Future Food & Consumer Trends

De seismiske forskydninger i forbrugernes holdninger og handlinger, som blev initieret af pandemien, og som blev trykprøvet af konflikten i Ukraine, kommer til at sætte sine spor langt ind i 2020’erne.

Ingen anden enkeltstående begivenhed har haft en mere dybtgående indflydelse på os, og det er afgørende at skabe en bedre forståelse af tidsånd, trends, forbrugeradfærd og de kommercielle muligheder, der opstår for aktører inden for

alle aspekter af fødevarebranchen, supermarkeder, specialbutikker, kantiner, restauranter, hoteller mv.

Vi kommer til at se en fortsat stor omstilling af processer, systemer og strukturer, og vi vil opleve flere forandringer i de kommende år. Derfor er det mere end nogensinde afgørende at forstå dynamikkerne – og ikke falde alt for langt bagud i forhold til det fortsat høje tempo, som vil præge forandringerne de kommende år, for alle i og omkring fødevarebranchen.

Hør blandt andet om

De største og mest kommercielle fødevaretrends

De mest inspirerende retail og etail-koncepter inden for fødevarer

Neurogastronomi og sanselighed som vejen til et grønnere køkken

Fremtidens køkken og kogekunst - med madspild i fokus

Klimakommunikation og krisenavigation

Cases og spirende talenter

Detaljer om foredragsholdere offentliggøres i slutningen af april.

Hvis du ønsker at reservere en plads allerede nu, så book her og opnå firstmover rabatten

Det får du på konferencen

Overordnet overblik over samfund, tidsånd og forbrug

Konkrete og kommercielle fødevare- og retailtrends

Inspiration fra flere brancheaktørers universer og strategier

Lærerige erfaringer fra branchens egne folk – alle med noget på hjertet

Specialudviklet og portionsanrettet menu og drikke igennem hele dagen

Udvalgte slides fra dagen tilsendt efter konferencen

Overordnet overblik over samfund, tidsånd og forbrug

Konkrete og kommercielle fødevare- og retailtrends

Inspiration fra flere brancheaktørers universer og strategier

Lærerige erfaringer fra branchens egne folk – alle med noget på hjertet

Specialudviklet og portionsanrettet menu til dagen

Kompendium med præsentationer fra dagen og relevante artikler

FOREDRAGSHOLDERE I ALLE 3 BYER

Fremtidsforsker Louise Byg Kongsholm

Tidsånd og trends

Louise Byg Kongsholm / pej gruppenCEO & trendforsker

Det ’normale’ er blevet omdefineret for os alle. Og mens pandemien har ændret alt, er der al mulig grund til både eftertanke og optimisme.

Vi har oplevet begrænsninger og restriktioner, mistro og polarisering, angst og skam i en tid, hvor alarmismen har været i fuldt flor. Men nu kommer modreaktionen; Vi søger realisme, rationalitet, konsensus, kompromis, klarhed og stabilitet. Vi ønsker at forstå logikken og se meningen – med alt, hvad vi gør.

Vi ønsker også at tage kontrollen tilbage, være herre i eget hus og selv bestemme, og derfor bliver autonomi absolut afgørende. Hvordan man vælger at sætte retningen for sit eget liv skal være en egenrådig beslutning, og den skal respekteres.

Den genstart, der sættes i gang, vil anspore så meget energi, optimisme og vækst, som vi ikke har set længe. Forandringsvillighed, fremdrift og mod vil gøre det muligt at justere tidligere tiders forkerte opfattelser, gentænke fejlslagne beslutninger og ændre ineffektive processer.

Deltager i følgende byer:Herning. København og Oslo

De nyeste food trends

Hanne Harboe / Nørgård MikkelsenStrategic Foodplanner

Nørgård Mikkelsen udgiver igen i 2022 en bog med helt nye food trends. Bogen beskriver 9 aktuelle tendenser, samt megatrends, indsigter, data, produktinspiration, mood boards og reflektioner på en turbulent tid, som udfordrer alle led i værdikæden.

Corona åbnede vores øjne for måltidets sammenhængskraft og madens betydning for vores sundhed. Fysisk såvel som mentalt. Men hvor meget hænger ved, og hvad forsvinder igen? Bliv inspireret til at se på dit brand eller din forretning med nye øjne, når vi tager et kig ind i fremtiden og hører Nørgård Mikkelsens bud på, hvad forbrugerne vil efterspørge i de kommende år.

