Ingen succes uden Alpha. Kendskabet til nutidens børn, morgendagens unge og fremtidens storforbrugere, er essentielt allerede nu da de er købeklare hurtigere end nogen anden generation. Hvis du altså kan tilbyde det, de vil have.

En ny vidensrapport udarbejdet af pej gruppen sætter fokus på de helt små og deres forældre. Rapporten er relevant for alle, der arbejder direkte eller indirekte med børn og børnefamilier som målgruppe – både inden for det offentlige og private. Rapporten består af tre dele: 1. Generationsportræt, 2. 10 egenskaber og 3. Detail og oplevelser til børn.

De små (stor)forbrugere
Fremtidens forbrugergeneration er snart nutidens vigtigste forbrugergeneration og derfor er kendskab til dem af stor kommerciel betydning. Fremtidens forbrugergeneration kaldes generation Alpha og selvom de ældste af dem blot er fem år, spiller de allerede en central rolle for, hvordan der forbruges i mange skandinaviske husholdninger i dag.

Hvem er de?
De første fra denne generation er allerede kommet til verden, eftersom den såkaldte Generation Alpha udgøres af børn født mellem 2010 og 2025. Med den nye rapport kortlægges fremtidens vigtigste generation, med henblik på at skabe overblik over hvordan deres forbrug vil udfolde sig, hvilke forhold, der er afgørende herfor samt hvordan den kommende generations værdier og præferencer kan imødekommes ud fra et kommercielt perspektiv.
Generation Alpha kommer, som digitalt indfødte, til at revolutionere traditionelle forbrugsmønstre. Deres omgangskreds kan lige så vel være på den anden side af kloden som på deres egen vej, de kender alle brands bedre end nogen ekspert og deres tilværelse går i stå når smartphonen ikke virker. Få er ordentligt forberedt på dem, men før man kan forestille sig det, er de fuldblodsforbrugere der allerede har taget stilling til dit brand.

 

HVAD INDEHOLDER RAPPORTEN?

Rapporten er udarbejdet af pej gruppen i sommeren 2015 med biddrag fra faste samarbejdspartnere og består af tre dele:

  1. Et generationsportræt, der kaster lys over de børn, der er født i perioden fra 2010 til 2015 – også kaldet Generation Alpha. Det er både deres forældre, deres opvækst, deres værdier og præferencer, der kortlægges og der gives konkrete råd til hvordan disse kan imødekommes fra et kommercielt perspektiv. Denne vinkel er leveret af pej gruppen.
  2. En anderledes vinkel på fremtidens børn er baseret på de 10 egenskaber, som de ikke kan undvære – lige fra evnen til at tænke stort, at besidde dyb social intelligens og tale data. Denne vinkel er leveret af Future Navigator.
  3. Detailhandelskoncepter til børn og børnefamilier er en kompleks størrelse; de skal både tale til børnenes og forældrenes behov og samtidig følge med i de store skift, der finder sted efterhånden som barnet går fra baby over tumling til skolebarn, tween og teen. Den stigende digitalisering, større krav til oplevelser og gamification spiller også ind. Konkrete eksempler på detailhandelskoncepter, der møder denne kompleksitet, er inkluderet i rapporten. Denne vinkel er leveret af Echochamber.

 Køb den  lige her og bliv meget klogere på fremtiden