Ny virkelighed. Nye muligheder.

New RetailDay 2021

Detailforum + pej gruppen arrangerer:

Ny virkelighed. Nye muligheder.

Om kort tid befinder verden, kunderne og detailhandlen sig i en ny virkelighed. Når pandemien slipper sit jerngreb, vil en ny positivitet og opsparet forbrugslyst skylle ind over landet. Men det bliver ikke den samme gamle virkelighed, vi vender tilbage til. Markedspladsen vil være ændret for altid. Nedlukninger og restriktioner har givet os nye vaner og forandret vores købsadfærd. Nytilkomne aktører med nye forretningsmodeller har fået fodfæste, og flere er på vej. Læg dertil en accelererende klimadagsorden, som skaber nye forventninger og krav. Kunderne har nemlig også lært af krisen. Lært, hvad de virkelig savner – og hvad de sagtens kan undvære. Alt dette giver fornyede muligheder for alle i detailhandlen. Så grib muligheden, og deltag i New Retail Day 2021. Deltag i en dag fyldt med indsigt, inspiration og konkrete løsninger, der kan bringe din forretning stærkt ind i den nye virkelighed.

Covid-19 foranstaltninger. Læs mere her →

Det får du på konferencen

Unik indsigt i nye analyser af forbrugeradfærd

Opdatering på de vigtigste trends og forbrugertendenser

Personlige refleksioner over læring fra 2020

Øjenåbende internationalt indspark fra Asien

Læringsrige cases - alle med noget på hjertet

Din helt egen udgave af 'Retail Mag'

Signeret udgave af den spritnye bog 'Fra kunde til bruger'

Udvalgte slides fra dagen tilsendt som pdf

Foredragsholdere

Fra kunde til bruger – nyt mindset driver New Retail

Jacob JohansenInternational facilitator, konsulent, iværksætter og forfatter

Kun online

New Retail drives først og fremmest af et helt nyt syn på at drive forretning og ikke af teknologi. Teknologi er en vigtig komponent i mange New Retail løsninger, men det er ikke motoren. I stedet starter succesfulde internationale new retailere med et skifte i fokus fra kunder til brugere.

Hør mere om den revolution, der med udgangspunkt i et konsekvent udefra-ind perspektiv genføder både retail og nethandel i Asien og USA og fører til virksomheder, som er drevet af en næsten fanatisk overbevisning om, at brugernes behov altid viser vejen.

Jacob Johansen er forfatter til bogen ‘The Radical User Centric Manifesto’, der udkommer på flere sprog i april 2021. Bogen er skrevet med udgangspunkt i forfatterens internationale arbejde dybt inde i global New Retail fra hans base i Shanghai. Her har han blandt andet været dybt involveret i verdens største New Retail forandringsprojekt – udviklingen af Ikea fra traditionel retailer til global new retailer.

Disruption at our doorstep - Amazon’s arrival in Sweden and the Nordics

Emil StampManaging Director & Partner, Boston Consulting Group

Nordic e-commerce is booming and is outgrowing brick-and-mortar stores by lengths. The e-commerce segment is benefiting from strong tailwind – which is expected to continue – further fueled by Covid. October 2020, Amazon launched its e-commerce platform in Sweden, marking a key milestone for Nordic e-commerce. The tech giant could become the leading Nordic e-commerce player and capture 5-10 percent of the e-commerce market within five years. Incumbent players are left with a strategic dilemma – should they join with Amazon or should they fight back?

Konsekvenserne af nethandlens kæmpestore boost i 2021

Niels RalundDansk Erhverv Digital

Niels Ralund sætter fokus på det kæmpestore boost, som nethandlen har fået i 2020 og 2021 – og ikke mindst konsekvenserne heraf. For mange netbutikker har nedlukningen været en kæmpe mulighed, mens det for fysiske butikker har været en kæmpe udfordring. For begge brancher er der tale om en ny og anderledes virkelighed og verden – og kun dem, der har været klar med omnichannel, har haft mulighed for at høste fordelene.

Spørgsmålet er nu: Holder nethandlens fremgang efter nedlukningen? Eller sker der et skifte tilbage til det, vi kendte før?

