Hvordan skiller man sig ud i en branche med overflod af design? Stifteren af Møbel & Rum har måske svaret. For ham handler det om at sælge mere end ’blot’ et produkt ved at holde fast i tre fokuspunkter: Dansk produktion, social bæredygtighed og de gode materialer. Møbel & Rum udstiller i øjeblikket i pej gruppens galleri.
Hvordan skiller man sig ud i en branche med overflod af design? Stifteren af Møbel & Rum har måske svaret. For ham handler det om at sælge mere end ’blot’ et produkt ved at holde fast i tre fokuspunkter: Dansk produktion, social bæredygtighed og de gode materialer. Møbel & Rum udstiller i øjeblikket i pej gruppens galleri.
Til dagligt hopper Christoffer Skjøtt i politiuniformen i Københavns politi. Men politimanden brænder for noget helt andet. Med en designuddannelse i bagagen startede Christoffer Skjøtt designvirksomheden Møbel & Rum for tre år siden. I løbet af det første år designede og udviklede han ’Satellite’ spejlet, og det blev startskuddet til flere produkter som for eksempel en vase og forskellige puder.
”Jeg så et hul i markedet for ’high end’-accessoires i Danmark. Inden for ’high end’ findes allerede møbler og lamper, men jeg ville gerne tilbyde samme kvalitet inden for accessoires til hjemmet, så dem der investerer i en designsofa kan få en lækker pude eller plaid der matcher sofaens kvalitet,” fortæller Christoffer Skjøtt.
I opstartsfasen havde Christoffer Skjøtt derfor en stor bevidsthed om, hvilken identitet Møbel & Rum skulle have, og hvordan virksomheden skulle skille sig ud fra andre designvirksomheder på markedet. Og her fik tre fokuspunkter en afgørende betydning, for ifølge Christoffer Skjøtt er det vigtigt at være kompromisløs og have et ’enten eller’-mindset.
Tre punkter i fokus
At et produkt har en æstetisk kvalitet er ikke nok for at blive en del af Møbel & Rums sortiment. Christoffer Skjøtt stiller nemlig høje krav til virksomhedens få men veludvalgte produkter. For det første skal produkterne kunne bære et ’Made in Denmark’-mærkat, der ifølge Christoffer Skjøtt er lig med en særegen kvalitet. Og ikke kun produkterne bliver produceret i Danmark – selv pudernes hangtags og æskerne til ’Satellite’ spejlene er lavet på dansk jord.
Det andet fokuspunkt handler om at tage ansvar og være socialt bæredygtig.
”Vi vil gerne være socialt ansvarlige og give tilbage til dem, som ikke har så meget – dem som har fysiske eller mentale barrierer for at komme ind på arbejdsmarkedet,” forklarer Christoffer Skjøtt.
Derfor arbejder Møbel & Rum sammen med de to socialøkonomiske værksteder Huset Venture og Hans Knudsens Institut. Produktionen tager derfor længere tid og er ikke den bedste løsning i kroner og ører, men Møbel & Rum vil ikke gå på kompromis med at tage ansvar, fastslår Christoffer Skjøtt.
Som det sidste stiller Møbel & Rum store krav til materialernes kvalitet, og har blandt andet valgt Kvadrat som tekstilleverandør. Således ved kunderne, hvad de får, mener Christoffer Skjøtt.
Historien er lige så vigtig som produktet
Hos Møbel & Rum er pris den allersidste faktor, forklarer Christoffer Skjøtt og tilføjer let grinende, at han tydeligt ikke er forretningsmand. Det er historien bag produkterne, som kunderne skal have lyst til at investere i, og så kommer prisen i anden række.
”I stedet for at købe et produkt, så køber kunden sig ind i en livsstil. Når de for eksempel køber vores pude, så ved de, at de har gjort noget godt, samtidig med at de har fået en smuk pude. Vores produkter er lige så meget en historiefortælling, som det er selve produktet,” fortæller Christoffer Skjøtt.
Han oplever, at selvom Møbel & Rum er placeret i en nichebranche, så er interessen for produkterne – og ikke mindst historien bag – voksende, og især udlandet har vist interesse for de dansk producerede produkter. Det giver Christoffer Skjøtt håb om, at Møbel & Rum i fremtiden kan vokse sig større og blive mere end et hobbyprojekt.
Læs mere...
22/05/2023
Fødevarekonference i september
15/05/2023
Nye datoer for ‘Trends i praksis’ klar
26/04/2023
‘Retail Mega Mag 2’ er udkommet
27/03/2023
Nye artikler på livsfase.dk
24/03/2023