Praktik


Hos pej gruppen kan du prøve alle medier af – både offline og online. Du kan grave dig ned i research, arbejde med grafiske trends og digitale medier og skrive artikler inden for mode, interiør, trends og livsstil til B2B markedet samt deltage i udviklingen af trendprodukter. Vil du være en del af vores team, så kig med her.

Vælg afdeling:

Trendafdelingen


Som praktikant i trendafdelingen får du mulighed for at deltage i udviklingen af pej gruppens egne trendprodukter til virksomheder inden for mode-, livsstils- og interiørbranchen. Du kommer til at deltage i planlægningen af processerne samt i samarbejdet med grafisk afdeling.

Ansøg nu til 2019

Vil du også være praktikant i trendafdelingen?


pej gruppens kontor er beliggende i skønne omgivelser tæt ved Herning. Der er mulighed for at komme frem og tilbage med offentlig transport, hvis du ikke er bosiddende i Herning og omegn. Vi har en række praktikantcykler, som kan bruges mellem Hammerum banegård og kontoret.

Send ansøgning og cv til redaktør Helene ­Mathiasen på redaktionen@pejgruppen.dk eller ring for mere information på (+45) 97 11 89 00.

Mette Jochimsen

Første dag i min virksomhedspraktik i trendafdelingen, lå der en liste klar med deadlines og opgaver, som gav et godt overblik over hele praktikforløbet. På den måde fik jeg muligheden for at tage ansvar og arbejde selvstændigt, og troen på min faglighed og kompetencer voksede i takt med de forskelligartede arbejdsopgaver. Ved pej gruppen og i trendafdelingen indgik jeg i et helt unikt fællesskab blandt søde kollegaer, og fandt ud af hvordan man kan arbejde med kommercielle budskaber gennem ord, tale og billeder.

På én måned har jeg arbejdet med pej forecast, skrevet trend- og portrætartikler til både TØJ og 365DESIGN samt udarbejdet artikler ud fra bøgerne Trendsociology v. 2.0 og Total Ret@il. Til pej toolbox blev min erfaring som møbeldesigner blandt andet brugt til interiørillustrationer – tegnet ud fra trendmateriale og forståelse. Der er kort vej fra idé til handling og derfor nåede jeg også at se arbejdet blive publiceret kort efter det blev afleveret, hvilket gav en masse selvtillid og forståelse for vigtigheden af ens arbejde, uanset funktion.

Efter trendafdelingen og at have skrevet flere artikler til både magasiner, nyhedsbreve og online medier har jeg fået lov til at fortsætte hos redaktionen. Det redaktionelle arbejde giver mulighed for at forstå hele virksomheden og lære redaktionelt arbejde, under faglig oplæring.

– Mette Jochimsen
PBA Furniture Design, VIA Design & business


Sine

Det har været en utrolig spændende, givende og lærerig oplevelse at være praktikant hos pej gruppens trendafdeling; et halvt år går hurtigt, når man trives. Fra allerførste dag anses man som en del af teamet, og i løbet af praktikken jeg har fået lov til at prøve kræfter med mange forskellige opgaver og udfordringer – både inden og uden for afdelingen. Personligt har det været enormt motiverende at være et sted, hvor man bliver betroet et ansvarsområde og hvor nye tanker, idéer og input altid påskønnes.

– Sine Bonde Bojesen
Æstetik og Kultur, Aarhus Universitet

Nønne Franciska Riis Nygaard - praktikan hos pej gruppen efterår 2018

Hvis du vil lære at formidle og arbejde med trends er et praktikforløb ved pej gruppen stedet. Fra første dag er der stor tiltro dig og dine evner, og du får lov til at arbejde på lige fod med de andre i virksomheden. Trendarbejdet spænder bredt, men indeholder alt fra research til håndteringen af fysiske materialer. Derudover har du selvstændige arbejdsområder blandt andet artikler med selvvalgt emne. Under hele forløbet får du en grundig viden til arbejdet med trends, samt hvordan det er at indgå i en dynamisk virksomhed. Jeg kan kun anbefale et praktikforløb ved pej gruppen, fordi det eneste du ikke kommer til, er at hente kaffe.

