Foredrag i særklasse

Book en foredragsholder 

Book nu

Vores foredragsholdere er alle trendforskere eller faglige eksperter med stærke kommunikationsevner og en unik evne til at brænde igennem på en scene.

Alle foredragsholdere er klar til at rykke ud til små og store arrangementer på dansk, skandinavisk eller engelsk. Vi holder foredrag om trends – lige fra generelle makroøkonomiske samfundstrends, tidsånd og værdier og forbrugsudvikling til konkrete trends inden for design, mode-, interiør, og fødevarer. Du kan også få indblik i de nyeste trends inden for detailhandel, nethandel, total retail, omni channel eller et indblik i de 17 unikke livsfaser og tilhørende forbrug af penge og tid.

Mangler du et inspirerende lokale til møder, workshops eller foredrag, er det muligt at leje dem hos os. Med eller uden foredragsholder som en del af programmet. Vi sammensætter en pakke, der passer perfekt til dig.

Mere end 150 foredrag om trends om året vidner om relevans, aktualitet og formidling i topklasse.

Et foredrag om tidsånd, trends og forbrug er en fantastisk måde at få ny viden og inspiration på. Tilhørerne får fjernet skyggeklapperne og får sat ord og billeder på fremtiden.

Hos pej gruppen gør vi det nemt for dig at booke et relevant og spændende foredrag. Her på siden har du et overblik over foredragsholdere og emner, der kan kombineres på forskellig vis.

Vi kan levere alt fra 30 minutters peptalk til heldagsworkshops inkl. grafisk facilitering. Hvert foredrag tilpasses den enkelt virksomhed og målgruppe og prisen aftales på forhånd.

Book din foredragsholder

DD dash MM dash YYYY
Dit navn(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Smagsprøver på foredrag

Vi holder foredrag om trends og følgende emner...

Forbrugeren

Kvalitativ segmentering byder på nye vinkler til forbrugerforståelse. Livet består fra fødsel til død af 17 distinkte livsfaser, der alle kan karakteriseres ved forskellig motivation for forbrug. Skiftet fra en livsfase til den næste er mere ­afgørende for ændringer i forbruget, end hvor gammel dåbsattesten siger, at man er. Med beskrivelsen af de 17 livsfaser, de grundlæggende motivationsfaktorer i hver af dem samt eksempler på konkrete produkter bliver I klædt på til at lægge en ekstra dimension ind i jeres segmentering.

Kendskabet til nutidens børn, morgendagens unge og fremtidens storfor­­bru­g­­­ere er essentielt allerede nu, da de er købeklar hurtigere end nogen anden genera­tion. Hvis du altså kan tilbyde det, de vil have. Få et unikt indblik i, hvordan deres forbrug vil udfolde sig, hvilke forhold der er afgørende herfor, samt hvordan den kommende generations værdier og præferencer kan imødekommes ud fra et kommercielt perspektiv.

Seniorboomet er i gang! For første gang i historien har halvdelen af befolk­ningen rundet de 50 år. Men hvem er de, hvordan ønsker de at prioritere deres fremti­dige forbrug, og hvordan får man dem i tale? Hvordan udvikler man produkter til dem, hvordan kommunikerer man med dem, og hvordan får man solgt noget til dem? Bliv klog på fremtidens erfaringsramte seniorer, og vær ­sikker på, at du udvikler både produkter, servicer og kommunikation, der passer til målgruppen.

Det komplette overblik over seks generationer, deres karaktertræk samt deres behov og ønsker. Hør om de små digitale storforbrugere fra Generation Alpha og den opmærksomhedskrævende storesøster fra Generation Z, de evigt zappende unge fra Generation Y og de hårdtarbejdende og stressede Generation X’er samt den nyopdagede Generation Jones, der er den første ægte velfærdsgeneration, og ikke mindst de glade Baby Boomere, der ikke skeler til dåbsattesten, men holder fest hele vejen til plejehjemmet. Få også et indblik i tankerne bag Flat Age – et begreb og en tilgang, hvor generationsskel og alder udviskes.

Hvorfor shopper mænd med indkøbskurv og kvinder med indkøbsvogn? Og hvorfor tager det lang tid for kvinder at tage en beslutning? Viden om de grundlæggende motivationsfaktorer for forbrug hos de to køn er afgørende, når der skal udvikles produkter, sælges og kommunikeres. Bare det faktum, at 70-80 procent af alle husstandens købsbeslutninger træffes af kvinder, at ’smummies’ (smart mummies) dominerer forbruget i mindre grupper af kvinder, og at kvinder har overtaget en række tidligere mandsdominerede købsbeslutninger, er en øjen­åbner for de fleste. Men er det lig med, at man blot skal glemme manden? Nej, han bruger penge på en helt anden måde, og hvis man rammer ham lige midt i hobby-/interessefeltet, så er pris ikke relevant. Kender du kønnene godt nok?

