Fremtidstanken

Vi kommer med konkrete bud på fremtiden


Tænketanken opererer frit og bredt i livsstilsbrancherne og beskæftige sig med emner, der rækker fra tidsåndsudvikling over konkrete analyser til fremadrettede, debatskabende fokusemner, som kan være med til konstant at forny brancherne.

Fremtidstanken

Hvad er tænketanken?


Tænketanken blev lanceret i starten af august 2014 og startede officielt sit arbejde i september 2014. Tænketanken opererer frit og bredt i livsstilsbrancherne (design, mode, bolig, interiør, detailhandel, marketing mv.) og beskæftiger sig med emner, der rækker fra tidsåndsudvikling over konkrete analyser til fremadrettede, debatskabende fokusemner, som kan være med til konstant at forny brancherne.

Fremtidstanken er opbygget med en kerne bestående af en gruppe af faste “fritænkere” fra ind- og udland, der mødes med faste intervaller for at “tænke højt” og komme med konkrete bud på fremtiden. Derudover tilknyttes en stor faglig ressourcegruppe bestående af nogle af Europas mest kendte og dygtigste trendanalytikere, idéudviklere, skribenter og analysefolk, som kan inddrages efter behov og emne.

Både den faste kerne af tænkere og ressourcegruppen er tilknyttet pej gruppen som konsulenter, foredragsholdere, skribenter og medforfattere af rapporter og bøger. Fremtidstanken opererer uden offentlig støtte. Den er ikke politisk engageret, en del af en forening eller på anden vis ”farvet” af andre interesser. Uafhængighed, kommercialisme, erfaring og vovemod er kodeord.

Virksomheder med interesse i tænketankens arbejde kan enten blive medlemmer af Trendlab, og dermed automatisk få adgang til den viden, de rapporter og bøger, som udgives, eller købe sig til foredrag og konsulentopgaver, hvor der sammensættes et unikt team af eksperter til hvert projekt. Nuværende medlemmer af pej gruppens Trendlab bliver de første, der får fordel af dette nye initiativ. De bliver automatisk informeret om tænketankens arbejde, får rapporter, bøger, invitationer til en ny årlig strategikonference etc.

Tid & tendenser 01 2017 tidsskriftet

Særudgave af TID & tendenser skrevet af tænketanken


I denne specialudgave af TID & tendenser har vi bedt Fritænkerne i Fremtidstanken om at bidrage med deres perspektiv på, hvordan fremtiden ser ud i et lidt større perspektiv. Tidshorisonten er 2025, og fokus er på de forskydninger og trends, der finder sted inden for samfund, tidsånd, forbrug og design.

Læs mere her

Fremtidstankens fritænkere


Henrik Libak

Henrik Libak

Henrik har en baggrund som direktør i Dansk Supermarked og har i 28 år skabt resultater inden for forretningsudvikling, ledelse og salg for både Føtex, Bilka og Salling. Henrik har siden 2014 været selvstændig i Libak Retail, hvor han tilbyder forskellige services til detailhandlen. Med sit enestående kendskab til detailhandel tilbyder han rådgivning og sparring i forhold til kædeetablering og butiksformidling i alle brancher inden for detail. Henrik er kendt for sin entusiasme og utålmodighed, sine forhandlingsevner, sit mod til at skabe forandringer og sin evne til at skabe resultater gennem godt købmandskab.

Læs artikler
Anne Skare

Anne Skare Nielsen

Anne er en af Skandinaviens førende fremtidsforskere. Med sin store interesse og viden inden for radikal forandring og transformation af tankegang, er hun i høj kurs som foredragsholder og provokatør over hele verden. Hendes hjerte ligger dog hos de mennesker, der ’kan og vil’: Dem, der tør være passionerede for, hvad de gør – og som ved at hårdt arbejde aldrig går af mode. Annes vision er at vinde Nobels Fredspris inden hun dør ved at lære så mange mennesker som muligt, hvordan de forudser fremtiden. Og aldrig vil være bange for den igen. Anne har blandt andet deltaget i DRs populære radioprogram ’Filosoffen, forfatteren og fremtidskvinden’ og har været tv-vært på programmet ’NewScience’ på TV2 News. Anne er uddannet biolog og kandidat i statskundskab, har været medlem af Etisk Råd og er medforfatter på en lang række bøger. I 2003 stiftede hun virksomheden Future Navigator sammen med Liselotte Lyngsø. Dengang som nu er det stadig afgørende for de to stiftere at udvikle en menneskevenlig organisation, hvor individuel originalitet prioriteres lige så højt som det forpligtende fællesskab.