– Nønne Franciska Riis Nygaard


Nina Lolle - praktikant hos pej gruppen

Under min virksomhedspraktik i trendafdelingen ved pej gruppen oplevede jeg fra første dag at få tildelt stor ansvar. Jeg følte mig hurtigt som en integreret del af virksomheden, og troen på min faglighed og kompetencer voksede i takt med inddragelsen i de mange forskelligartede arbejdsopgaver. Arbejdsopgaver der bestod i alt fra trendresearch, udvikling af materiale til trendmapper, idéudvikling, forfatning af trendartikler med selvvalgte emner og praktiske ad hoc opgaver. Jeg er blevet udrustet til at tage ansvar og arbejde selvstændigt, men også til at indgå i et fælleskab i en dynamisk virksomhed, hvor man i høj grad løfter i flok, og hjælper hinanden, hvor man kan. En praktikplads ved pej gruppen giver på alle måder et indblik i, hvad det vil sige at arbejde med trendsociologi, at indgå i et fællesskab blandt søde kollegaer, og hvad der kræves for at kunne formidle præcise og kommercielle budskaber gennem ord, tale og billeder.

– Nina Lolle
Cand.Design, KADK (Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering)

Redaktionen


Er du skarp med en pen, har du stor interesse for medier, og kunne du tænke dig at skrive om livsstil, mode, design, interiør og trends i både onlineartikler og trykte brancheblade? Som praktikant på redaktionen hos pej gruppen får du mulighed for at arbejde med B2B-kommunikation ved at grave dig ned i research, lave portrætter og skrive artikler om emner, der vedrører mode-, design-, interiør- og livsstilsbranchen.

Ansøg nu til 2019

Vil du også være praktikant på redaktionen?


pej gruppens kontor er beliggende i skønne omgivelser tæt ved Herning. Der er mulighed for at komme frem og tilbage med offentlig transport, hvis du ikke er bosiddende i Herning og omegn. Vi har en række praktikantcykler, som kan bruges mellem Hammerum banegård og kontoret.

Send ansøgning og cv til redaktør Helene ­Mathiasen på redaktionen@pejgruppen.dk eller ring for mere information på (+45) 97 11 89 00.

Rune Kjeldsmark

Mit praktikforløb hos pej gruppen har været en sand fornøjelse. Jeg havde ansvaret for onlineplatformen 365DESIGN, som jeg dagligt berigede med spændende artikler inden for design-, interiør- og livsstilsbranchen.

Allerede fra første dag fik jeg tildelt masser af ansvar, som løbende voksede i takt med, at mine kommunikative evner og min viden om branchen voksede. Der blev med det samme udvist en stor tiltro til mine faglige kompetencer, som gav mig blod på tanden og en lyst til at arbejde endnu hårdere.

Jeg kan ærligt sige, at jeg under mit praktikforløb hos pej gruppen har lært mere om journalistisk formidling, end jeg har gennem min uddannelse på Journalisthøjskolen. Dette skyldes i høj grad, at jeg hver dag var omgivet af professionelle kollegaer, der med glæde gav konstruktiv feedback og input, når det var nødvendigt. Denne sparring var uundværlig i min stræben på at blive endnu bedre.

Jeg vil anbefale pej gruppen som praktiksted til alle, der søger en spændende, udfordrende og lærerig oplevelse. Send din ansøgning med det samme – du vil ikke fortryde det!

– Rune Kjelsmark
Professionsbachelor i kommunikation, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole


Annesofie Mercedes - praktikant hos pej gruppen

Under min uddannelse i Designkultur og økonomi valgte jeg at være i praktik på redaktionen hos pej gruppen. Her fik jeg ansvaret for onlineplatformen TØJ – Fashion and Business Trends med flere daglige udgivelser med nyheder inden for mode, retail og forbrugertrends.

Derudover fik jeg muligheden for at interviewe profiler i den danske modebranche. Mit praktikforløb hos pej gruppen har været utrolig lærerigt og har givet mig viden inden for formidling, mode og det at være en del af en virksomhed, som har mange bolde i luften.

– Annesofie Mercedes Lundsteen
Designkultur og økonomi, SDU


Mette Møller Hansen - praktikant hos pej gruppen

278. Det er præcis så mange artikler, jeg har udarbejdet i mit seks måneders praktikforløb hos pej gruppen. En tid, hvor jeg oplevede, at det var vigtigt og værdsat at arbejde hurtigt, effektivt og til tiden.

Jeg fungerede som en del af redaktionen for 365DESIGN og TID & tendenser, hvor jeg var primus motor på udarbejdelsen af online nyhedsartikler til portalerne. Herudover har jeg bidraget med en bred vifte af forskellige artikler til de fysiske udgivelser af 365DESIGN og en god håndfuld artikelideer, hvoraf jeg har haft fornøjelsen af selv at bringe de fleste til live.