Niels Ralund har mange års erfaring som iværksætter, selvstændig erhvervsdrivende og de seneste år som direktør for FDIH – og nu i ny rolle som adm. direktør for Dansk Erhverv Digital. De mange års erfaringer giver ham dyb indsigt i de krav, som digitaliseringen stiller til erhvervslivet – især i handelserhvervene.

Ny købsadfærd – nye kundekrav

Jens Thrane-MøllerCEO & partner hos Marketsquare

Et år med restriktioner, hjemmearbejde og nye vaner har påvirket alles købsadfærd. Men vender vi tilbage til tiden før nedlukningerne, eller er købsadfærden forandret for altid?
En dugfrisk undersøgelse fra Marketsquare giver svarerne.

Har Amazons indtog i Sverige haft betydning for de svenske shoppingcentre?

Lars-Åke TollemarkCEO for Unibail-Rodamco-Westfield

Kun i København

Efter mange års tilløb landede Amazon i Sverige sidste år, hvor de i slutningen af oktober gik live med deres hjemmeside amazon.se.

Sverige er det 7. europæiske land, hvor Amazon har etableret sig og der har været stor spænding omkring, hvad det vil betyde for det svenske marked.

Lars-Åke har gennem mange år været CEO for Unibail-Rodamco-Westfield i Norden og bl.a. været med til at etablere Mall of Scandinavia i Stockholm.

Han har derfor et enestående kendskab til det svenske shoppingcenter marked og vil kunne fortælle, om Amazons indtog har påvirket markedet og om de svenske centre har ændret markedsføringen eller gennemført andre tiltag for at være klar til konkurrencen med internet giganten.

Forstå nu hvad dine kunder vil have – det er ikke ”same procedure as last year"

Henrik MengForfatter, virksomhedsrådgiver og foredragsholder

Henrik Mengs nye bog ’Kundempati’ udkommer den 1. maj 2021. På konferencen får du fortællingen om den personlige side af New Retail – og du får et praktisk og let omsættelig ‘road map’ med hjem til at arbejde videre med på vejen frem.

Din butik er ikke længere din. Den er kundernes, hvis du vel at mærke forstår at høre, hvad dine kunder vil have. De vil nemlig have dét, de vil have, og de vil have det nu. Og hvis ikke hos dig, finder de det let hos nogle andre. Kundernes lunte er ikke bare blevet kortere: Den er forsvundet. Det samme er diskussionen om, hvorvidt nethandel vokser vildt og truer den traditionelle butik. Den forsvandt med Covid-19.

Butikker, der kører ‘same procedure as last year’ forsvinder. Det samme gælder dem, der tror, at de kan lade kunderne betjene sig selv i butikken. Tilbage bliver de butikker, der går all-in på at forstå deres kunder og deres reelle ønsker og behov. De butikker, der gør det let for kunder at være kunder, uanset hvordan de handler – og som vil være der, når kunderne har brug for dem. Det er de butikker, der vil dele deres ekspertise med kunderne og hjælpe dem med at få det, der bedst giver dem det, de drømmer om.

Cases

Case: CoopDe gode kundeoplevelser med digitalt lederskab – hvordan hænger det sammen?

Morten ViktorSenior Vice President, Coop

Lige som stort set alle andre brancher har detailhandlen i Danmark undergået en kraftig teknologisk udvikling de seneste år. Gode sammenhængende kundeoplevelser på tværs af offline og online er blot nogle af byggestenene. Hør om den rejse Coop Danmark har været på gennem seneste seks år – fra vision om digitalt lederskab, til at opnå det og så om hvordan Coop forestiller sig at bevare det til glæde for kunder og for Coop fremover.

Case: ICPs kåringer Hvordan bliver en handelsby en vinderby?

Per NyborgAdm. direktør hos ICP A/S

I et samarbejde mellem Detailforum og ICP afholdes hvert andet år en konkurrence mellem Danmarks handelsbyer.

Hver handelsby skal besvare et omfattende spørgeskema ligesom der foretages 100 interviews med stamkunder i hver af de deltagende byer. Svarene og resultaterne bedømmes af en fagjury, som herefter finder vinderne af såvel titlen som Danmarks Bedste Handelsby som af en række underkategorier.