Deltager i følgende byer:Herning. København og Oslo

Global food innovation

Matthew Brown / EchochamberRetail expert and retail safari guide

After two years of pandemic, trends in food retail have accelerated as the world moved towards online delivery and tech driven convenience solutions. ‘Just walk out technology’ is a revolution that is sweeping the world and changing the way we shop forever.

At the same time, food retail is continuing to invest in great physical experiences that surprise and delight, with beautifully designed and merchandised new foodhalls, packed with food craft and storytelling. Food service is back as a driving force too, bringing hospitality to the forefront of customer experience.

Retail Futurist Matthew Brown will take you on a whirlwind virtual shopping journey to explore the world’s most innovative and exciting new food spaces.

Deltager i følgende byer:Herning. København og Oslo

Grønt på hjernen

Rasmus Bredahl / MadkonsulentenKok og gastronomisk konsulent

At verden står overfor en gigantisk udfordring i forhold til global opvarmning og de uoverskuelige konsekvenser, det medfører, er igen blevet understreget af FN s nyeste klimarapport og COP 26 i Glasgow.

En af mange løsninger på klimakrisen er at spare på kødet, og de fleste mener, at vi går en fremtid i møde, hvor vi både privat samt i kantiner og på restauranter kommer til at spise mindre kød og langt mere grønt og bælgfrugter.

En stor adfærdsændring bliver nødvendig, og hvis det skal lykkes, skal den være båret af madglæde og velsmag. Ingen gider at gnave i smagløs råkost.

Rent evolutionært har vi siden de første mennesker stræbt efter umamismagen, da det er den, som hjernen kobler med proteinrig føde og derved livsvigtig næring og overlevelse. Derfor har vi mennesker receptorer for umami både på tungen, i maven, i hjernen og sågar i tarmene.

Så hjernen craver protein, og vi får et ustimulerende måltid, hvis der ikke er umami i – vi mætter kun maven og ikke hjernen.

Hvis vi ved, hvad hjernen vil have, kan vi give den det på alternativ måde
Ved at bruge neurogastronomisk viden om, hvordan hjernen skaber smagsoplevelser, kan vi smagsdesigne retter og tilberedninger af grøntsager, så hjernen ikke savner kødet. Det er opskriften på vellykket grøn mad.

Deltager i følgende byer:Herning. København og Oslo

Fremtidens køkken

Liselotte Andersen / Kokken på kantenKok og kogebogsforfatter

Lad vejen til et bedre klima være brolagt med oplevelser og fest, fremfor lidelse og afsavn. Glem at handle ind og skab magi alligevel. Tryl med dine råvarer, både dem du køber, dem du plejer at smide i skraldespanden og dem du finder i grøftekanten, skoven og i havet.

Liselotte Kira Gregers Andersen, alias “kokken på kanten” er kulinarisk fritænker og ekspert i skæve vinkler. Få indblik i hendes verden, hvor bananskræller, mælkebøttehjerter og vandmelonskal ender på tallerkenen side om side med danske bælgfrugter, tang og sæsongrønt i fremtidens køkken.

Deltager i følgende byer:Herning. København og Oslo

Case: Clean label snacks

Rafael De Souza Andersen / The Organic Crave CompanyCEO og stifter

The Organic Crave Company er en innovativ fødevarevirksomhed, som udvikler clean label functional snacks, som er unikke for markedet.

Indtil nu har vi som forbruger haft valget imellem sukkerholdige økologiske snacks eller funktionelle snacks med uhensigtsmæssige ingredienser. Ingredienser som ikke kun er uhensigtsmæssige pga. deres kunstige oprindelse, men også mange gange grundet deres negative påvirkning af klimaet.

Snacking som fænomen er i eksplosiv vækst og i The Organic Crave har vi valgt at bruge snacking som en katalysator for at løse to af de største udfordringer som vi står overfor lige nu.

En meget tydelig klimaudfordring samt et stigende problem med fedme og diabetes. Diabetes Foreningen estimerer, at 610.000 danskere er ramt af diabetes. Dette tal forventes at stige til 1 mio i 2030, hvor der generelt set er over 50% af danskere som i dag kategoriseres som værende overvægtige.

Så kan man overhovedet udvikle alternativer, der sources etisk forsvarligt, baseres på grønne kilder, økologisk, reducerer sukkeret markant og samtidig få produkterne til at smage godt? Og hvad gør man når ingredienserne, der er nødvendige, ikke findes på markedet? The Organic Crave er historien om at starte langt længere tilbage på produktudviklingsrejsen end normalt og selv udvikle de ingredienser, der muliggør drømmen om at gøre den helt store forskel.

