En række europæiske eksperter skal sammen med pej gruppen sætte fremtiden på dagsordenen.

pej gruppen har lanceret en uafhængig tænketank, som skal tænke fremtidsmuligheder og strategier for livsstilsbrancherne. Navnet på tænketanken er: FREMTIDS-TANKEN, en sammensmeltning af ’fremtid’ og ’tænketanken’, som kommer til at arbejde ud fra devisen: ’Vi tænker højt!’. Livsstilsbrancherne omfatter: Design, mode, medie, reklame, bolig, fødevare, rejse og underholdning.

En uafhængig kilde til fornyelse

Fremtids-tanken bliver opbygget med en kerne bestående af en gruppe af faste ’fritænkere’, der mødes med faste intervaller for at ’tænke højt’ og komme med konkrete bud på fremtiden.

Man kan ikke blive medlem af tænketanken, men man kan få udbytte af tænke-tankens arbejde enten ved at blive abonnent på tidsskriftet TID & tendenser, eller ved at blive medlem af pej gruppens Trendlab, hvor der også tilknyttes en række operationelle og kommercielle ressourcepersoner, der kan løse konkrete konsulentopgaver, holde foredrag etc. sammen med pej gruppen.
Fremtids-tanken består af ni stærke faglige profiler, som har evnen til at perspektivere og tænke i fremtidige strategiske muligheder, og som tør sige deres mening. Gruppen forventes at blive udvidet med en til tre personer i løbet af efteråret. Talerøret for tænketankens arbejde bliver TID & tendenser, men derudover vil der blive udgivet artikler, rapporter og bøger.

Hvad skal tænketanken?

• Fokusere på fremtid, strategi, tidsånd og samfundsudvikling.
• Bidrage med og til artikler, rapporter, bøger og en årlig strategikonference.
• Turde tænke højt – og sætte ord på fremtiden

Fremtidstanken kan belyse mindre eller større problemstillinger for offentlige myndigheder, private virksomheder, skoler mv. For hver problemstilling sammensætte det helt rigtige hold af fritænkere – enten en mindre gruppe eller hele gruppen. Derudover kan der tilkaldes hjælp fra de 22 ressourcepersoner, som der tilknyttet pej gruppen og pej gruppens Trendlab (se nederst).

Virksomheder med interesse i tænketankens arbejde kan enten blive medlemmer af Trendlab, og dermed automatisk få adgang til den viden, de rapporter og bøger, som udgives, eller købe sig til foredrag og konsulentopgaver, hvor der sammensættes et unikt team af eksperter til hvert projekt. Nuværende medlemmer af pej gruppens Trendlab bliver de første, der får fordel af dette nye initiativ. De bliver automatisk informeret om tænketankens arbejde, får rapporter, bøger, invitationer til en ny årlig strategikonference etc.

Et helt unikt team

pej gruppen er initiativtager og facilitator, men alle tænkere deltager på lige vilkår, spiller hinanden stærke og fremstår som et helt unikt og erfaringsrigt team, der kan sætte ord på fremtiden og sikre, at der træffes de rigtige strategiske beslutninger.

Fremtids-tanken opererer uden offentlig støtte. Den er ikke politisk engageret, en del af en forening eller på anden vis ’farvet’ af andre interesser. Uafhængighed, erfaring og vovemod er kodeord.

Vi præsenterer her listen med ’tænketankstænkerne’ samt ressourcepersonerne.

Fritænkere:

Johannes Andersen
Johannes Andersen er lektor i almen samfundsbeskrivelse/politologi ved Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet, forfatter og foredragsholder inden for emner som især ungdomskultur og tendenser i hverdagen. Johannes Andersen har et imponerende forfatterskab bag sig i form af artikler, bøger og konferencebidrag.

Anne Skare Nielsen 
Anne Skare Nielsen er en af Skandinaviens førende fremtidsforskere, som arbejder med radikal forandring og transformation af tankegang. Hun er i høj efterspørgsel som foredragsholder og provokatør over hele verden, men hendes hjerte ligger hos de mennesker, der ’kan og vil’: Dem, der er lidenskabelige omkring, hvad de gør – og tror på, at dedikeret arbejde vil gøre hele forskellen.

Ståle Økland
Ståle Økland er norsk trendekspert, globetrotter, forfatter og tænker. Han er en overbevisende taler om den fremtidige udvikling. Ståle Økland har ekspertise og karakteristisk indsigt på tværs af en bred vifte af strategiske, teknologiske og faglige discipliner. Han dækker emner som: Globalisering, sociale og kulturelle forandringers innovation og teknologi, detail og tendenser, hotel og restaurant trends og luksustrends.

Mads Arlien-Søborg
Mads Arlien-Søborg er design- og livsstilsekspert og partner i designbureauet We Made It, hvor han rådgiver virksomheder inden for livsstilsbranchen om fremtidens trends. Han er fast tilknyttet DR og vært i serierne Nordiske Rum, De Vilde Huse og den kommende serie om Vilde Hoteller. Mads Arlien-Søborg har en fortid som trendforsker hos pej gruppen, nyhedsredaktør på Bo Bedre og modejournalist hos Euroman.

