For de to stiftere bag designbureauet Vildfang er detaljen essentiel, når de udvikler æstetiske koncepter og produkter for virksomheder. Vildfang udstiller i øjeblikket i pej gruppens galleri.

Da Pil Fischer og Josephine Dohlmann for et år siden skulle navngive deres nystartede designbureau faldt valget på Vildfang. Det tyske Wildfang betyder drengepige, og ligesom de to stiftere selv er drengede piger, arbejder de også med kontraster, som sammensætningen af dreng og pige symboliserer.

De to drengepiger mødte hinanden på højskole og blev sidenhen uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Design Skole med en kandidat inden for Møbel og Rum. Med et stærkt venskab og fælles interesseområde tog de springet og startede Vildfang, som specialiserer sig i at kommunikere virksomheders visuelle værdier og brand primært inden for interiør og fashion.

Foto: Vildfang

Mens Pil Fisher kommer med erfaring inden for indretning, tilfører Josephine Dohlmann viden om styling og foto. En god kombination, mener de to stiftere.

”Sammen kan vi favne bredt, og det er en fordel, for mange virksomheder har behov for både at kommunikere i fotomateriale, men også i indretning, i butik og på messer,” forklarer Pil Fisher, hvortil Josephine Dohlmann tilføjer:

”Vi arbejder på samme måde – nogle gange med lidt forskellig æstetik, men vi sparer godt med hinanden og er et godt makkerpar.”

Mobil og vægtæppe fra Vildfang udstillet i pej gruppens galleri. Foto: pej gruppen

Fra del til helhed
Gorm’s, Bungalow Denmark, Lucky Boy Sunday, CIFF og Noe Vinbar har blandt andet været i Vildfangs kreative hænder som kunder. Processen med en kunde starter altid med et grundigt forarbejde, hvor de to stiftere analyserer brandet i dybden, som leder til udviklingen af et koncept.

”Om det er et lille eller stort projekt, så har vi et behov for at forstå kunden til bunds for at kunne levere det detaljerede arbejde, der skal til for at skabe den helhed, som det kræver for at stå ud på markedet den dag i dag,” fortæller Josephine Dohlmann.

Når det konkrete koncept skal have en form, finder de to stiftere inspiration i forskellige verdener – både nutidens kultur og fortidens historik.

”Inspirationen kan komme fra andre verdener end vores egen,” siger Pil Fisher og fortsætter: ”Vi tager både udgangspunkt i nutiden og kigger tilbage på for eksempel kunsthistorien.”

Josephine Dohlmann forklarer, at antennerne altid er ude for at opsnappe de små detaljer – noget nyt, noget gammelt, en silhuet fra et modeshow eller et gardin der falder på en flot måde. Alt hvad der vækker øjet eller en følelse kan indgå som en del i det færdige koncepts helhed.

Foto: Vildfang

Produkter med flere lag
Vildfangs færdige produkter er altid kendetegnet ved noget farverigt, taktilt og enkelt, som har en kant. Kanten kommer til udtryk gennem de små detaljer.

”Der er altid et lille kispus i de ting, som vi laver. Nogle gange bliver det fremhævet i en kontrast, andre gange ved at lave en afbrydelse i en kontinuitet,” siger Josephine Dohlmann, mens Pil Fisher uddyber:

”Vi håber, at vi altid kan lave et produkt, som har mange lag, og som er interessant at gå på opdagelse i. Hvis detaljen er på plads, så er den røde tråd der også.”

I udstillingen ’Form follows feelings’, som Vildfang lavede til CIFF Kids-messen i august 2017, og som nu pryder pej gruppens galleri, er det legen med æstetikken, når den ikke har en funktion, men udelukkende skal vække følelser, som er det lille kispus. Og netop det at tale til beskuerens følelser og indre værdier går altid igen i Vildfangs arbejde, lyder det samstemmende fra de to stiftere.

Mobiler lavet af Vildfang udstillet i pej gruppens galleri. Foto: pej gruppen