Deltager i følgende byer:Herning, København og Oslo

FOREDRAGSHOLDERE I OSLO

Embla Food Awards

Kari Marte Sjøvik / Norges BondelagRådgiver lokalmat, reiseliv, miljøspørsmål og økologisk landbruk

Hvordan kan en matpris løfte den nordiske matkulturen?

Embla Food Awards er den første matpris noensinne som er blitt utdelt på tvers av alle de nordiske landene.
Prisen er etablert for å styrke den nordiske matidentitet og kultur og vil bli delt ut hvert annet år. For 2021 er også Grønland med– så nå er alle åtte nordiske land med å konkurrere innen syv ulike kategorier. Embla Food Awards setter fokus på råvarer, produksjonsmetoder og alle de som på ulikt vis er med på å formidle nordisk mat og matkultur på en bærekraftig måte. Det er menneskene bak produktene som blir hedret under EMBLA.

Deltager i følgende byer:Oslo

NHO Mat og drikke

Petter Haas Brubakk / NHO Mat og DrikkeAdministrerende direktør

Når verdikjedene forrykkes
-Hva betyr pandemi og krig for stabiliteten i mat- og drikkeproduksjonens verdikjeder?

Allerede før Russlands angrep på Ukraina i februar 2022 var de internasjonale forsyningskjedene under press. Knappheten på viktige innsatsfaktorer som emballasje, gjødsel, korn og matolje er det siste halvåret blitt ytterligere forsterket samtidig som energikostnadene er flerdoblet. Mye av dette er en følge av at Russland, Ukraina og Belarus er globale aktører i energiforsyning og matproduksjon og utgjør dermed en viktig brikke for forsyningssikkerheten i Europa. Dette får konsekvenser også for vår egen forsyningssikkerhet og stabiliteten i forsyningskjeden. Hva betyr dette for norske mat- og drikkeprodusenter i dag og i årene som kommer?

Petter Haas Brubakk er administrerende direktør i NHO Mat og Drikke. NHO Mat og Drikke er en landsforening i NHO og organiserer 1 900 bedrifter innenfor mat-, drikke- og bionæringen i Norge.

Deltager i følgende byer:Oslo

Case: Nordiske drikke fra Hanen

Bernt Bucher -JohannessenDaglig leder / Managing director HANEN

De siste 25 årene har det skjedd en revolusjon i Norden i tilbudet av lokale produkter. Det har vokst fram et unikt mangfold av ulike matprodukter med sterk lokal identitet og høy kvalitet. Det har samtidig vært en trend innen gastronomien hvor det nordiske kjøkken er blitt løftet fram med utgangspunkt i manifestet for det nye nordiske kjøkken fra 2004.  I denne utviklingen har i stor grad ikke den lokale genuine nordiske drikke blitt inkludert og fått oppmerksomhet. Nordic International Cider Awards arrangeres denne høsten og i samarbeid med nordiske produsenter vil vi synliggjøre genuine nordiske produkter på nordiske råvarer.

Deltager i følgende byer:Oslo

FOREDRAGSHOLDERE I KØBENHAVN OG HERNING

Har kød fortsat en rolle på tallerkenen?

Mette Færch / Danish CrownVice President, Global Marketing & Consumer Experiences

Skal kødet have en plads på tallerkenen i fremtiden? Skal oksekød nydes på samme måde som champagne? Og hvad i al verden skal en kødvirksomhed med plantebaserede produkter? Kom og mød Mette Færch fra Danish Crown, som vil fortælle om Danish Crowns ambition og rejse mod en mere bæredygtig fremtid.

Danish Crown skal have mad på hylden for enhver smag. Det gælder uanset, om du er til den gode danske gris, måske endda fra en økologisk gård, den dyre kvalitetsbøf, den nemme færdigret eller plantebaserede fødevarer.
92 % af danskerne spiser stadig kød. Men hver tredje dansker svarer i forbrugerundersøgelser, at de inden for det sidste år har skåret ned på deres kødforbrug, og to ud af tre danskere har et ønske om at spise mere klimavenligt.

I Danish Crown tror vi på en fremtid, hvor vi spiser mindre, men bedre kød. Vi tror også på en stigende efterspørgsel efter plantebaserede fødevarer, og derfor har vi, som en del af vores bæredygtighedsstrategi, lanceret et nyt sortiment, som gør det nemt at spise mere plantebaseret.

Vi har ikke en fuldstændig klar strategi på plads for vores plantebaserede fødevarer, men ligesom med vores kød har vi et stort ønske om, at de plantebaserede fødevarer kan produceres af danske råvarer, som ideelt set kommer fra vores ejere – de danske landmænd.