Med mig hjem tager jeg blandt andet mange bekendtskaber til en masse relevante branchefolk i designbranchen, en grundig indføring i branchen, en evne til at kunne levere veludført materiale til tiden, en erhvervserfaring, der har givet mig mere ballast og nogle gode venskaber.

– Mette Møller Hansen
Kommunikationsstuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Frigg Falk Sabroe

Mit forløb hos pej gruppen har været et solidt springbræt til det store, til tider skræmmende, erhvervsliv. Jeg fandt min niche, og det journalistiske arbejde er nu min fuldtidsbeskæftigelse.

Jeg har under mit praktikforløb opsnappet værdifulde kvalifikationer inden for det redaktionelle felt – her er det værd at nævne, at fingrene ikke har hvilet på tastaturet særlig længe ad gangen. ’Tempo is key’, uden at gå kompromis med den saglighed og professionalisme, som redaktionen har i sin nyhedsformidling.

Samtidig har jeg også fået lov til at arbejde med nogle af mine absolut favoritopgaver, hvilket har været dybdegående interviews med prominente personligheder inden for modebranchen – artikler, som har fået plads både online og i den trykte udgave af TØJ.

Med dét sagt, har det også været en sand fornøjelse at være en del af arbejdsmiljøet hos pej gruppen. Det er ikke alle arbejdspladser, der er gearet til praktikanter, men pej gruppen stabler en fantastisk læringsplatform på benene. Det halve år hos pej gruppen har virkelig sat spor i min faglige dna.

– Frigg Falk Sabroe
Cand.ling.merc i virksomhedskommunikation
Aarhus Universitet


Mette

Hos pej gruppen har jeg fungeret jeg som online-redaktør på branchebladet 365DESIGNs onlineportal. Her lærte jeg bl.a. en masse om journalistisk nyhedsformidling, og jeg fik en grundig indføring i den danske designbranche.
Jeg fik masser af ansvar, og jeg udviklede jeg mig lynhurtigt i takt med det høje tempo, pej gruppen arbejder i. Hos pej gruppen er ambitionerne tårnhøje, og jeg imponeredes gang på gang af de trendmaterialer, foredrag, bøger, blade og tidsskrifter, de formår at producere.
Fremfor alt var praktikforløbet en befriende afveksling fra den monotone hverdag på læsesalen med meget få undervisningstimer. Jeg har lært mere på de fem måneder hos pej gruppen end på kandidatstudiet tilsammen, og jeg tænker med længsel tilbage på det fællesskab, jeg blev en del af.

– Mette Rabølle Sørensen
Moderne kultur og kulturformidling, KU

Marketingafdelingen


Har du interesse for trends og brænder du for mode, interiør og design, og formår du at omdanne din research til gode og stærke SEO tekster og visuel formidling?

Alfa og Omega er at du er yderst struktureret og interesseret i nye og spændende opgaver og har du også et grafisk godt øje, så er det lige dig, vi leder efter!

Ansøg nu til 2019

Vil du også være praktikant i marketingafdelingen?


pej gruppens kontor er beliggende i skønne omgivelser tæt ved Herning. Der er mulighed for at komme frem og tilbage med offentlig transport, hvis du ikke er bosiddende i Herning og omegn. Vi har en række praktikantcykler, som kan bruges mellem Hammerum banegård og kontoret.

Send ansøgning og cv til marketingansvarlig Sussie Rasmussen på sr@pejgruppen.dk eller ring for mere information på (+45) 97 11 89 00.

Hanna Engholm, praktikant hos pej gruppen

Som marketingpraktikant for pej gruppen har jeg fået mulighed for at bruge mine kvalifikationer og udvikle mig fagligt. Jeg har under mit praktikforløb beskæftiget mig med at synliggøre og styrke trendprodukternes tilstedeværelse online. Jeg har fået tildelt adskillige spændende opgaver indenfor online marketing, e-commerce, markedsføringen af trendstore, nyhedsbreve og de sociale medier. Fra første dag fik jeg tildelt et stort ansvar, mange spændende opgaver og plads til at udfolde min faglighed og kreativitet.

Det er en stor fornøjelse at være en del af arbejdsmiljøet hos pej gruppen. Jeg blev dybt involveret i dagligdagen både med korte og langvarige projekter. Jeg arbejdede i dybden med spændende opgaver, deadlines og så mit arbejde udfolde sig i erhvervslivet. Kort sagt så er pej gruppen definitionen på en fantastisk praktikplads hvor man arbejder i et team, men også selvstændigt.

pej gruppen får derfor mine varmeste anbefalinger som praktikplads. Vil du udvikle dine kompetencer, få medansvar og arbejde i skønne omgivelser, så er et praktikophold hos pej gruppen noget for dig.

