Designer Harald Hermanrud skaber konstruktive design, som forbrugeren selv kan sætte sit præg på og trækker samtidig tråde tilbage til dansk håndværkstradition. Han udstiller i øjeblikket i pej gruppens galleri.
Designer Harald Hermanrud skaber konstruktive design, som forbrugeren selv kan sætte sit præg på og trækker samtidig tråde tilbage til dansk håndværkstradition. Han udstiller i øjeblikket i pej gruppens galleri.
Tidsånden tilsiger et ønske om konstruktivt design. Produkter, der ser godt ud, pirrer vores sanser og samtidig løser praktiske udfordringer er en tendens, der ikke er gået den spirende danske designer Harald Hermanruds næse forbi. Der ligger mange studier bag Harald Hermanruds design, og uden at gå på kompromis med det danske kvalitetshåndværk, skaber han et konstruktivt design, som forbrugeren selv kan præge.
Med ambitionen om at gøre møbeldesign til sin levevej har det i lang tid været en drøm for Harald Hermanrud, der driver virksomheden af samme navn, at skabe et varemærke. Men at skabe en succesfuld designvirksomhed skal ikke føre til kompromisser. Derfor er det en af del Harald Hermanruds designfilosofi at opretholde dansk håndværkstradition. Han vil tage vare på produktionsdelen knyttet til de ting, han laver. En, ifølge designeren, mere utraditionel måde at arbejde som selvstændig designer på.
Når et klassisk design bliver født
Evnen til at bruge ihærdighed i designprocessen og at tænke konstruktion, skaber det unikke design, som Harald Hermanrud stræber efter. Det er sådan, et klassisk udtryk bliver født.
”Det handler om den enkle konstruktion, der også er smuk i sig selv,” fortæller Harald Hermanrud.
Han er inspireret af de bæredygtige principper i IKEAs saml-selv-filosofi, hvor man kan tilkøbe en bred vifte af produkter til et møbelskelet, så forbrugeren aktivt kan skabe sit eget. Men han understreger, at selvom han er imponeret over IKEAs måde at gøre møbler tilgængelige for alle, så er der en væsentlig forskel i, at han hverken vil gå på kompromis med materialerne eller design og håndværksmæssige kvaliteter. Harald Hermanrud skal være et designdrevet varemærke, som man forbinder med klassisk og veludført design.

Designeren bruger meget energi på at observere, hvordan forbrugeren bruger og indretter sit hjem. På den måde kan han tænke og tegne tendenserne ind i sine design. Det er ifølge Harald Hermanrud spændende som designer at følge med i forbrugerens adfærd. Og selvom det måske er en utraditionel måde at gå til design på, så fortæller han, at det jo ”ikke er særlig interessant at designe noget, som ingen har brug for.”
”Forbrugere ved sjældent, hvad de har brug for. Men ud fra de tendenser, jeg ser alle vegne, synes jeg det er enormt interessant at afkode dem. Jeg så for eksempel, at man før i tiden brugte reoler til opbevaring, men i dag oplever jeg, at reoler bruges som udstillingsmøbel. Ud fra den observation kom idéen til Homer System, som er det reolsystem, jeg blandt andet præsenterede på Formland-messen i år,” fortæller designeren.
Med fornem hæder i bagagen
Harald Hermanrud har modtaget fornem hæder for sit design Homer System. Det er en nyfortolkning af det klassiske opbevaringsmøbel, der er blevet forvandlet til et modelérbart udstillingsmøbel. Det skal rumme og indramme minder, interesser og samtidig tage sig ud som et personligt element i indretningen, så værdifulde genstande belyses, sættes i fokus og fremtoner smukt fra alle sider. Homer System kom til efter studier af en børnefamilie og deres behov i et moderne rækkehus og ud fra Dansk Erhvervs: ’Portræt af den moderne forbruger’. Konstruktivt design ligger nemlig designerens hjerte nært, og Homer System er en løsning, der gør det nemt og forståeligt, simpelt og smart for forbrugeren at håndtere. Det passer lige ind i tidsånden, og derfor oplever Harald Hermanrud stor efterspørgsel.
Det unikke system, der ikke kun er veltegnet, men også veltænkt, kan ændres, når der er brug for forandring.
”Den nuværende generation af unge indretter deres hjem med meget nøje udvalgte planter, brugskunst, bøger, arvestykker – ting, som har en personlig værdi, og som er mindst ligeså vigtig som møblet i sig selv,” fortæller Harald Hermanrud.
Og det er idéen, der ligger til grund for Homer System, som er designet til at passe ind i mange hjem og forskellige kulturer. En, ifølge designeren, enkel konstruktion, som samtidig er mangfoldig i sin helhed:
”Homer System er et design tænkt til mange forskellige hjem og personligheder med hver deres historie at fortælle. Homer er et design, der først er færdigt, når det tages i brug. En rigtig Homer som jeg aldrig selv vil blive træt af, fordi jeg altid kan forny og tilpasse den mine ønsker hele livet igennem,” fortæller den passionerede designer.
Læs mere...
22/05/2023
Fødevarekonference i september
15/05/2023
Nye datoer for ‘Trends i praksis’ klar
26/04/2023
‘Retail Mega Mag 2’ er udkommet
27/03/2023
Nye artikler på livsfase.dk
24/03/2023