Den unge møbeldesignstuderende Katrine Bjørn bygger sine idéer op fra bunden. Hun har store ambitioner, og allerede nu oplever hun efterspørgsel efter sine design. Hun kan lige nu opleves i pej galleri.

På møbeldesignstudiet på Via Design i Herning bliver den unge møbeldesigner Katrine Bjørn udfordret til at løse forskellige problemstillinger, og derfor bærer hendes møbelkonstruktioner også præg af, at de har en konstruktiv og enkel tilgang til design.

”Min inspiration kommer ud fra alt, hvad jeg ser, og ud fra diverse behov i hverdagen. Det problem, som der måtte være, forsøger jeg at imødekomme ved at designe noget, der løser det,” fortæller Katrine Bjørn.

Udviklingen slutter aldrig
Det funktionelle design præger lige nu Katrine Bjørns designidentitet. En identitet, der har ændret sig mange gange, siden hun startede på designuddannelsen i Herning, og hun regner ikke med, at den nogensinde kommer til at færdigudvikle sig. Katrine Bjørn er nemlig nysgerrig på nye farver, former og udtryk. Designeren har en grundlæggende forkærlighed for et nordisk, geometrisk og industrielt formsprog og for at blande både bløde og hårde materialer. I det finder hun det simple og klassiske design, som kendetegner Katrine Bjørn.

Det bærer også et af Katrine Bjørns fyrtårne – en daybed – præg af. Med fuldstændig frie hænder fandt hun inspiration i nordisk og industrielt design, og ud af det kom der en daybed, som i sin tid var på vej tilbage på interiørscenen.

 

Når en designidentitet formes, og en karriere begynder

Med funktionalitet for øje
”En daybed var begyndt at blive ret populært dengang, og den tendens tog jeg udgangspunkt i. Jeg har haft slidstærke materialer og godt snedkerhåndværk for øje, og det kom der en daybed ud af, som jeg har fået meget god respons på på messer,” uddyber Katrine Bjørn.

Med sit enkle og rene udtryk trækker designeren tråde til skandinavisk designstil. Men det er ikke det eneste Katrine Bjørn trækker tråde til. Fælles for hendes design er nemlig også, at de er designet med funktionalitet for øje. Katrine Bjørns daybed kan eksempelvis ændres – hylderne kan flyttes, og knagen kan skiftes ud. Det betyder også, at enhver forbruger kan tilpasse den til sine egne behov.

Det går stærkt for den unge designer, der i løbet af det sidste halve år både er blevet udvalgt til at udstille på den store danske interiørmesse Formland og til at præsentere sit bud på et multifunktionelt rullebord, kaldet Sim square, på den globale interiørscene under Salone del mobile i Milano.

Der knokles for de store drømme, og Katrine Bjørn arbejder hårdt på at realisere dem. Drømmene er at arbejde på en større tegnestue og måske en dag at være selvstændig designer og udvikler i egen virksomhed.