17 livsfaser, 37 familietyper, 6 generationer, multiple identiteter samt et utal af brugssituationer gør segmenteringen til en næsten umulig opgave. Hvad gør man så? Jagten på den evigtgyldige sandhed om forbrugeren og dennes holdninger, ­adfærd, vaner og påvirkelighed ligger dybt forankret i enhver, der beskæftiger sig med produktudvikling og markedsføring. Jagten på sandheden er gået fra simple modeller med få segmenter til de senere år at handle om ­en-til-en genkendelse af den enkelte forbruger på tværs af kanaler og medier. Big data er ’big bucks’– specielt for dem, der mener at kunne finde frem til sandheden. Men big data er også ’big complexity’ – og så misser man selve essensen i segmenteringen; simplicitet og handling. Måske det er tid til at klappe hesten?

Selv om man ofte taler om en samlet skandinavisk kultur, ses der blandt de skandinaviske lande store forskelle, som man ikke må gå fejl af. Mange produkt­lanceringer og opkøb på tværs af landegrænser er slået fejl på grund af manglende kendskab til værdier, kultur, livsstil, bolig-, mode- og madpræferencer, lige­som detailhandelsstrukturen er meget forskellig. Lær din nabo at kende, og vær ­sikker på at ramme plet.

Hvordan ser morgendagens forbruger ud? Tider skifter, og samtidig skifter værdier­ hos forbrugeren. Værdier og følelser styrer forbrugerens adfærd og købelyst. Få en opdatering på morgendagens forbruger, hvad du som virksomhed skal være opmærksom på, og hvad der rykker lige nu og på længere sigt. Hør om de 10 vigtigste forbrugertrends, og bliv klædt på til fremtiden.

Se foredragsholdere

Detailhandlen

Detailhandel er på mange måder blevet en hård og krævende disciplin. De demo­grafiske og geografiske forskydninger, den nye økonomi, de snusfornuftige forbrugere, de mange salgskanaler, den liberale lovgivning og den teknologiske udvikling har ændret detailhandlen radikalt. Forbrugerne er nådesløse i deres valg og evaluering af en butik, og de deler gerne ud af deres erfaringer og holdninger på nettet. Hør om, hvordan den ændrede forbrugeradfærd og de høje krav har ændret spillereglerne for detailhandel.

De mange trends, der præger detailhandlen, samler sig om tre megatrends: ­
1. Kuratering, 2. Cross channel og 3. Digital integration. De tre trends er ikke gensidigt udelukkende, men det kan være en stor mundfuld at kaste sig over dem alle på en gang. Målgruppe, koncept og kompetencer afgør, hvilke af disse det er værd at beskæftige sig med. Hør mere om de tre trends, og se eksempler på, hvordan de eksekveres inden for forskellige brancher og i forskellige grader af innovation. Selv de vildeste eksempler kan vi lære noget af.

En vigtig parameter for at opfylde forbrugernes krav er at være til stede både online og offline – og ikke mindst det at få online og offline til at hænge sammen, det, der også hedder cross channel. Forbrugerne er kanalindifferente og forventer samme produktudvalg, samme pris og samme serviceniveau i alle kanaler. Hver kanal har sine stærke og svage sider – og de stærke sider skal gøres endnu stærkere i fremtiden. De butikker, der vælger at være til stede for kunderne på tværs af kanaler, kan se frem til nogle spændende år. Nye muligheder åbner sig, og det bliver langt mere spændende end de sidste 30 år med centralisering, ­butikscentre og ensformighed.

Nettet har ændret måden, vi køber ind på. Med rekordfart. Forbrugerne er nemlig vilde med valgfrihed. Intet er bedre end at kunne købe ind i hele verden, når man vil. At få adgang til et større udvalg. Bedre priser. At kunne købe ind fra sofaen og få varerne leveret. Det er ikke lig med, at de fysiske butikker dør. Der er stadig et stort behov for service, viden, inspiration og oplevelser. Og da 90 procent af alle købsbeslutninger slet ikke er rationelle, så skal butikken nok overleve. Men der er behov for at gentænke position og setup af salgskanaler, og det skal gå hurtigt. Der er ikke plads til middelmådighed og halvdårlige koncepter, forbrugerne er alt for utålmodige og hårde i deres valg og fravalg.