Læs artikler
Mads Arlien-Søborg

Mads Arlien-Søborg

Mads er design- og livsstilsekspert samt partner i designbureauet We Made It, hvor han rådgiver virksomheder inden for livsstilsbranchen om fremtidens trends. Han er fast tilknyttet DR, hvor han har været vært i serierne ’Nordiske Rum’, ’De Vilde Huse’ og ’Vilde Hoteller’. Mads arbejder desuden som freelance-skribent på diverse livsstilsmagasiner og bliver ofte brugt som foredragsholder. Blandt andet på Formland-messen, hvor han også har kurateret designområdet One med originalt og nyskabende design af trendsættende virksomheder og spirende designtalenter. Som trendekspert og med sin mangeårige erfaring med mode, livsstil og design bliver han flittigt citeret i danske og internationale magasiner og dagblade. Mads er cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet. Han har en fortid som trendforsker hos pej gruppen, nyhedsredaktør på Bo Bedre og mode­journalist hos Euroman.

Læs artikler
Tom Elert

Tom Elert

Tom er CEO/strategisk direktør hos kommunikationsbureauet 727 communication as og partner i Klean, som beskæftiger sig med marketing, teknologi, forretningsudvikling samt forbrugeradfærd. Bureauet hjælper virksomheder med at skabe forretningsværdi gennem indsigter, strategisk marketing – ofte med afsæt i intelligent anvendelse af teknologi. Tom er ligeledes medejer af og bestyrelses­formand for Delika Food Group A/S, der producerer og forhandler fødevarer til dagligvarebranchen. Han er partner og bestyrelsesformand i AJ Skjern, ligesom han er medlem af business-netværket Executive Forum hos Scandinavian Executive Institute. Tom er uddannet strategic planner, marketing and communi­cations på DRRB-skolen og har en board executive uddannelse fra INSEAD.

Læs artikler
Ulrik Haagerup

Ulrik Haagerup

Ulrik er uddannet fra Danmarks Journalist­højskole i Århus og har været både ledende redaktionschef, journa­listisk redaktør og chefredaktør på Jyllands-Posten. I 1990 modtog Ulrik den fornemste journalistiske anerkendelse: Cavlingprisen, og i 2012 blev han Ridder af Dannebrog. Han har efterfølgende drevet firmaet Haagerup Consulting – indtil han i 2002 blev hentet til Nordjyske Medier som chefredaktør. I 2007 kom han til DR, og siden 2010 har han været DRs nyhedsdirektør. Den 1. september 2017 tiltræder Ulrik som direktør i det nystiftede ’Constructive Institute’ placeret på Aarhus Universitet, hvor han skal arbejde med at fremme visionen om konstruktive nyheder – både i Danmark og globalt. Ulrik er desuden forfatter til bøgerne ’En god idé – fik du den?’ og ’En konstruktiv nyhed’.

Læs artikler
Louise Byg Kongsholm

Louise Byg Kongsholm

Louise er ejer af pej gruppen og fungerer både som administre­rende direktør, chefredaktør, trendekspert, konsulent, forfatter, foredragsholder og trendforsker i pej gruppen. Louise er uddannet cand.merc. med speciale i strategi og ledelse, har tidligere været ansat som strategikonsulent hos Lego og har været en del af pej gruppen siden 2007. Hun er chefredaktør på pej gruppens tre medier; tidsskriftet TID & tendenser samt branchebladene TØJ og 365DESIGN. Som forfatter står hun bag bogudgivelserne ’Trendsociologi’, ’Fra barnevogn til kørestol – livsfaser og forbrug’, ’12 bud på 2012’, ’Cross Channel – fuld integration eller pengene tilbage’, ’Trendsociologi v. 2.0’ samt ‘Cross Channel 2’, som udkom i 2016. Louise er en meget efterspurgt foredragsholder i både Danmark og Norge, og hun citeres ofte i pressen som trendforsker med speciale i forbrugeradfærd, detailhandel, mode og interiør samt fødevarer.

Læs artikler
Poul Erik Jakobsen

Poul Erik Jakobsen

Som grundlægger af pej gruppen har Poul Erik arbejdet med trends og livsstil siden 1975. Efter salget af pej gruppen startede han egen konsulentvirksomhed med fokus på strategi og be­styrelsesrådgivning. Han arbejder i dag som rådgiver, sparringspartner og bestyrelsesmedlem for en række virksomheder herunder Bahne, AV Form og pej gruppen. Poul Erik er en efterspurgt foredragsholder i hele Skandinavien, ligesom han skriver artikler om nye makrotrends til branchebladene TØJ og 365DESIGN samt tidsskriftet TID & tendenser. En stærk formidlingsmæssig og humanistisk profil har fra begyndelsen været et væsentligt omdrejningspunkt for pej gruppen, hvilket har afsæt i Poul Eriks baggrund som lærer og siden journalist. Dette er fortsat den vision, der kendetegner pej gruppen i dag.

