Vi har spurgt Sara Ingemann Holm-Nielsen, dansk konceptudvikler og medejer af Atelier Cph. Desuden er hun fast tilknyttet flere internationale trendbureauer, hvor hun spotter nye tendenser fra Skandinavien.

Hvordan arbejder en trendforsker? Hvad er en trend egentlig? Hvorfor og hvordan bliver man trendforsker? Og hvordan spotter og analyserer de selv trends?

Vi har spurgt Sara Ingemann Holm-Nielsen, dansk konceptudvikler og medejer af Atelier Cph. Desuden er hun fast tilknyttet flere internationale trendbureauer, hvor hun spotter nye tendenser fra Skandinavien.

Dette er et lille uddrag af bogen ’Trendsociologi v. 2.0’ udgivet af pej gruppen. Køb bogen her

Hvorfor og hvordan blev du en trendforsker?

Af natur er jeg nysgerrig og eksperimenterende og søger altid at finde det næste og det nye. Det har hele tiden været min plan, at jeg ville arbejde professionelt med trends, fremtid og forståelse af nye grupperinger. Derfor begyndte jeg at researche på, hvordan jeg kunne anvende min viden og intuition til at kunne researche og spotte ind i fremtiden.

Hvorfor er det vigtigt at arbejde med trends?

Det er yderst relevant at kunne identificere et skifte i vores livsstil, generelle mindset eller en holdningsændring, som er en reaktion i forhold til nuværende tankegang, opførsel, levemåde, familiemønstre, samt hvordan vi kommunikerer, handler, spiser og går klædt. Fremtiden er fragmenteret, og derfor er det relevant at kunne skelne i forhold til ens brand, dna, målgruppe, profil og marked for at ramme helt rigtigt og få en salgbar succes.

Hvad er en trend?

En trend er den retning, som “noget” bevæger sig imod, og som vil få store konsekvenser for fremtidens samfund, kultur, forbrugeradfærd, levemønstre etc., og som den vil komme til at berøre.

Hvilke typer af trends interesserer dig mest?

Nogle af de trends, jeg arbejder med, strækker sig i en længere årrække, og det er interessant at se, hvordan en sådan trend muterer. Jeg arbejder generelt i en fremadrettet et- til treårig periode, afhængig af om det er trendbureauer, trends eller farveresearch for mode- eller interiørbrands.

Hvordan og hvor spotter og arbejder du med trends?

Meget af min research kommer fra nichemagasiner, inspirations- og teoribøger, blogs artikler, undergrundsmiljøer, og natteliv. Men også inspirationsrejser, kunst, udstillinger og arkitektur, musik, popkultur, sociale bevægelser og ny teknologi er interessant.

I sommeren 2015 udgav pej gruppen den ultimative grundbog i trendforskning. Da den er en grundbog får den (forhåbentlig) en lang levetid.

Bogen består af tre dele:

1. Teori om og praktisk beskrivelse af, hvad en trend er, hvordan den spredes og hvilken effekt den kan have. Her er det alt lige fra de store gigatrends til de små døgnfluer, der er dækket ind ligesom industritrends, kategoritrends, forbrugertrends mv. beskrives.

2. Interview med 17 af verdens bedste trendforskere ud fra grundlæggende spørgsmål om, hvordan de definerer en trend, hvordan de arbejder med dem og hvordan de er endt i denne profession.

3. Praktisk procesbeskrivelse (5 faset proces) med konkrete metoder og værktøjer til selv at arbejde med trends.

Over de kommende måneder vil jeg (og pej gruppens medier både online og offline) dele lidt mere af indholdet med læserne / følgerne og her er således første lille historie baseret på de mange interviews.

Skulle der være nogen, der er interesseret i at få hele bogen i hånden selv (den er på 400 sider), så kan den købes her