Henrik Libak
Henrik Libak har en baggrund som direktør i Dansk Supermarked og har de seneste 28 år skabt resultater inden for forretningsudvikling, ledelse og salg for både Føtex, Bilka og Salling. Henrik Libak er nystartet som selvstændig, hvor han holder salgsorienterede foredrag, leverer konsulentopgaver inden for forretningsudvikling og satser samtidig på en bestyrelseskarriere.

Kenneth Iversen
Kenneth Iversen har det meste af sin karriere stået i spidsen som administrerende direktør for værktøjsproducenten Kyocera Unimerco i Sunds, som han startede hos i 1976 og forlod i 2013. Det betød dog ikke en afsked med erhvervslivet, da mange kræfter og tid stadig ligges i bestyrelsesarbejde. Kenneth er samtidig en eftertragtet bestyrelsesrådgiver.

Ulrik Haagerup
Ulrik Haagerup er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Århus og har været både ledende redaktionschef, journalistisk redaktør og chefredaktør på Jyllandsposten. Han har efterfølgende drevet firmaet Haagerup Consulting – indtil han i 2002 blev hentet til Nordjyske Medier som chefredaktør. Her var han indtil 2007, hvor han overtog stillingen som DRs nyhedsdirektør, og hvor han stadig har sit virke i dag.

Louise Byg Kongsholm
Louise Byg Kongsholm er ejer af pej gruppen og fungerer både som adm. direktør, konsulent, forfatter og trendforsker i pej gruppen. Hun står bag flere bogudgivelser og har netop udgivet bogen ’Cross Channel – fremtidens detailhandel’. Louise Byg Kongsholm er desuden chefredaktør på tidsskriftet TID & tendenser og branchebladene TØJ og 365DESIGN. Hun skriver i en række eksterne magasiner og holder foredrag i både Danmark og Norge.

Poul Erik Jakobsen
Som grundlægger af pej gruppen har Poul Erik Jakobsen arbejdet med trends og livsstil siden 1975. Han er rådgiver, sparringspartner og bestyrelsesmedlem for en række virksomheder, og han er en efterspurgt foredragsholder i hele Skandinavien. Han er skribent på branche-bladene TØJ, 365DESIGN, samt tidsskriftet TID & tendenser. Poul Erik Jakobsen fungerer i dag som arbejdende bestyrelsesformand hos pej gruppen.

Det første møde i Fremtids-tanken blev afviklet i december 2014. Se kort indlæg om dette her: http://pejgruppen.com/tt/tt-nyheder/fremtids-tanken-saetter-fremtiden-paa-dagsordenen/

Ressourcepersoner tilknyttet pej gruppens Trendlab:

Pernille Kirstine Møller: Trendredaktør – kreative ideer, design, mode og interiør
Bettina William Pedersen: Trendredaktør – sæsonrigtige trends, farver og materialer
Søren Bechmann: Serviceekspert, foredragsholder og forfatter
Matthew Brown: Retailekspert fra London / Echochamber (UK)
David Shah: Trendanalytiker og redaktør View Publications (Holland)
Li Edelkoort: Trendguru – farver, stil og retning to år frem (Frankrig/Holland)
Ole E. Andersen: Reklameekspert, forfatter, lektor og foredragsholder
Cathrine Frederiksen: Trendspotter – fødevarer
Claus Holm: Begejstret tv-kok, smagsudvikler og inspirator
Kirsten van Dam: Trendforsker – fremtidsscenarier, teknologi, generationer (Holland)
Henrik Hyldgaard: Brandingekspert, forfatter, konsulent og konceptudvikler
Flemming Birch: Retailekspert, forfatter og foredragsholder
Marie-Louise Munter: Kommunikationsekspert og social media geek
Per Brændgaard: Ernæringsekspert, forfatter, underviser og foredragsholder, At Work Skolen
Louise Fredbo Nielsen: Futurist, innovation, iværksætteri og værdiskabelse
Chris Lefteri: International anerkendt materialeekspert, forfatter og foredragsholder (UK)
Birgit Tarp: Interiørekspert, boligstylist og trendudvikler
Sara Ingemann: Trendforecaster og visuel konceptudvikler
Lars Tvede: Finansmand, forfatter, iværksætter, marketingekspert
Martin Frederiksen: It-ekspert, forfatter og digital rådgiver
Joke Scholtalbers: Trendrådgiver og trendbogsudgiver – interiør (Holland)
Emilia van Hauen: Sociolog, forfatter og foredragsholder

Kontakt Louise Byg Kongsholm eller Susanne Juhl i pej gruppen for mere information eller læs her: http://pejgruppen.com/om/fremtidstanken/