Den første danske bog om Cross Channel udgav vi i maj 2014. Efter kun 30 dage var den til vores store overraskelse udsolgt.

Den første danske bog om Cross Channel udgav vi i maj 2014. Efter kun 30 dage var den til vores store overraskelse udsolgt, og siden da er endnu to oplag fysiske bøger strøget over disken samtidig med at e-bogen sælger hver måned.

I stedet for at udgive et fjerde oplag har vi valgt at skrive en ny bog med opdaterede nøgletal, nye case stories og ny inspiration fra udland og indland. Det er langt mere relevant, og detailhandel er under så stor og hurtig forandring at en to år gammel bog kan være på kanten af fortiden.

Bogen kan bestilles lige her 

Da vi skrev den første Cross Channel-bog i 2014 var digitaliseringen i butikkerne i sin opstart. Mange arbejdede med nethandel, men kun få gjorde det godt. Vi havde en stor opgave i at finde “de gode case stories” til bogen, for mange case stories var knapt så gode, når man så lidt nærmere på hvad der foregik. Det afspejler godt, at skiftet fra at tale om cross channel til faktisk at gøre det har været en stor udfordring. Man kan lave mange gode strategier, men uden it-systemer, den rigtige indstilling og organisering er det svært.

To år senere er udvalget af gode cases langt større. Man skal passe på med at sige “revolution”, men mange detailhandlere har flyttet sig mere de sidste to år end de forrige ti. Det har vi stor respekt for. Det betyder samtidig, at polariseringen er øget. For to år siden var de bedste indenfor nethandel de såkaldte “pure players”. Det er virksomheder, der kun sælger online. Nu er billedet mere nuanceret. Flere og flere klassiske detailhandlere er blevet dygtigere online, der er sket en række markante opkøb, og næste skridt bliver at pure players åbner flere fysiske butikker.

Imens er der en række mindre specialforretninger, der har satset hårdt på at levere verdens bedste kundeservice. De klarer sig godt, uanset om de har små eksperimenter kørende med cross channel eller de har droppet det digitale fuldstændig.

Taberne i spillet er “den bløde mellemvare”. Der er ikke længere plads til den middelmådige butik med den middelmådige beliggenhed, priser som ikke er specielt skarpe og personale, der er lige så. Altså er det tid til at tage stilling for dem, som ikke har gjort det endnu. Fremtiden lader ikke vente på sig. Den er her allerede.

2016 bliver endnu et spændende år. Vi tror, at polariseringen er endnu mere klar når julesalget er overstået. Nogle går cross channel, andre satser på eksklusivitet og stærk kundeservice. Og nogle vil opleve deres livs stærkeste modvind.

Den nye bog udkom d. 14. juni og blev præsenteret på pej gruppens retailkonference i Herning d. 14. juni og i København d. 16. juni samt ved et foredrag fredag d. 17. juni. Så vi er allerede godt i gang. 

Bogen kan købes her

Og vi kan begge hyres til foredrag og konsulentopgaver; skriv til os på [email protected] eller [email protected]