Deltager i følgende byer:København og Herning

Win-win samarbejde i fødevarebranchen?

Gyda Bay / Food Innovation HouseCOO

Hvordan faciliterer man win-win samarbejde mellem store og små aktører i fødevarebranchen?
Matchmaking og samarbejde mellem store og små aktører i fødevaresektoren rimer, men hvorfor? Små virksomheder har en stærk innovationskraft, og de store har solide salgskanaler – slår du de to styrker sammen, får du en vigtig brik til omstillingen af den danske fødevaresektor, og ikke mindst udviklingen af nye innovative fødevareprodukter.

Bliv klogere på hvordan samarbejde og matchmaking mellem små og store fødevarevirksomheder skabes og faciliteres – og ikke mindst hvorfor det er win-win for begge parter.
Mød Gyda Bay, der er COO i Food Innovation House, mentor og ekspert i innovation i fødevarebranchen samt en af kræfterne bag Turbo Plant.

Deltager i følgende byer:København og Herning

Den nordiske madpris: Embla Food Awards

Mette Jasper Gammicchia / MarkedschefLandbrug og fødevarer

Embla Food Awards er den første madpris, der nogensinde er blevet uddelt på tværs af alle de nordiske lande. Prisen er etableret for at styrke den nordiske madidentitet og kultur, og den uddeles hvert andet år. Fra 2021 er Grønland også med – så nu konkurrerer alle otte nordiske lande i syv forskellige kategorier.

Embla Food Awards sætter fokus på råvarer, produktionsmetoder og på alle dem, som på forskellig vis er med til at formidle nordisk mad og madkultur på en bæredygtig måde. Det er menneskene bag produkterne.

Deltager i følgende byer:København og Herning

Case: Mikropolis

Christian Astorp / Mikropolis CocktailsCEO

Adfærd er kongen – hvad har cocktails at gøre med antropologi? Folk kan godt lide forandring. De kan bare ikke lide at blive forandret. Sådan har det altid været, og F&B-branchen er ikke anderledes. Denne tilgang driver den igangværende relaunch af Mikropolis og beskriver en rejse, hvor produktet krydser antropologien.

Hos Mikropolis er udgangspunktet for produkt, udformning, indpakning, servering og kommunikation, at det skal komplimentere folks adfærd frem for at påtvinge vaner. Med andre ord så starter et godt produkt med folks adfærd, og sandheden skal findes mellem linjerne i dataen. Med andre ord: Hør om cocktails i kontekst.

Deltager i følgende byer:København og Herning

Case: Pantrii

Anders Hermann JensenCOO

Det skal være let at købe ind på innovation, bæredygtighed og kvalitet indenfor alle brancher, ikke mindst fødevare! Men hvordan skaber vi rammerne?

Hos Pantrii drømmer vi om at bane vejen for et nyt fødevaresystem, hvor der er plads til produkter med en historie. Derfor driver vi en online B2B markedsplads der med gennemsigtigheden som løftestang skaber nye muligheder for at formidle fødevarer. Her mødes en mangfoldig skare leverandører og kunder for at handle med hinanden. Vi skaber forbindelse mellem fødevareproducenter og aktører i detail, foodservice og specialhandlen.

Deltager i følgende byer:København og Herning

Case: Bolcheværk

Jens Holm-ChristensenCEO og stifter

Bolcheværk er et mindre dansk startup stiftet i Aarhus i 2016, som tror på at udfordre det bestående og tænke anderledes. Ambitionen er at skabe et moderne og iøjnefaldende bolchebrand, hvor kvalitet og bæredygtighed tænkes ind i alle led af virksomheden. Med deres 100% sukkerfri produkter ønsker virksomheden at udfordre den etablerede bolchebranche og bidrage til en verden med mere smag og mindre sukker.

Hør stifter & ejer, Jens Holm-Christensen, fortælle om opstarten og opbygningen af virksomheden, som på mange punkter ikke ligner den klassiske iværksætterejse, der typisk portrætteres i eksempelvis DR-programmet Løvens Hule.

Bolcheværks produkter forhandles via egen webshop og hos et bredt udvalg af special- og delikatessebutikker rundt omkring i landet samt en enkelt forhandler i Sverige. Ambitionen er på sigt at vokse til en global virksomhed.

I 2020 deltog Bolcheværk med deres sukkerfri hindbær/lakrids-variant i konfekture-finalen i Sol over Gudhjem. Den var udvalgt som en ud af tre finalister blandt 109 indsendte produkter.