Læs artikler
Johannes Andersen

Johannes Andersen

Johannes er lektor i almen samfundsbeskrivelse/politologi ved Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet. Hans forskning fokuserer primært på emner som undervisningssystemet, arbejdsmarkedet, vælgeradfærd, demo­krati og politik. Johannes har et imponerende forfatterskab bag sig i form af artikler, bøger og konferencebidrag, og han har blandt andet skrevet bogen ’Hverdagens centrifuge – det daglige liv og den moderne livsform’. Johannes er ligeledes en af landets mest benyt­tede foredragsholdere inden for emnerne unge, tendenser og samfund. Dette skyldes ikke mindst, at hans foredrag rammer bredt, og at han forstår at formidle budskabet på en både oplysende og underholdende måde. Han er desuden formand for Teater Nordkraft, bestyrelsesmedlem i Hovedland, Spar­invest og Avisen.dk. Derudover er Johannes aktiv som musiker og har udgivet tre albums: ’Natten er nær’, ’Mellem skyernes skygger’ og senest ’Byens bånd’, som udkom sidste år.

Læs artikler

Ressourcepersoner ansat i ellertilknyttet pej gruppen og Trendlab


 • Henrik Libak
  Baggrund som direktør i Dansk Supermarked og nu selvstændig med Libak Retail
 • Anne Skare Nielsen
  Fremtidsforsker ved Future Navigator
 • Mads Arlien-Søborg
  Foredragsholder, design- og livsstilsekspert samt partner i designbureauet We Made It
 • Marie-Louise Munter
  Kommunikationsekspert og social media geek.
 • Birgit Tarp
  Designer, interiørekspert, konceptudvikler og foredragsholder.
 • Sara Ingemann
  Trendforecaster og visuel konceptudvikler.
 • Pernille Kirstine Møller
  Trendforsker, foredragsholder og konsulent.
 • Rikke Skytte
  Trendforsker, foredragsholder og konsulent.

 • Tom Elert
  CEO/strategisk direktør hos kommunikationsbureauet 727 Communication og partner i Klean.
 • Ulrik Haagerup
  Tidligere ledende redaktionschef, journa­listisk redaktør og chefredaktør på Jyllands-Posten, Nyhedsdirektør hos DR og er nu direktør i det nystiftede ’Constructive Institute’.
 • Johannes Andersen
  Lektor i almen samfundsbeskrivelse/politologi ved Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet.
 • Lars Tvede
  Finansmand, forfatter, iværksætter, marketingekspert.
 • Martin Frederiksen
  Foredragsholder, it-ekspert, forfatter og digital rådgiver.
 • Joke Scholtalbers
  Trendrådgiver og trendbogsudgiver – interiør. (Holland)
 • Emilia Van Hauen
  Sociolog, forfatter og foredragsholder.
 • Søren Bechmann
  Serviceekspert, foredragsholder og forfatter.
 • Matthew Brown
  Foredragsholder og retailekspert fra London/Echochamber (UK).
 • Jill Hawkins
  Foredragsholder og uafhængig fremtidskonsulent (UK).
 • Stine Grubbe
  Foredragsholder, rådgiver indenfor detail- og it-branchen.

 • David Shah
  Trendanalytiker og redaktør View Publications. (Holland)
 • Li Edelkoort
  Trendguru – farver, stil og retning to år frem. (Frankrig/Holland)
 • Ole E. Andersen
  Reklameekspert, forfatter, lektor og foredragsholder.
 • Cathrine Frederiksen
  Trendspotter – fødevarer.
 • Claus Holm
  Begejstret tv-kok, smagsudvikler og inspirator.
 • Kirsten Van Dam
  Trendforsker – fremtidsscenarier, teknologi, generationer. (Holland)
 • Flemming Birch
  Retailekspert, forfatter og foredragsholder.
 • Frank Høedt
  Tidligere senior art director hos Lego, Zupa Recommended og Envision, nu selvstændig grafisk facilitator.
 • Anita Dalsgaard
  Strategisk digital rådgiver og foredragsholder.
 • Luisa Elvira Traina
  Kreativ konsulent og foredragsholder.

Kontakt os


Vil du høre mere om, hvordan fremtidstanken kan hjælpe dig, så ring til Martin Kølkjær på 9711 8900 eller send en mail via mailformularen for at høre mere.