Fremtidstanken

Vi kommer med konkrete bud på fremtiden


Tænketanken opererer frit og bredt i livsstilsbrancherne og beskæftige sig med emner, der rækker fra tidsåndsudvikling over konkrete analyser til fremadrettede, debatskabende fokusemner, som kan være med til konstant at forny brancherne.

fritænkerne

Hvad er tænketanken?


Tænketanken blev lanceret i starten af august 2014 og startede officielt sit arbejde i september 2014. Tænketanken skal operere frit og bredt i livsstilsbrancherne (design, mode, bolig, interiør, detailhandel, marketing mv.) og beskæftige sig med emner, der rækker fra tidsåndsudvikling over konkrete analyser til fremadrettede, debatskabende fokusemner, som kan være med til konstant at forny brancherne.

Fremtids-tanken bliver opbygget med en kerne bestående af en gruppe af faste “fritænkere” fra ind- og udland, der mødes med faste intervaller for at “tænke højt” og komme med konkrete bud på fremtiden. Derudover tilknyttes en stor faglig ressourcegruppe bestående af nogle af Europas mest kendte og dygtigste trendanalytikere, idéudviklere, skribenter og analysefolk, som kan inddrages efter behov og emne.

Både den faste kerne af tænkere og ressourcegruppen bliver tilknyttet pej gruppen som konsulenter, foredragsholdere, skribenter og medforfattere af rapporter og bøger. Fremtids-tanken opererer uden offentlig støtte. Den er ikke politisk engageret, en del af en forening eller på anden vis ”farvet” af andre interesser. Uafhængighed, kommercialisme, erfaring og vovemod er kodeord.

Virksomheder med interesse i tænketankens arbejde kan enten blive medlemmer af Trendlab, og dermed automatisk få adgang til den viden, de rapporter og bøger, som udgives, eller købe sig til foredrag og konsulentopgaver, hvor der sammensættes et unikt team af eksperter til hvert projekt. Nuværende medlemmer af pej gruppens Trendlab bliver de første, der får fordel af dette nye initiativ. De bliver automatisk informeret om tænketankens arbejde, får rapporter, bøger, invitationer til en ny årlig strategikonference etc.

Tid & tendenser 01 2017 tidsskriftet

Særudgave af TID & tendenser skrevet af tænketanken


I denne specialudgave af TID & tendenser har vi bedt Fritænkerne i Fremtidstanken om at bidrage med deres perspektiv på, hvordan fremtiden ser ud i et lidt større perspektiv. Tidshorisonten er 2025, og fokus er på de forskydninger og trends, der finder sted inden for samfund, tidsånd, forbrug og design.

Læs mere her

Fremtidstankens fritænkere


Johannes Andersen

Johannes Andersen er en del af fremtidstanken og lektor i almen samfundsbeskrivelse/politologi ved Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet, forfatter og foredragsholder inden for emner som især ungdomskultur og tendenser i hverdagen. Johannes Andersen har et imponerende forfatterskab bag sig i form af artikler, bøger og konferencebidrag.

Læs artikler
Anne Skare Nielsen

Anne Skare Nielsen er en del af fremtidstanken og en af Skandinaviens førende fremtidsforskere, som arbejder med radikal forandring og transformation af tankegang. Hun er i høj efterspørgsel som foredragsholder og provokatør over hele verden, men hendes hjerte ligger hos de mennesker, der ’kan og vil’: Dem, der er lidenskabelige omkring, hvad de gør – og tror på, at dedikeret arbejde vil gøre hele forskellen.

Læs artikler
Ståle Økland

Ståle Økland er en del af fremtidstanken og norsk trendekspert, globetrotter, forfatter og tænker. Han er en overbevisende taler om den fremtidige udvikling. Ståle Økland har ekspertise og karakteristisk indsigt på tværs af en bred vifte af strategiske, teknologiske og faglige discipliner. Han dækker emner som: Globalisering, sociale og kulturelle forandringers innovation og teknologi, detail og tendenser, hotel og restaurant trends og luksustrends.

Læs artikler
Mads Arlien-Søborg

Mads Arlien-Søborg er en del af fremtidstanken. Han er design- og livsstilsekspert og partner i designbureauet We Made It, hvor han rådgiver virksomheder inden for livsstilsbranchen om fremtidens trends. Han er fast tilknyttet DR og vært i serierne Nordiske Rum, De Vilde Huse og den kommende serie om Vilde Hoteller. Mads Arlien-Søborg har en fortid som trendforsker hos pej gruppen, nyhedsredaktør på Bo Bedre og modejournalist hos Euroman.