Mød repræsentanter for vinderbyerne, som vil fortælle, hvad de har gjort for at komme i vinderposition.

Aarhus: Citychef Allan Kristensen, Herning Cityforening (Mest Servicemindede Handelsby) samt Handelschef Jens Kristian Larsen og formand Michael Ulsted fra Holstebro (Danmarks Bedste Handelsby over 20.000 indbyggere).

København: Aktivitetschef Katja Lykke Friis Jensen, Køge handel (Danmarks Hyggeligste By og tidligere Danmarks Bedste Handelsby) samt City Manager og formand Rasmus Evind og Erhvervsservicechef for Vordingborg Erhverv Jens Damgaard for Præstø (Danmarks Bedste under 20.000 indbyggere)

Case: Scan Global LogisticsNår tilgængelighed bliver en konkurrenceparameter

Hans ElmegaardDirektør med ansvar for nethandel og logistik hos Scan Global Logistics

I højere grad end nogensinde er det en afgørende faktor for succes at tænke logistik og supply chain strategisk ind, hvis man som brand ønsker at vækste internationalt på nye markeder – både inden for B2C og B2B. Det betyder, at du får mulighed for udnytte logistik og supply chain som konkurrenceparametre til at være på forkant med den rigtige teknologi og dermed imødekomme fleksibilitet og forbrugernes krav.

Hans Elmegaard, CEO for SGL Contract & E-Commerce Logistics, belyser trends og tendenser, som netop understøtter vigtigheden af at tænke supply chain-delen ind fra starten af. Herunder hvordan partnerskaber og it-teknologiske løsninger spiller en afgørende rolle i virksomhedernes succes og internationale vækst i et marked, hvor e-commerce igennem de seneste år er eksploderet, og forbrugermønsteret ændret.

Case: Charlie TangoLiveshopping: Tv shopping på steroider

Tim Frank AndersenM.Sc. Computer Science, Chief Digital Officer hos Charlie Tango

Kun i København

Liveshopping på Nettet udgør i dag 15% af e-commerce omsætningen i Kina, og det vokser bare år for år. De mest progressive e-handlere herhjemme er hoppet med på denne nye måde at interagere med kunderne på. Er du nysgerrig på hvad liveshopping er, hvad det kræver for at komme i gang og hvilke muligheder det giver for øget salg og kundeloyalitet, så giver Tim Frank Andersen dig en kvalificeret gennemgang af mulighederne.

Case: Easy Live SalesLiveshopping – en hybrid mellem den fysiske og digitale butik

Christian VesterPartner Easy Live Sales

Kun i Aarhus

Liveshopping vokser verden over, og Danmark er absolut ikke en undtagelse. Lige nu tager store dele af dansk og international detailhandel kanalen til sig, og både små og store aktører oplever stor succes.

Christian og Easy Live Sales har siden januar hjulpet over 450 butikker med liveshopping på sociale medier.

Christian vil i sit indlæg:

 • Introducere liveshopping, både i en dansk og international kontekst
 • Fortælle om, hvordan forskellige detailister bruger Live-mediet
 • Præsentere konkrete cases og her forklare, hvordan en almindelig tøjbutik kan sælge over 4.000 varer på halvanden time
 • Begrunde hvorfor liveshopping på sociale medier opbygger kundeengagement, tillid og brandloyalitet, og påvirker top- og bundlinje positivt.
 • Forklare hvordan liveshopping tager det bedste fra den fysiske og den digitale butik

Case: BoliaNew ways of working

Lars Lyse HansenCEO, Bolia

Kun i Aarhus

Bolia går all-in på workspace transition og tager læringen fra coronaarbejdslivet med sig. Indlægget giver indsigt i, hvordan Bolia har forandret arbejdspladsen fra en traditionel/klassisk tankegang om 1-mand-1-bord til at have et helt åbent miljø uden faste pladser, og med forskellige zoner (work café, lounge area, creative space etc.), hvor kreativitet, udvikling og samarbejde kan blomstre.

NB: Da Bolia har kontorlokaler lige ved siden af konferencestedet, inviteres alle deltagere inviteres til rundvisning i de nye kontorlokaler – og på et glas bobler (EFTER konferencen: 16.00 – 16.30).

