Vil du vide hvordan trends opstår og spredes? Hvordan man spotter dem, analyserer dem og omsætter den nye viden til konkrete produkter, servicer eller kommunikation?

Vil du vide hvordan trends opstår og spredes? Hvordan man spotter dem, analyserer dem og omsætter den nye viden til konkrete produkter, servicer eller kommunikation?

Så har vi skrevet en bog til dig!

Bogen ‘Trendsociologi’ udkom i juni 2015 og giver dig alt det, du skal bruge til selv at arbejde med trends.

Den indeholder 3 dele:

1/3 teori om trends og spredning af samme
1/3 interviews med trendforskere og fremtidsforskere
1/3 metoder og værktøjer

Hvem kan læse bogen?
Indholdet er af bred karakter og kan således læses af alle, der påvirkes af, arbejder med og har interesse i trends og samfundsudvikling. Indholdet befinder sig i et brydningsfelt mellem teori og praksis og er krydret med rigelige mængder erfaring. Målet er at gøre læseren i stand til at takle begrebet trend, teoretisk såvel som praktisk, og svare på de følgende spørgsmål: Hvordan opstår en trend? Hvorfor opstår en trend? Hvad er en trend i det hele taget? Og hvad kan en trend bruges til? Og hvordan identificerer og reagerer man på den?

Hvorfor nu trends?
”Trends! Det er da sådan noget, modebranchen beskæftiger sig med!”. Dette er en meget udbredt opfattelse, og den er både rigtig og forkert. Det er rigtigt, at modebranchen i meget høj grad er påvirket af trends, men det er en lang række andre brancher også; lige fra arkitektur og bygning af boliger, butikker og offentlige rum over have-, møbel- og interiørdesign til mad og drikke, køkkenudstyr mv.

Trends dikterer, hvad der er hottest lige nu i alle kategorier; legetøj, gadgets, sportsgrene, biler og meget mere. Ja selv slankekure, reklamer, teknologi, medier og ledelsesteorier er påvirket af trends. Mest af alt fordi alle disse brancher er interesseret i den foranderlige menneskelige adfærd, i at ramme rigtigt i tidsånden og i selv at blive en succes.

Trends er flygtige og foranderlige og fremstår ofte uigennemskuelige og uhåndterbare – mest af alt fordi de oftest er strømninger, der ikke kan kvantificeres eller dokumenteres. Men der er en mening med galskaben; viden om trends kan sikre, at man lancerer det rigtige produkt på det rigtige tidspunkt med den rigtige kommunikation og i den rigtige indpakning.

I den nye bog præsenteres forskellen på gigatrends, megatrends, mikrotrends og døgnfluer – og der introduceres konkrete redskaber og metoder, så læseren selv kan spotte, afkode, sortere og reagere på trends. Bogen indeholder desuden en stribe interviews med internationale trendforskere og fremtidsforskere.

Bogen kan købes lige her

Hvem er de to trendforskere, der har skrevet bogen?

 • Louise Byg Kongsholm er administrerende direktør i og ejer af pej gruppen – scandinavian trend institute og skrev tilbage i 2002, da hun var studerende i Aarhus, den første danske bog om trendsociologi sammen med stifteren af pej gruppen, Poul Erik Jakobsen. Bogen udkom igen i 2003 i en revideret udgave og har siden da været grundlaget for pej gruppens eget arbejde, været anvendt i konsulentarbejde og fungeret som undervisningsmateriale.
  Trendforskeren Louise Byg Kongsholm har en teoretisk baggrund som cand.merc. i strategi og ledelse og har boet flere år i udlandet. Hun har arbejdet som strategikonsulent hos henholdsvis Junior Consult i to år og Lego i fem år og har været en del af pej gruppen siden 2007, hvor hun som det første skrev bog om forbrugeradfærd gennem livets 17 faser.
  I 2011 overtog hun ejerskabet og ledelsen af pej gruppen og er i dag både administrerende direktør, forfatter, foredragsholder og konsulent i hele Skandinavien samt chefredaktør på to brancheblade; TØJ og 365DESIGN, samt tidsskriftet TID & tendenser.
  I 2014 var hun medforfatter til ’Cross Channel – fuld integration eller pengene tilbage’, der handler om fremtiden for detailhandlen. Bogen blev hurtigt en bestseller og har affødt mange foredrag og større konsulentopgaver.
 • Cathrine Gro Frederiksen arbejder som trendspotter og konceptudvikler. Siden 2010, hvor hun grundlagde sit firma Alikelihood, har hun arbejdet i et spændingsfelt mellem trendspotting, strategiske prognoser, design og iværksætteri. Hun allerede oplevet stor succes på den skandinaviske trendscene og rådgivet mange store og mellemstore virksomheder, primært i fødevare- og livsstilsbrancher, om trends fra mikro- til mega-niveau, samt hvordan man kan bruge disse i sit strategi- og udviklingsarbejde.
  Trendforskeren Cathrine Gro Frederiksen blev i 2010 uddannet Business Designer fra den internationalt anerkendte iværksætter- og designskole, Kaospiloterne i Aarhus. Hun har boet i Berlin, hvor hun blev undervist i tegning/skitsering af ideer og efterfølgende boet i Kina, hvor hun i samarbejde med sine medstuderende udgav bogen “Urban Recipes”, en DIY inspirationsbog med 100 ideer til at skabe et bedre liv i byer. Siden flyttede hun til Canada, hvor hun var i lære hos Idea Coutures strategic foresight-afdeling.
  Siden 2012 har hun været en aktiv del af at udvikle den danske fødevareindustri og madkultur, blandt andet via hendes engagement i at bringe det internationale koncept Restaurant Day til Danmark og ikke mindst som medlem af fødevareminister, Dan Jørgensens Måltidstænketank i 2015.

Køb bogen eller deltag på seminaret i Herning eller København, hvor vi præsenterer indhold, metoder og meget mere.