Se foredragsholdere

Trends - the basics

Trends er for de fleste en uigennemskuelig og uhåndterbar størrelse. Mest af alt fordi trends oftest er strømninger, der ikke kan kvantificeres eller dokumenteres. Men der er en mening med galskaben; viden om trends kan sikre, at du lancerer det rigtige produkt på det rigtige tidspunkt med den rigtige kommunikation og i den rigtige indpakning. Hør om forskellen på gigatrends, megatrends, mikrotrends og døgnfluer. Få konkrete redskaber med hjem, så du selv kan spotte trends, sortere i dem og reagere i tide.

Vi lever i en verden, som bliver ved med at udvikle sig, og som bliver mere kompleks for hver dag, der går. I det store perspektiv er det en række megatrends, der driver os fremad, og som påvirker alt, lige fra hvor og hvordan vi bor, til hvordan vi arbejder, deler viden og interagerer. Nogle af disse trends er uundgåe­lige, ­såsom urbanisering, og her handler det mest af alt om reaktion og tilpasning i tide. Andre trends kan vi selv påvirke og ændre i processen, såsom vores hånd­tering af livet, teknologien, stress med videre. Få et overblik over de største trends frem mod 2020, og lær at skelne mellem hårde og bløde megatrends.

Hvad er en trend? Hvordan udvikler den sig? Hvordan arbejder en trendforsker? Fremskrivninger, prognoser og scenarier – hvad er forskellen? Hvordan kommer trendforskeren videre fra disse dele af trendprocessen, og hvordan udnyttes de enkelte punkter i din virksomhed? Hvordan får du og din virksomhed mest mulig værdi ud af trendforskningen? Disse spørgsmål besvares i et foredrag, der går bag om trendforskerens arbejde, definerer trendtyper og trendudviklingskurver, gennemgår faserne i trendforskningen og giver et unikt indblik i metoder, processer og værktøjer.

Tiden er inde til at genopdage værdien af inspirerende og unikt trendmateriale i den kreative proces. Den analoge arbejdsproces er vigtig og kan ikke afløses af den digitale. pej gruppen har gennem 40 år været agenter for de bedste og mest inspirerende internationale trendmaterialer og har udgivet egne trendmaterialer lige så længe. Viden om, hvad de forskellige trendhuse tilbyder, hvordan man tolker og bruger deres materiale og får mest ud af det, er vigtig. Vi tilbyder konkret vejledning i, hvordan I kan arbejde med fysiske trendprodukter som supplement til digitale løsninger. Hvad enten det er i jeres designproces, i brandingen eller i salgsøjemed, så har du og dine kollegaer nu mulighed for at få et nyt perspektiv på, hvordan I griber jeres processer an.

Se foredragsholdere

Fødevarer

Et foredrag om de vigtigste fødevare- og forbrugertrends med kommerciel tyngde og relevans for alle dele af fødevarebranchen. Hør både om de mest relevante mega- og mikrotrends på den korte bane og om de trends, der tegner fremtiden. Alle trends præsenteres med grundlæggende tematik, historiefortælling og masser af eksempler, som kan bruges til videre inspiration.

Der er nogen, der tager chancer og løber foran både forbrugere og konkurrenter. Vi har samlet en række af de flotteste og mest innovative koncepter inden for fødevareinnovation, detailhandel, restaurant- og køkkenindretning. Flot visuel inspiration til dem, der igen tør prøve noget nyt – uden at det bliver alt for ekstremt. Der er dog grænser, hvorfor det også er værd at kende de fødevarelanceringer, der gik for vidt, som for eksempel brand-stretch og brand-ego tripping.

Private label, own label, golden label, store brand, venture brand; kært barn har mange navne, men er det bare ’gamle mænd i nye klæder’? pej gruppen lancerede i 2015 en rapport om private label, der giver dig indsigt i udviklingen samt styrker og svagheder ved private label for både detailhandel og producent. Kan og er private label mere end en cash cow? Vi giver – ud over resultatet af en stor analyse – nogle helt klare anbefalinger til de kommende års private label-udvikling, særligt set i forhold til tidsånd og forventninger til fremtidens forbrug.

Trods velgennemtænkte og flotte kampagner træffes den endelige købsbeslutning oftest helt ude i butikken. Varerne skal have den helt rigtige emballage for at skille sig ud fra mængden og havne i indkøbskurven. Hvilke elementer kan indgå i den helt trendrigtige emballage, og hvilke globale koncepter og innovationer kan forbrugere, producenter og detailkæder tage til sig her i Skandinavien?­ Bliv inspireret af de nyeste trends inden for emballage.