Dagens ordstyrer

Det får du også!

Facilitator på retailkonferencen, forfatter, foredragsholder og trendforsker

Louise Byg KongsholmAdm. direktør hos pej gruppen

Med mere end 15 års erfaring med at arrangere og afvikle konferencer er Louise den perfekte konferencier – samtidig med at hun i sit virke som trendforsker og forbrugerekspert bidrager med unikke indsigter og perspektiver på trends.

Louise har skrevet tre bøger om fremtidens detailhandel – seneste bog fra 2018 med titlen ‘Total Retail’ og har sidenhen lanceret magasinet ‘Retail Mag’, som alle deltagere på konferencen får udleveret.

Som ejer og adm. direktør i Skandinaviens største trendbureau, pej gruppen, har hun dyb forståelse af trends, livsstil og forbrug.

Ny bog: 'Fra kunde til bruger' - udleveres til alle deltagere(værdi: DKK 249,-)

Bog skrevet af Jacob Johansen

Alle er enige om, at stærk innovation og forandring bør tænkes outside-in. Alligevel er der meget få, der magter at lede og innovere ud fra et konsekvent ouside-in-fokus. I stedet forfalder de fleste til at lade sig styre af interne konventioner, egne behov og en akkumuleret frygt for at bryde med best practice. På trods af de bedste intentioner må langt de fleste ledere erkende, at de hver dag leder deres organisationer inside-out.
At omfavne og fastholde et konsekvent ouside-in-perspektiv er den vigtigste udfordring i business i de kommende år. Bogen ‘Fra kunde til bruger’ giver læseren det fundament og de redskaber, det kræver.
Bogen bygger på Jacob Johansens hands-on-erfaringer fra frontlinjen i international innovation, transformation og digitalisering hos nogle af verdens største virksomheder. I et direkte og floskelfrit sprog får læseren de ideer og værktøjer, der er nødvendige for at se på sin forretning fra en helt ny vinkel – og gøre den klar til fremtidens brugere.

Nyt magasin: 'Retail Mag' nr. 1 2021 udleveres til alle deltagere(værdi: DKK 300,-)

Udgivet af pej gruppen - scandinavian trend institute

Retail Mag lægger op til fordybelse og er målrettet alle, der interesserer sig for fremtidens detailhandel og nethandel samt alle mulige kombinationer mellem disse. Magasinet er ikke branchespecifik, men ser på den generelle udvikling, udfordringer og muligheder samt de vigtigste trends. Du kan blandt andet læse mere om:

 • De største trends og vigtigste ændringer i forbrugeradfærd
 • Inspirerende butiks- og nethandelskoncepter
 • Tips og tricks til for eksempel visual merchandising og webshopoptimering
 • Baggrundsviden og -tal om detailbranchen og dens mange forskellige aktører

Retail Mag udgives af pej gruppen – scandinavian trend institute, der også står bag branchebladene TØJ – Fashion & Business Trends og 365DESIGN samt tidsskriftet TID & tendenser. Retail Mag er inkluderet i abonnementerne på disse medier. Magasinet udkommer to gange om året – i april og oktober.

Tilmeld dig nyheder fra New Retail Day

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Program

Aarhus + Online

08.30 – 09.00 Tjek-ind og let morgenmad

09.00 – 09.10 Velkomst, program og praktik
Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)


Tema: Status på nethandel

09.10 – 09.40 Dansk nethandel
Niels Ralund (Dansk Erhverv Digital)

09.40 – 10.10 Amazon’s arrival / BCG
Emil Stamp (Boston Consulting Group)

10.10 – 10.30 Pause


Tema: Forbrugeradfærd og dansk detailhandel

10.30 – 11.00 Status på det danske forbrug
Jens Thrane-Møller (Marketsquare)

11.00 – 11.30 Danske handelsbyer
Per Nyborg (ICP A/S)

11.30 – 12.00 Pause


Tema: New retail + Live Shopping

12.00 – 12.40 New Retail
Jacob Johansen (Facilitator, konsulent, forfatter mm.)

