Når kalenderen siger AW 19/20, har vi haft vækst i flere år. God og stabil vækst, der har givet både brands og forbrugere lyst til at investere i sig selv og i fremtiden.

Det enestående

Når kalenderen siger AW 19/20, har vi haft vækst i flere år. God og stabil vækst, der har givet både brands og forbrugere lyst til at investere i sig selv og i fremtiden.

Med flere positive og fremadskuende sæsoner forud for AW 19/20 er der tale om en sæson, der fortsætter den positive, konstruktive og selv­forkælende grundfortælling om en forbruger, der sætter sig selv og sit eget gode liv i højsædet, og som ønsker samspil med brands, der kan skabe reel værdi, assistere i skabelsen af et godt liv og sætte individet, men også kloden, i centrum.

Med en stærk højkonjunktur som grundelement er der masser af muligheder i den nære fremtid. Erfaringerne fra tidligere højkonjunkturer viser os, at jagten på de individuelle drømme om det gode liv øges i vækst­perioder. Den nuværende højkonjunktur kommer i en ny indpakning, hvor den har blikket rettet mod den indre vækst og er en hyldest til et bedre liv, uden at det er på bekostning af fællesskab, samfund og miljø.

Fokus på individet

Fokus på individet er ikke negativt, og selvforkælelse er ikke et fyord. Der er ikke tale om en egocentrisk adfærd på bekostning af andre, men en erkendelse af, at livet kun leves en gang og dermed bør være så godt som muligt.

Økonomisk vækst udløser et ønske om personlig og indre vækst samt forherligelse af alt, hvad der er godt. En forbruger i efteråret og vin­teren 19/20 har set alt, gjort alt. Det, der førhen var luksus for de få, er blevet ­allemandseje med billige flybilletter, rejser til unikke destinationer, helende spaophold, sublim gourmetmad, sjælefrelsende oplevelser samt rum og tid til indre fred. Forbrugerne har meget høje forventninger til både sig selv, til andre og til det, de vælger at bruge penge og/eller tid på. Der skal mere til. Det skal være noget helt særligt, unikt eller enestående, og det skal meget gerne have en transformerende og vedvarende effekt.

Individ og fællesskab behøver ikke være modsætninger. Individ og fælles­skab kan godt eksistere sammen. Ønsket om en retfærdig, ren og sund verden, globalt sammenhold og en løsning på de store globale politiske, demografiske og klimatiske udfordringer bliver større, når økonomien er god, men kan sagtens eksistere sammen med fokus på det lokale og nære. De bløde værdier, det etisk korrekte, det gode, det runde, det rare og det varme kommer særligt i centrum sammen med det enestående. Det enestående handler ikke om overflade og bling-bling, men om det unikke, det helt særlige og det, der rækker langt ud over det normale.

Øget behov for ægte kreativitet

I efteråret og vinteren 19/20 vil vi se, at behovet for at fremprovokere ekstra­ordinære reaktioner og følelser er i centrum. Det enestående kan være i det ydre, det vil sige i form, funktion, farver og materialer i forbindelse med teknologiens nye skjulte talenter. Det enestående kan også være i det indre, hvor vores mentale og følelsesmæssige hulrum fyldes med tætte relationer og lindrende oplevelser.

Med udgangspunkt i det enestående design ser vi en bevidsthed, hvor mennesket og ikke naturen har den afgørende indflydelse. Derfor bliver den vigtigste opgave for design at udstyre mennesket med færdigheder og mulighed for at fungere i en ny position og et nyt og bedre liv, snarere end blot at designe til fornødenheder. Designet skal have et formål, en funktion, en tilknytning med fokus på det særlige og enestående og den transformation, der søges. Dermed er der øget behov for ægte kreativitet og for at udforske innovative ideer i AW 19/20.

Velkommen til fremtiden.

 

Nye trendbøger klar

pej forecast, pej colour og pej toolbox AW 19/20 er udgivet, og vi glæder os over at kunne udgive disse fantastiske trendredskaber endnu en sæson. Igen har vi fornyet og givet jer endnu mere indhold.

pej forecast har fokus på farver, materialer, tidsånd og er målrettet fagfolk indenfor mode-, interiør-, accessories- og grafik/reklamebranchen. Målet er at give tidlig tværfaglig inspiration til farver, farvekombinationer, overflader, moods, strukturer og kvaliteter.

pej Forecast aw 19/20

pej colour farvekortet benyttes i dag af mange forskellige brancher såsom: Damemode, herremode, børnemode, sport, lingeri, boligtekstiler, interiør, maling, gaveartikler, emballage, grafik mv.

pej toolbox er det ultimative værktøj til trendudvikling, kollektionsudvikling og produktudvikling. Trendmappen byder på inspiration, trends og farver til livsstilsbrancherne.

pej toolbox aw 18/19