Blandt de nyligt uddannede designere fra Hernings designskole, VIA Design, er modedesigner Sara Diamant blevet indbudt til at udstille i pej gruppens galleri.

Udstiller: Sara Diamant

Blandt de nyligt uddannede designere fra Hernings designskole, VIA Design, er modedesigner Sara Diamant blevet indbudt til at udstille i pej gruppens galleri.

Bag pej gruppens aktuelle udstilling står den unge designer Sara Diamant, der med en særegen tilgang til materiale, silhuet og dekorative detaljer præsenterer sin herrekollektion ‘Monty’. Et projekt, som designeren skabte under sit uddannelsesforløb på den internationale bachelor i Fashion Design.

Med kollektionen præsenterer Sara Diamant sit bud på, hvordan hun vil præge det danske modebillede i et erhverv, som bestandigt vokser og forandrer sig.

“Både danske og udenlandske herremodevirksomheder træder varsomt og må vise mere vovemod. Designeren må altså eksperimentere og overraske med hidtil usete udtryk,”

udtaler Sara Diamant, der i egne kollektioner afsøger velkendte materialers uudforskede anvendelsesmuligheder og æstetiske kvaliteter.

“Det anvendte materiale bestemmer formen, funktionen og den endelige kollektions stilistiske særpræg,” uddyber Sara om ‘Monty’, der med pels, læder, lak og transparent plexiglas afslører interessen for tekstur og materialets alsidige egenskaber.”

Sara Diamants skabertrang kan desuden øjnes i et selvgjort tekstilprint:

“Oreo-kiks er knust, fotograferet og efterbehandlet i Photoshop, og jeg har på denne måde tilført en sart, lyserød tone,”

fortæller Sara Diamant, der herved har mildnet printets militante karakter.

Med øvrige materialer i hvid, sort og pastelpalettens lyserøde nuancer har Sara Diamant skabt genkendelige silhuetter og en let anvendelig kollektion.

VIA Design nominerede sidste år Sara Diamant til den såkaldte Smarteyes Design Award, og pej gruppen glæder sig til at følge den unge designers videre færden.