For fire måneder siden gik vi fra den normale, velkendte hverdag til en forandret verden på et splitsekund. Covid-19-udbruddet har påvirket alt og alle – og ikke mindst modebranchen ser nu markant anderledes ud, end den gjorde i starten af marts 2020.

Årets anden udgave af magasinet Retail Mag er netop udkommet.

Udgaven sætter fokus på, at krisetid er læringstid. Det er det altid. Og det er nemt at sige lige nu, at vi kommer styrket ud på den anden side. Men det viser historien, at vi altid gør.

Krisehåndtering er altid hårdt og beskidt arbejde, som initialt synes meningsløst. Det er kortsigtet, lettere panisk og oftest i blinde. Men det er også krisehåndteringen, der viser, hvad vi er gjort af. Vi får truffet en masse beslutninger på kort sigt, beskytter og udvikler vores kerneforretning, fokuserer ind og prioriterer benhårdt i, hvad der er ‘need’, og hvad der er ‘nice’, samtidigt med at vi ekspanderer og investerer i fremtiden.

På samfundsniveau, i virksomheder og organisationer, i familier og relationer, i det personlige værdisæt og handlinger er en krise et ‘wakeupcall’ – faktisk kan man skrive det som et telefonopkald med en blid stemme, der spørger:

Hvad har du egentlig gang i? Hvor er du på vej hen? Og ønsker du at komme derhen? Eller skal du et helt andet sted hen?

Man kan ligefrem sige, at en krise er en gave, der er pakket grimt ind. Denne gang faktisk rigtig grimt – for den har lyseblåt mundbind på. Coronakrisen er en gave, som vi på ingen måde har ønsket os, som ikke er særlig interessant at modtage, og som sender nogle meget negative og skræmmende signaler. Men modtages, det skal den – det er nemlig en tvangsgave. Og den tager lang tid at pakke op. Men det, der er indeni, er godt. Det tager bare lidt tid, inden vi ser det.

I en tid, hvor fremtid og strategi virker meget fjernt væk for de fleste, opfordrer vi til at kigge fremad og finde det, der ligger indeni den grimme gave.

pej gruppen har samlet bidrag fra flere prominente fagfolk inden for trends, detailhandel, nethandel og kundeservice i denne udgave af Retail Mag.

Vi har også inviteret skribenter med i magasinet, der har en holdning til fremtiden, og som kan hjælpe dig med at besvare spørgsmålene: Hvor vil du gerne hen? Og hvordan kommer du derhen?

Du kan se hele indholdsfortegnelsen her →