Deltager i følgende byer:København og Herning

Oslo

Tjek ind kl. 8.00
Konference fra kl. 9.00-16.00
Detaljeret program kommer i august

København

Tjek ind kl. 8.00
Konference fra kl. 9.00-16.00
Detaljeret program kommer i august

København

Tjek ind kl. 8.00
Konference fra kl. 9.00-16.00
Detaljeret program kommer i august

Det siger kunderne

— Carina Høgsted Kirkegaard

“pej gruppens fødevarekonferencer er noget, jeg altid ser meget frem til og prioriterer højt. Det er et unikt forum for netværk, og jeg møder som oftest et væld af interessante forbindelser. Jeg deltager i pej gruppens konferencer med forventning om at få ny viden, jeg kan gøre brug i planlægningen og udviklingen af Foodexpo, Nordens største fødevaremesse. Jeg har endnu aldrig følt mig snydt. Jeg er altid kommet hjem med en masse spændende idéer, og for mig er konferencerne derfor et afgørende inspirationsværktøj til at være on trend.”

— Carina Høgsted Kirkegaard
Food Expo

Lea Møller, Its A Bird

“pej gruppens food + consumer conference gav mig et bredt indblik i nye trends med konkrete eksempler inden for både produktudvikling, forretningsmodeller, teknologisk udvikling og forbrugeradfærd. Inspirationen flød fra inspirerende oplægsholdere og samtale ved bordene. Som konsulent inden for brugerdrevet innovation og strategisk udvikling er det helt centralt for mig at forstå, hvilke nye trends kunder i retail- og fødevarebranchen skal navigere i fremadrettet. De input, jeg tog med mig fra konferencen, har efterfølgende været oplagte samtalestartere for nye projektsamarbejder.”

— Lea Møller
Antropolog, IS IT A BIRD

Line Holmen

“At have en fornemmelse for hvor tingene er på vej hen er afgørende for at kunne skabe et progressivt luksusbrand. Derfor deltager vi på pej gruppens fødevarekonference.”

— Line Holmen
Brand Manager, Arla Unika

Tilmelding

Oslo21.09.22

Billetter

Tidspunkt:
09.00 – 16.00


Sted:
Dansens Hus
Vulkan 1
0182 Oslo
Norge


Betaling skal modtages inden konferencen, booking nu kun muligt med betalingskort!

 

 • Pr. deltager: kr. 3.800,- 
 • 3-5 deltagere: kr. 3.300,- pr. person (skal bestilles samlet))
 • 6+ deltagere: kr. 3.000,- pr. person (Skriv til  [email protected])
 • Pr. underviser: kr. 2.500,-

Prisen inkluderer fuld forplejning hele dagen samt udlevering af slides.

Deltagere på foodkonferencen kan tilkøbe pej foodbox 2024-2024 til kr. 3.500,- (Normalpris kr. 4.500,-)


Tjek ind: 8.00-9.00, konference: 9.00-16.00.

København29.09.22

Billetter

Tidspunkt:
09.00 – 16.00


Sted:
Vandværket
Rabarbervej 2
2400 København NV


Betaling skal modtages inden konferencen, booking nu kun muligt med betalingskort!

 

 • Pr. deltager: nu kr. 3.800,- 
 • 3-5 deltagere: nu kr. 3.300,- pr. person (skal bestilles samlet)
 • 6+ deltagere: kr. 3.000,- pr. person (Skriv til  [email protected])
 • Pr. underviser: kr. 2.500,-

Prisen inkluderer fuld forplejning hele dagen samt udlevering af slides.

Deltagere på foodkonferencen kan tilkøbe pej foodbox 2024-2027 til kr. 3.500,- (Normalpris kr. 4.500,-)


Tjek ind: 8.00-9.00, konference: 9.00-16.00. 

Herning04.10.22

Billetter

Tidspunkt:
09.00 – 16.00


Sted:
pej gruppen
Bitsovvej 2
7400 Herning


Betaling skal modtages inden konferencen, booking nu kun muligt med betalingskort!

 

 • Pr. deltager: kr. 3.800,- 
 • 3-5 deltagere: kr. 3.300,- pr. person (skal bestilles samlet)
 • 6+ deltagere: kr. 3.000,- pr. person (Skriv til  [email protected])
 • Pr. underviser: kr. 2.500,-

Prisen inkluderer fuld forplejning hele dagen samt udlevering af slides.

Deltagere på foodkonferencen kan tilkøbe pej foodbox 2024-2027 til kr. 3.500,- (Normalpris kr. 4.500,-)


Tjek ind: 8.00-9.00, konference: 9.00-16.00.