Pantone Classic Blue 19-4052 / colour of the year 2020
10. december 2021

Pantone®Color of the Year2021

Nu er den her: Årets farve 2021. Det verdenskendte farvesystem Pantone har netop annonceret ’Pantone Colour of the Year 2021’ som i år består af to farver. Den unikke kombination formidler et budskab om styrke og håb – og om et 2021, der både er vedvarende og opløftende.

Pantone® colour of the year 2021

Pantone® 17-5104Ultimate Grey&Pantone® 13-0647Illuminating

Pantone har i dag anonceret Colour of the Year 2021, som er PANTONE 17-5104 Ultimate Grey og PANTONE 13-0647 Illuminating. Det er to uafhængige farver, der samles for at skabe en ambitiøs farvesammensætning, der forener dybere følelser af omtanke med det optimistiske løfte om en solskinsfyldt dag.

Mens vi ser efter måder at omgive sig med energi, klarhed og håb på at overvinde den fortsatte usikkerhed, søger vi livlige og opmuntrende nuancer, men søger også det sikre.

Illuminating er en lys og munter, gul med funklende livlighed. En varmgul skygge gennemsyret af solenergi. Ultimate Grey er symbolsk for solide og pålidelige elementer, der er bestandige og giver et solidt fundament. Det er farverne på småsten på stranden og naturlige elementer, hvis forvitrede udseende fremhæver en evne til at stå tidens tand – og dermed signaleres ro, stabilitet og modstandsdygtighed.

”Valget af to uafhængige farver understreger, hvordan forskellige elementer mødes for at udtrykke et budskab om styrke og håb, der både er vedvarende og opløftende, idet det formidler ideen om, at det ikke handler om en farve eller en person, men at det handler om mere end en. Foreningen af ​​en varig Ultimate Grey med den levende gule Illuminating udtrykker et budskab om positivitet understøttet af mod, ”

siger Leatrice Eiseman, administrerende direktør for Pantone Color Institute.

”Praktisk og bundsolid, men samtidig varmende og optimistisk. Det er en farvekombination, der giver os modstandsdygtighed og håb. Vi er nødt til at føle os opmuntrede og opløftede. Det er vigtigt for menneskeheden.”

“Årets Pantonefarve afspejler det, der finder sted i vores globale kultur, og udtrykker, hvad folk leder efter lige nu,”

tilføjer Laurie Pressman, vicepræsident for Pantone Color Institute.

”Da samfundet fortsat ser farver som en kritisk form for kommunikation, og en måde at symbolisere tanker og ideer på, er der mange designere og brands, der tager farvesproget til sig.”

 


 

Anvendelse af farverne
Kombinationen mellem styrke og optimisme – Ultimate Grey og Illuminating – behøver ikke udgøre lige store andele. Hver farve kan have lige stor indflydelse, hvad enten det gælder tøj, skønhed, boligudstyr, produktdesign eller emballage.

Pantone COY 2021 for fashion

Ultimate Gray og Illuminating til tøj og accessories
Illuminating tegnet af et strejf af Ultimate Grey formidler et budskab om solskin og styrke. Ultimate Grey giver et fantastisk vibrerende udtryk med Illuminating, der bringer noget lysstyrke ind, ved hjælp af et tørklæde, fodtøj, håndtaske, sjal eller toppe. Med sin energiske tilstedeværelse er ægteskabet mellem Ultimate Grey og Illuminating en oplagt kombination for aktiv- og sportstøj. Den høje kontrast mellem Illuminating og Ultimate Grey er meget brugbar for outdoor- og sportstøj generelt samt for sneaks.

 

Pantone COY 2021 for beauty

Ultimate Gray og Illuminating i beauty
Den blanding af varme og kølige toner, der skabes i kombinationen mellem Ultimate Grey og Illuminating, giver en dramatisk virkning som kan være meget effektfuld inden for hår og negle. Illuminating gnistrer og glitrer, når de parres med Ultimate Grey i øjenmakeup.

 

Pantone COY 2021 for home decor

Ultimate Gray og Illuminating i interiør
Ultimate Grey og Illuminating kan sætte en ny og spændende stemningen i ethvert rum i hjemmet, samt tilføje et strejf af solskin og positivitet. Kombiner Illuminating med Ultimate Grey i duge, lagner og tilbehør til hjemmet – inklusive puder og bordplader, og du tilfører vitalitet og livlighed. Maling af en hoveddør i lysegul Illuminating formidler en varm og indbydende velkomst, når den understøttes af den solide og pålidelige Ultimate Grey i den udvendige finish. Den ideelle kombination til ethvert kontor, hvad enten det er i hjemmet eller i et kommercielt rum med Ultimate Grey, giver det grundlæggende fundament for Illuminating, en levende gul, der øger bevidstheden og forbedrer intuitionen, og belyser vejen til den intellektuelle nysgerrighed, originalitet og opfindsomhed.

 

Pantone COY 2021 for graphics

Ultimate Gray og Illuminating i emballage og multimediedesign
Når man parrer Illuminating med den elastiske Ultimate Grey giver farven med den højeste synlighed og reflektionsevne en visuelt synlig meddelelse, uanset hvor den vises. Koblingen af den energiske Illuminating med en stille og rolig Ultimate Grey, tilfører et budskab om vitalitet i et fast fundament af pålidelighed, visdom og erfaring til emballering og multimediedesign.

Køb Pantone online her

Se tidligere Pantone color of the year

Pantone COY gennem tiderne