– Hanna Engholm
Business & Design, VIA DESIGN

Grafisk afdeling


Brænder du for grafisk design til enten det trykte medie eller web, online markedsføring, sociale medier, og har du lyst til at arbejde med programmer og platforme som Adobe Photoshop, Indesign, Illustrator, Mailchimp, Wordpress, Magento og Woocommerce? Så kan du hos pej gruppen prøve det. Du får lov til at arbejde med spændende projekter, og du er med til skabe vores produkter samt synliggøre og udvikle vores tilstedeværelse både offline og online.

Ingen ledige pladser

Vil du også være praktikant i den grafiske afdeling?


pej gruppen er et trendbureau, som formidler viden om tidsånd, trends og forbrug til professionelle aktører i livsstilsbrancherne.

Vores kontor er beliggende i skønne omgivelser tæt ved Herning. Der er mulighed for at komme frem og tilbage med offentlig transport, hvis du ikke er bosiddende i Herning og omegn.

Send ansøgning og cv til AD’er Anja Bloch-Hamre på abh@pejgruppen.dk eller ring for mere information på (+45) 97 11 89 00.

Frederikke Lyshøj Hansen - Salgs- & marketingkoordinator

Som praktikant fik jeg fra start et stort ansvar ved overtagelse af planlægning og håndtering af sociale medier og der blev dermed vist mig stor tillid fra virksomheden. Et nøgleord for arbejdsmoralen hos pej gruppen er teamwork, og det mærkes tydeligt at der afdelingerne imellem er en stor samarbejdsånd – som sikrer kvaliteten af hvert område som pej gruppen opererer med.

Med det store ansvar er jeg blevet meget skarpere og stærkere i mit fag, grundet erfaringerne jeg har gjort mig gennem fokuseret og selvstændigt arbejde – men også gennem god dialog med fantastiske kolleger. Det har betydet en stor del for mit uddannelsesforløb, som digital konceptudvikler, at jeg hos pej gruppen har fået lov til at afprøve teori i praksis samt at være en del af et stærkt fællesskab.

Mine varmeste anbefalinger af pej gruppen går til fremtidige praktikanter, som både ønsker at få ansvar samt at være omgivet af kompetente og positive mennesker.

– Frederikke Lyshøj Hansen
Digital konceptudvikling, Erhvervsakademi MidtVest

Nicolai Fedderholdt - Multimediedesigner

Jeg har gennem 3 måneder været i praktik i pej gruppens grafiske afdeling, hvilket har været en givende, spændende og lærerig oplevelse. Tiden er gået alt for hurtigt, men det er jo hvad der sker når man sidder i en afdeling, hvor humøret altid er højt.

Gennem min praktikperiode har jeg arbejdet med nye tiltag af pej gruppens online tilstedeværelse. Jeg har fået lov at arbejde selvstændigt og haft en fantastisk god sparring med de ansatte i grafisk afdeling. Det har været en fornøjelse at blive taget seriøst og ikke blot være en praktikant, men haft følelsen af at man er en del af teamet fra dag et.

Personligt har det været enormt motiverende at være et sted, hvor man bliver hørt og betroet ansvar. pej gruppen er en fantastisk praktikplads, hvor humor i dagligdagen spiller en stor rolle, hvilket udover det faglige niveau er med til at gøre pej gruppen til en helt exceptionel praktikplads.

– Nicolai Fedderholdt
Multimediedesign og Kommunikation på Erhvervsakademi MidtVest i Herning

Dit praktikforløb

  • Du kommer til at arbejde med hurtige deadlines på daglige opgaver, men også de mere langstrakte projekter vil du blive dybt involveret i og få medansvar for, at vi når i mål med den bedste løsning.
  • Din mening vil blive hørt. Vi lever af gode ideer, så hvis du har kreative forslag til gode historier eller nye måder at anskue vores produktioner på, så lytter vi til dig.
  • Vi har løbende 4-5 praktikanter i huset hvert halve år på tværs af afdelingerne.

Hvem er du?

  • Du er ved at tage en videregående uddannelse inden for kommunikation, formidling, medier, design, æstetik, kultur eller lignende.
  • Du er struktureret, ambitiøs, arbejder selvstændigt, tager initiativ og formår at overholde deadlines.
  • Du er en teamplayer, som vægter det sociale og et godt sammenhold højt.