Det multifunktionelle køkken, der både kan danne rammerne for den hektiske hverdag med fuldt tryk på nemhed og hastighed og den afslappede weekend med fokus på ro og omhyggelighed, udvikler sig hele tiden. Tiderne skifter og trods den store udbredelse af det hvide, grebsløse køkken, så er nyt design, udtryk, materiale og funktion på vej. Køkkendesign tager ofte inspiration fra de flotteste og mest inspirerende restauranter – hør om de største restauranttrends, der strækker­ sig lige fra den vilde luksusoplevelse til den mobile interaktion.

Se foredragsholdere

Farver og grafik

Den grafiske branche udvikler sig hurtigt og afspejler trends i mange andre brancher, ligesom den grafiske branche i sig selv påvirker alt lige fra emballage­design til branding og identitet. Hvordan ser morgendagens grafiske design ud? Dette foredrag vil give dig et indblik i, om det næste er retro, romantisk eller noget helt andet i det grafiske udtryk, og hvilken sammenhæng der er mellem generel farveudvikling og den grafiske stil. Derudover vil du få et overblik over, hvad det gode grafiske udtryk kan gøre for din branding og din virksomhed.

Farver er essentielle for en succesfuld designstrategi. Viden om farver, farvernes betydning og farveudviklingen over tid, kombineret med indsigt i de kommende farvetrends, kan gøre farvevalgene nemmere og sikre en større grad af succes. Vi ser, føler og spiser farver. Det er vigtigt, at nye koncepter bruger farve­psykologi og farvetrends. Hør om de vigtigste farvehistorier og moods for de kommende år, se masser af farverige eksempler, og få konkrete forslag til farve­valg og farvekombinationer i emballage og kommunikation.

Se foredragsholdere

Fremtidens forbrug

Konstruktiv optimisme venter forude, men det er ikke automatisk lig med, at de klassiske optursbrancher og den fysiske detailhandel igen kommer til at nyde godt af de mange opsparede midler. Boligen er det oplagte forbrugsunivers, men også her sker der et skifte i hvilke af boligens rum, der investeres i, samtidig med at oplevelses-, fritids- og sundhedsbranchen ligner sikre vindere i fremtiden. Spørgsmålet er så, hvad der sker med de brancher, der normalt har haft fascinations- og forbrugskraften; design, mode og interiør? Kan de generobre førstepladsen, eller er det teknologien og smarte gadgets, der har bidt sig fast for alvor.

Den uregerlige størrelse; tidsånden, dikterer mere end blot tidens værdier og holdninger i en given tid. Den giver sig direkte til udtryk gennem den politiske dialog, gennem den samtale, der finder sted på arbejdspladsen, ved spisebordet derhjemme og i det, der optager os i vores daglige liv. Med forståelsen af hvad det for en tid, vi lever i, bliver det nemmere at sætte en strategisk retning for din virksomhed samt justere kommunikation og produkter.

Vi ser en mere konstruktiv og optimistisk tidsånd foran os, hvor der igen er mulighed for at udvikle og sælge nye og spændende produkter og servicer. Men hvad efterspørger forbrugeren egentlig? Hvad bliver fremtidens luksus? Og hvordan sælges varer og ydelser til en forbruger, der grundlæggende ikke mangler noget som helst? Et centralt begreb er misteværdier, der afspejler det, vi er allermest bange for at miste eller føler, vi har mistet grebet om. Misteværdier er som udgangspunkt immaterielle, men de giver sig også til udtryk i konkrete produkter.

Den moderne frihed og de mange valgmuligheder giver mangel på tid. Arbejds­liv og fritid smelter sammen, er blevet elastisk, ikke målbar og uden rum til ­’personlig tid’. Hvordan håndterer vi det? Og hvordan skræddersyes løsninger­ eller produkter, der kan løse udfordringen – direkte eller indirekte? Hør om produkter og servicer til optimering og effektivisering af tid og det modsatte: Produkter og servicer, der får tiden til at stå stille.

Vi lever i en verden, hvor alting går hurtigt, hvor kalenderen er fuldt booket 24/7, og hvor man derfor ville ønske, at der var 30 timer i døgnet. Kravene fra omverdenen og fra en selv stiger, og derfor tyer mange til teknologien, som på mange måder kan gøre det hele mere simpelt. Den modsatte effekt ses desværre også. Det er der, hvor forbruget af digitale apparater tager overhånd og blot skaber endnu mere støj. Alt dette har affødt et stigende behov for ro og stilhed hos forbrugerne. De har brug for at trække stikket – de har brug for en digital detox. Hvad begrebet ­digital detox dækker over, hvordan det påvirker forbrugerne og måden, de lever på, og hvordan virksomhederne kan lukrere på tendensen, bliver besvaret i dette foredrag.

