Det virker til, at der endelig er lys for enden af tunnelen, og at vi igen snart kan mødes fysisk – med familie, venner, kolleger og kunder. Men tør vi tro på det? Og tør vi planlægge efter det?

Hos pej gruppen har det seneste år været krævende, udfordrende og lærerigt. Flere gange har der været trykket på speederen i forventning om fremdrift, men der er hurtigt blevet trykket på bremsen igen. Denne gang tror vi mere på det – og glæder os til den næste normal.

Vi glæder os også over, at der trods mærkelige tider stadig har været interesse for viden om tidsånd, trends og forbrug, og at TID & tendenser stadig fremstår som et stærkt og relevant medie for mange. Vi har af samme årsag skruet op for den ugentlige nyhedsmail, så der kommer endnu flere gode indspark og inspiration ud til læserne. Et af de mange nye tiltag er ’Fremtidspanelet’, som hver måned afdækker og diskuterer et emne, som er vigtigt for vores fælles fremtid. Vi håber, at du vil tage godt imod de nye tiltag.

I denne udgave af TID & tendenser kan du læse om stilhed og fordybelse, som er vigtige ledelsesværktøjer i en tid med meget støj. Derudover kan du få et indblik i, hvorfor vi har brug for pionerer inden for innovation og iværksætteri samt virksomhedskultur. Du kan også blive klogere på, hvordan du kan arbejde med trendforskning, og hvilke trends der bliver fremtrædende i foråret og sommeren 2022. Sidst, men ikke mindst, kan du læse om anti-trend og genbrug, som er et modsvar til det stigende forbrug.

 

Indhold i denne udgave

— Stilhed & fordybelse

14
Det intelligente mellemrum
Ifølge Bastian Overgaard sætter flere og flere virksomheder og organisationer stilhed på dagsordenen for at træffe bedre beslutninger og skabe nærvær i en travl hverdag.

22
Fordybelse – fremtidens superevne
Fordybelse forløser menneskets potentiale som tænkende og skabende væsen. Pia Hauge mener, at fordybelse kan noget så attråværdigt som at skabe stilhed i en støjende verden.

— Trendforskning

34
It is time for a fresh view of the future
Andrea Kates presents a new leadership superpower: Futureproofing, which is based on four core capabilities: See, Learn, Decide, Commit.

44
Kend din trend
Trends er hovedingrediensen i succes, og ifølge Louise Byg Kongsholm er der meget at vinde ved at lære at se trends før alle andre og vide, hvor forbrugerne vil løbe hen i morgen.

— Inspiration

56
Intuition – pej trend SS 22
Fremtidens forbrugere skal lade intuitionen råde. Pernille Kirstine Møller argumenterer for, at vi skal hvile mere i os selv, i vores natur og i vores individuelle rejse gennem livet.

66
Den nye minimalisme
I dag er minimalismen meget mere end bare æstetik. Sådan lyder det fra Mads Arlien-Søborg, der ser nærmere på minimalismen, som synes at være tilbage igen.

— Virksomhedskultur

78
Does the world need Mavericks?
According to Billie Carn, the answer is yes, because pushing humanity forward is dependent on humans using business as a force for good. Humans who care.

88
Your company culture
Alan Moore believes that culture is the foundation of any organisation as it is the unique psychological coding that shapes how we engage and interact with each other.

— Anti-trend & genbrug

98
Anti-trend og bæredygtig livsstil
Hvad vil det sige at leve et bæredygtigt liv? Kristine Hornshøj Harper betragter bæredygtig livsstil som en livsform, man kan opretholde og bevare, uden at den har miljømæssige omkostninger.

106
Tænk hvis vores forbrug gik i 0
På DBA er der mere end to millioner ting til salg. Så der er vel egentlig nok til at forsyne en hel del af os med alt, hvad vi mangler. Sofie Folden Lund belyser resultaterne i Genbrugsindekset 2021.

 

 

Læs mere på tidogtendenser.dk →