Cross channel er en spændende rejse, og ingen har rejst så langt endnu, at vi helt forstår det nye ver­denskort. Netop derfor er det en god idé at holde øje med, hvad andre gør, og hvad de har lært.

Cross channel er en spændende rejse, og ingen har rejst så langt endnu, at vi helt forstår det nye ver­denskort. Netop derfor er det en god idé at holde øje med, hvad andre gør, og hvad de har lært.

Som altid er det nogle af de store aktører, der investerer mest og rykker fremad i store sprint. Men inden for cross channel kan de store også lære af de små. Ofte er mindre virksomheder hurtigere til at teste nye idéer, skifte retning og udfordre den eksi­sterende praksis. De store skal nok komme buldrende i høj fart. Det er som opløbet i Tour de France. Udbryderne kan vise flaget op og ned ad Champs ­Élysées, men til sidst ender det i en stor spurt, som det plejer. Ingen har nogensinde vundet spurten ved at lægge sig bagest i feltet.

I vores bestsellerbog fra 2014 gik vi tæt på en række danske aktører, som stod midt i den store omstilling til en mere digital fremtid, hvor integration mellem offline og online er den nye virkelighed og hvor sociale medier ikke længere er noget praktikanterne styrer. I den første bog kan du således læse om Jack & Jones, Bilka, Kop & Kande, Matas, Saxo, Carlo Merolli, Aarhus Teater og mange flere.

Den nye bog – som udkom i sommeren 2016 – har vi opdateret alle tal, inddraget nye små og store internationale cases, inviteret eksterne skribenter ind samt været på besøg hos en række nye lærerige cases, herunder Bolia, Coop, Interflora, Løbeshop, Moods of Norway, PWT, Risteriet Coffee og Synsam. Fælles for disse cases er at ingen af dem har fået lov til at fortælle en lyserød historie om deres mestring af cross channel, men har været ærlige og åbne omkring udfordringer undervejs i processen. De har ligeledes selv bidraget med fem gode råd til andre, der er på vej i samme retning.

For dem, der selv skal i gang med omstillingsprocessen, eller oplever problemer undervejs, er der således en lang række cases, der kan læres fra. Ingen er ufejlbarlige og alle har noget at lære.

Bog nr. 1 kan købes på Saxo som e-bog

Bog nr. 2 kan købes på trendstore.dk