Læs artikler
Henrik Libak

Henrik Libak er en del af fremtidstanken og har en baggrund som direktør i Dansk Supermarked. Han har de seneste 28 år skabt resultater inden for forretningsudvikling, ledelse og salg for både Føtex, Bilka og Salling. Henrik Libak er nystartet som selvstændig, hvor han holder salgsorienterede foredrag, leverer konsulentopgaver inden for forretningsudvikling og satser samtidig på en bestyrelseskarriere.

Læs artikler
Tom Elert

Tom Elert er en del af fremtidstanken. Han er er strategisk og kreativ direktør hos kommunikationsbureauet 727 Communication, som beskæftiger sig med kommunikation, forretningsudvikling og forbrugeradfærd. Han er ligeledes ejer af Delika, der producerer specialvarer til dagligvarebranchen.

Læs artikler
Ulrik Haagerup

Ulrik Haagerup er medlem af fremtidstanken. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Århus og har været både ledende redaktionschef, journalistisk redaktør og chefredaktør på Jyllandsposten. Han har efterfølgende drevet firmaet Haagerup Consulting – indtil han i 2002 blev hentet til Nordjyske Medier som chefredaktør. Her var han indtil 2007, hvor han overtog stillingen som DRs nyhedsdirektør, og hvor han stadig har sit virke i dag.

Læs artikler
Louise Byg Kongsholm
Louise Byg Kongsholm

Louise Byg Kongsholm er ejer af pej gruppen og medlem af fremtidstanken. Hun fungerer både som adm. direktør, konsulent, forfatter og trendforsker i pej gruppen. Hun står bag flere bogudgivelser og har netop udgivet bogen ’Cross Channel – fremtidens detailhandel’. Louise Byg Kongsholm er desuden chefredaktør på tidsskriftet TID & tendenser og branchebladene TØJ og 365DESIGN. Hun skriver i en række eksterne magasiner og holder foredrag i både Danmark og Norge.

Læs artikler
Poul Erik Jakobsen
Poul Erik Jakobsen

Som grundlægger af pej gruppen og medlem af fremtidstanken har Poul Erik Jakobsen arbejdet med trends og livsstil siden 1975. Han er rådgiver, sparringspartner og bestyrelsesmedlem for en række virksomheder, og han er en efterspurgt foredragsholder i hele Skandinavien. Han er skribent på branchebladene TØJ, 365DESIGN, samt tidsskriftet TID & tendenser. Poul Erik Jakobsen fungerer i dag som arbejdende bestyrelsesformand hos pej gruppen.

Læs artikler

Ressourcepersoner ansat i ellertilknyttet pej gruppen og Trendlab


 • Marie-Louise Munter
  Kommunikationsekspert og social media geek.
 • Per Brændgaard
  Ernæringsekspert, forfatter, underviser og foredragsholder, At Work Skolen.
 • Louise Fredbo Nielsen
  Futurist, innovation, iværksætteri og værdiskabelse.
 • Chris Lefteri
  International anerkendt materialeekspert, forfatter og foredragsholder. (UK)
 • Birgit Tarp
  Designer, interiørekspert, konceptudvikler og foredragsholder.
 • Sara Ingemann
  Trendforecaster og visuel konceptudvikler.

 • Lars Tvede
  Finansmand, forfatter, iværksætter, marketingekspert.
 • Martin Frederiksen
  It-ekspert, forfatter og digital rådgiver.
 • Joke Scholtalbers
  Trendrådgiver og trendbogsudgiver – interiør. (Holland)
 • Emilia Van Hauen
  Sociolog, forfatter og foredragsholder.
 • Søren Bechmann
  Serviceeksoert, foredragsholder og forfatter.
 • Matthew Brown
  Retailekspert fra London/Echochamber. (UK)
 • David Shah
  Trendanalytiker og redaktør View Publications. (Holland)

 • Li Edelkoort
  Trendguru – farver, stil og retning to år frem. (Frankrig/Holland)
 • Ole E. Andersen
  Reklameekspert, forfatter, lektor og foredragsholder.
 • Cathrine Frederiksen
  Trendspotter – fødevarer.
 • Claus Holm
  Begejstret tv-kok, smagsudvikler og inspirator.
 • Kirsten Van Dam
  Trendforsker – fremtidsscenarier, teknologi, generationer. (Holland)
 • Henrik Hyldegaard
  Brandingekspert, forfatter, konsulent og konceptudvikler.
 • Flemming Birch
  Retailekspert, forfatter og foredragsholder.

Kontakt os


Vil du høre mere om, hvordan fremtidstanken kan hjælpe dig, så ring til Martin Kølkjær på 9711 8900 eller send en mail via mailformularen for at høre mere.