En tour de force rundt om den moderne, komplekse, kompromisløse og krævende­ forbruger. Hvad optager den moderne forbruger? Hvad bruger forbrugeren tid og penge på nu og i den nærmeste fremtid? Hvordan håndterer man en forbruger, der vil have det hele, som optimerer sin egen økonomi og sit eget liv, som zapper rundt mellem forskellige identiteter, som ikke accepterer dårlig service eller middelmådigt udvalg, og som er vild med fællesskabet, så længe det gavner en selv?

Highlights fra pej gruppens 360-graders fremtidsanalyse. Vi kommer hele vejen rundt – alt lige fra makroøkonomi over tidsånd, samfund, demografi til design, forbrug, marketing med videre. Du bliver klædt på til at tage livtag med fremtiden med et foredrag, hvor der sættes ord på den nutid og fremtid, der ligger lige forude, og som sikrer, at du rammer rigtigt – både med hensyn til produkter, servicer og kommunikation.

Se foredragsholdere

Design, mode og interiør

Bliv guidet igennem en eller flere sæsoner inden for livsstil, mode og interiør – eller blot en af disse brancher. Ligegyldigt hvor du er i processen, så står vi til rådighed med viden omkring farver, former og forbrugermentalitet to år ud i fremtiden. Den overordnede fortælling omkring sæsonen samt trendtemaer med farver, farvekombinationer, materialer, print etc. Præsentationen krydres med film og referencer til designere, musikere, butikker og andet inspirationsmateriale, som du kan tage med dig i dit videre arbejde. Basen er pej gruppens egne trendmaterialer til sæsonen og kan være baseret på sæsonen 6, 12 eller 18 måneder fra nu.

Boligens udtryk, funktioner og anvendelsesområder ændres konstant i takt med forbrugernes behov – og i særdeleshed i takt med den demografiske, urbane og teknologiske udvikling. En af fremtidens vigtigste fornyelser i boligen er behovet for elasticitet, forstået som muligheden for at boligen kan ændre karakter og funktion løbende. Teknologien baner blandt andet vej for denne tendens, men også løsningsorienteret design, der giver rum til mobilitet, elasticitet og flerfunktionalitet, bliver centralt i fremtiden.

I alle brancher spiller bæredygtigheden efterhånden en rolle. Det kan være i materialevalg, produktion, butiksindretning eller i kommunikation. Men hvad er det for en størrelse, og er det kommet for at blive? Er bæredygtighed en reel indsats eller blot et smart pr-stunt? Vi kaster lys over bæredygtighedens mange facetter og gør et ellers meget luftigt begreb meget konkret og anvendeligt.

Har du brug for en bred og varieret indsigt i, hvad der rører på sig inden for det kreative felt? Det er sjældent tilstrækkeligt at nøjes med at kigge i sin egen branche for at finde inspiration til kollektionsudvikling, konceptfornyelse, marketingkampagner, lookbook med mere. Ofte er der brug for input fra helt andre områder, der på forskellig vis kan sætte de kreative tanker i gang. Hør om, hvem du skal holde øje med lige nu. Hvem er de hotteste designere og musikere? Hvilke butikker gør noget banebrydende? Og hvilke udstillinger tager fat i temaer, der rammer højaktuelle tidsåndsemner. Et foredrag, hvor du får konkret og mere abstrakt inspiration tilpasset arbejdet med design, mode og interiør.

Skil dig ud. Forbliv relevant. Vær eksplicit! Ellers kan det være svært for et brand og dets produkter at overleve i en branche af overflod. Verden er blevet mindre, og konkurrencen større. Det er den rene dødsdom, hvis man nøjes med at træde vande, for det gør forbrugerne absolut ikke. De vil have konstant forandring og fornyelse. Det er ikke tilstrækkeligt blot at holde sig i overfladen for ikke at drukne i mængden af designoverflod. Der skal større svømmetag til; avantgarden og rebellerne skal på banen, for det er blandt dem, man bedst finder ny inspiration. Dette foredrag er sprængfyldt med ideer og inspiration, der kan sætte skub i fremtidig produkt- og konceptudvikling. Hvilke designere skal man holde øje med – hvem er rebellerne, der tør bryde grænserne, og som kommer til at præge morgendagens form-, farve- og materialevalg?

Se foredragsholdere