12.40 – 13.10 Liveshopping
Christian Vester (Easy Live Sales)

13.10 – 13.30 Pause


Tema: Backend: Digitalisering og logistik

13.30 – 14.00 Digitalt lederskab
Morten Viktor (Coop)

14.00 – 14.30 Logistik som konkurrenceparameter
Hans Elmegaard (Scan Global Logistics)

14.30 – 14.50 Pause


Tema: God service + Work Life

14.50 – 15.30 God service
Henrik Meng (Forfatter, rådgiver og foredragsholder)

15.30 – 15.50 Power to the people
Lars Lyse Hansen (Bolia)

15.50 – 17.00 Åbent hus hos Bolia

København

08.30 – 09.00 Tjek-ind og let morgenmad

09.00 – 09.10 Velkomst, program og praktik
Louise Byg Kongsholm (pej gruppen)


Tema: Status på nethandel

09.10 – 09.40 Dansk nethandel
Niels Ralund (Dansk Erhverv Digital)

09.40 – 10.10 Amazon’s arrival
Emil Stamp (Boston Consulting Group)

10.10 – 10.30 Pause


Tema: Status i forbrug og detail

10.30 – 11.00 Amazon i Sverige
Lars-Åke Tollemark (Unibail-Rodamco-Westfield)

11.00 – 11.30 Danske handelsbyer
Per Nyborg (ICP A/S)

11.30 – 12.00 Pause


Tema: New retail + læring fra corona i dansk detailhandel

12.00 – 12.30 Liveshopping
Tim Frank Andersen (Charlie Tango)

12.30 – 13.10 New Retail
Jacob Johansen (Facilitator, konsulent, forfatter mm.)

13.10 – 13.30 Pause


Tema: Backend: Digitalisering og logistik

13.30 – 14.00 Digitalt lederskab
Morten Viktor (Coop)

14.00 – 14.30 Logistik som konkurrenceparameter
Hans Elmegaard (Scan Global Logistics)

14.30 – 14.50 Pause


Tema: God service

14.50 – 15.30 God service
Henrik Meng (Forfatter, rådgiver og foredragsholder)

15.30 – 16.00 Whats next?
Jens Thrane-Møller (Marketsquare)

På tværs af alle touchpoints (marketing og salgskanaler) skal vi sætte nuværende som potentielle kunder i centrum ved at gennemtænke såvel de digitale som de fysiske rum, der er relevante for mødet med forbrugere. Vi skal for alvor tage forbrugerne i hånden, hvis de skal være vores fremtidige kunder.

Tilmelding

Bogen 'Fra kunde til bruger' – Innovation og transformation outside-in
Alle deltagere får bogen 'Fra kunde til bruger – Innovation og transformation outside-in'.
Alle deltagere får seneste udgave af 'Retail Mag' udleveret på konferencen

Aarhus + Streaming15.06.21

Event afholdt

Tidspunkt:
08.00 – 16.00


Sted:
Centralværkstedet
Værkmestergade 9
8000 Aarhus C
+ Online via Zoom


 • Pr. deltager: kr. 4.000,-
 • Medlemmer*: kr. 3.500,-
 • Underviser: kr. 2.300,- pr. person
 • Studerende: kr. 1.100,- pr. person


Tjek ind: 8.00-9.00, konference: 9.00-16.00.
*Medlemmer af Detailforum eller pej gruppen sparer 500 kr. på billetten.

København17.06.21

Event afholdt

Tidspunkt:
08.00 – 16.00


Sted:
Vandværket
Rabarbervej 2
2400 Copenhagen NV


 • Pr. deltager: kr. 4.000,-
 • Medlemmer*: kr. 3.500,-
 • Underviser: kr. 2.300,- pr. person
 • Studerende: kr. 1.100,- pr. person


Tjek ind: 8.00-9.00, konference: 9.00-16.00.
*Medlemmer af Detailforum eller pej gruppen sparer 500 kr. på billetten.

Dagen starter med tjek-ind og morgenmadsbuffet fra kl. 8.00-9.00. Første foredrag starter kl. 9.00, og sidste foredrag slutter omkring kl. 16.00.
Vores konferencer afholdes som udgangspunkt altid. Måtte vi være tvungen til at aflyses en konference, så krediterer vi naturligvis det fulde beløb.