TREND UNION
Credit: illustration of Li Edelkoort by design Hotels

Hvad er Trend Union?

Lidewij Edelkoort er en anerkendt hollandsk trendforsker og kvinden bag trendbureauet Trend Union. Hun startede sin karriere som modekoordinator i et stormagasin i Amsterdam. Efter sin uddannelse på ArtEZ flyttede Lidewij Edelkoort i 1975 til Frankrig, hvor hun startede som selvstændig konsulent, og kort tid efter grundlagde hun Trend Union. Lidewij Edelkoort studerer og formidler sammenhæng mellem kunst, mode, design, arkitektur og forbrugeradfærd. Via sit arbejde har hun grundlagt trendforecasting som en profession, og hun forsyner nogle af verdens førende virksomheder med design- og livsstilsanalyser.

Lidewij Edelkoort har stået i spidsen for det verdenskendte Design Academy Eindhoven fra 1998-2008 og har ligeledes etableret Designhuis.

Li Edelkoort afholder desuden trendseminar hver sæson i København. Se i kalenderen, hvornår næste seminar afholdes her >

Hør mere

I 1991 bliver Studio Edelkoort grundlagt i Paris, og er en kreativ, kunstnerisk og operationel tænketank på et internationalt plan. Med en tro på sin ekspertise i forhold til trendforecasting og markedsundersøgelser har Studio Edelkoort udviklet et konsulentbureau, som tilbyder målbare services gennem analyser, intuition og kreativitet.

I 2001 modtog Lidewij Edelkoort Woonbeurs-prisen som en anerkendelse af hendes betydning for hollandsk interiørdesign, og i 2003 blev hun i Time Magazine kåret som en af de 25 mest indflydelsesrige personer inden for mode. Det efterfølgende år blev hun kåret som en af de 40 mest indflydelsesrige personer inden for design af Icon Magazine. Lidewij Edelkoort modtog i 2004 Hollands Grand Seigneur-pris for sit arbejde i mode- og tekstilindustrien, og i 2008 blev hun af det franske kulturministerium æret som ’Chevalier des Arts et des Lettre’, ligesom hun af det hollandske kongehus blev gjort til ridder af Oranje Nassau.

Trend Union

Trend Unions udgivelser

Trend Union udgiver hver sæson bøger, som forklarer, hvordan trends vokser, udvikler sig og blomstrer, som skal sikre en bedre forståelse af, hvordan vi interagerer i hverdagen, ligesom bøgerne beskriver trenden i farver, materialer, former og styling i henhold til forbrugeradfærd. Alle bøgerne er håndlavede og bliver udgivet og solgt i hele verden i et meget begrænset oplæg.

Trend Union udgiver følgende bøger, som kan købes gennem pej gruppen:

  • Preview
  • General Textiles
  • The Colour Forecast
  • Men’s Trend Book
  • Lifestyle & Colour Forecast
  • Architecture Book

Udover trendbøger har Lidewij Edelkoort siden 1992 udgivet magasinerne: View on Colour, InView, Bloom og NYTM.

Lidewij Edelkoort har været konsulent for store internationale virksomheder som Coca-Cola, Nissan, Camper, Siemens, Lancôme, Gucci, Estée Lauder og L’Oréal, hvor hun har rådgivet og vejledt om produktidentitet og udviklingsstrategier.

Hør mere
Trend Union book
Trend Union book

Hør mere om Trend Union og hvor meget du kan spare i både tid, omkostninger og udvikling af dine produkter.