fødevaretrends. Foodboxen er et praktisk og kommercielt inspirations- og kommunikationsværktøj, der kan bruges af alle professionelle i fødevarebranchen.

Foodboxen indeholder langt mere indhold, end vi kan nå at gennemgå på selve konferencen i september 2017.

Indhold:
- Alle præsentationer og film fra konferencen
- Unikt foodtrendmagasin udarbejdet til foodboxen
- Specialudvalgt ’must read’ bog

4.495,-

Deltagere på foodkonferencen får 1.000 kroner rabat på foodboxen

Praktisk information


Dagen starter med tjek-ind og morgenmadsbuffet fra kl. 8.00-9.00. Første foredrag starter kl. 9.00, og sidste foredrag slutter kl. 16.00.

Et udvalg af magasiner, trendbøger mv. fra pej gruppens trendstore er med på konferencen i København og Oslo. I Herning er det komplette udvalg til rådighed i pej gruppens egen butik.

Du kan også tilmelde dig via mail til konference@pejgruppen.dk / ring på (+45) 9711 8900

Merpris i Norge skyldes højere omkostninger til lokaleleje, forplejning, teknisk personale etc.

Rutevejledning

Image credits:
Unsplash, Pexels, Istock, Colourbox