Rikke Skytte

Foredragsholder

Rikke Skytte


Rikke er foredragsholder og trendkonsulent og tilbyder inspiration og sparring om trends, tidsånd, design, farver, kollektions- og produktopbygning og styling.

Hvem er Rikke?

Rikke er trendforsker, foredragsholder og konsulent og tilbyder både inspiration og sparring om trends, tidsånd, design, styling, kollektions- og produktopbygning.

Rikke har fungeret som kreativ leder på pej gruppens egne trendprodukter gennem 5 sæsoner og er i dag tilknyttet pej gruppen som konsulent og foredragsholder samtidig med at hun driver sit eget firma.

Hun tilbyder foredrag, workshops og æstetisk rådgivning til virksomheder, der ønsker retning, inspiration og hjælp til tidsånd, trendretninger i mode og design, retail design, styling og med særlig fokus på tendenserne indenfor formsprog, materialer og farver.

Rikke har en baggrund som scenograf og retail designer indenfor butik, udstilling, restaurant, messe og hotel. Ydermere har hun erfaring som formidler og boligredaktør fra ‘Note Magazine’, og har generel fokus på den stærke billedlige, visuelle og levende formidling.

Foredragsemner

Trendtemaer til sæsonen (6-18 måneder frem)

Bliv guidet igennem en eller flere sæsoner inden for livsstil, mode og interiør – eller blot en af disse brancher. Ligegyldigt hvor du er i processen, så står vi til rådighed med viden omkring farver, former og forbrugermentalitet to år ud i fremtiden. Den overordnede fortælling omkring sæsonen samt trendtemaer med farver, farvekombinationer, materialer, print etc. Præsentationen krydres med film og referencer til designere, musikere, butikker og andet inspirationsmateriale, som du kan tage med dig i dit videre arbejde. Basen er pej gruppens egne trendmaterialer til sæsonen og kan være baseret på sæsonen 6, 12 eller 18 måneder fra nu.

Bæredygtighed – hvad er det for en størrelse?

I alle brancher spiller bæredygtigheden efterhånden en rolle. Det kan være i materialevalg, produktion, butiksindretning eller i kommunikation. Men hvad er det for en størrelse, og er det kommet for at blive? Er bæredygtighed en reel indsats eller blot et smart pr-stunt? Vi kaster lys over bæredygtighedens mange facetter og gør et ellers meget luftigt begreb meget konkret og anvendeligt.

Farver, form og materialernes udvikling

Et foredrag hvor der bliver kigget på udviklingen indenfor farver og hvordan formsproget og materialerne i design, styling og rum forandrer sig. Med æstetiske billeder og ord vil foredraget tage udgangspunkt fra nuværende sæson og henholdsvis 1/2 til 2 år frem. Her gives masser af retning og inspiration til fortolkningen af de nyeste farver, og en konstruktiv formidling af de nyeste former og materialer.

Tidsånd og forbrug

Den uregerlige størrelse; tidsånden, dikterer mere end blot tidens værdier og holdninger i en given tid. Den giver sig direkte til udtryk gennem den politiske dialog, gennem den samtale, der finder sted på arbejdspladsen, ved spisebordet derhjemme og i det, der optager os i vores daglige liv. Med forståelsen af hvad det for en tid, vi lever i, bliver det nemmere at sætte en strategisk retning for din virksomhed samt justere kommunikation og produkter.

Fremtidens luksus

Vi ser en mere konstruktiv og optimistisk tidsånd foran os, hvor der igen er mulighed for at udvikle og sælge nye og spændende produkter og servicer. Men hvad efterspørger forbrugeren egentlig? Hvad bliver fremtidens luksus? Og hvordan sælges varer og ydelser til en forbruger, der grundlæggende ikke mangler noget som helst? Et centralt begreb er misteværdier, der afspejler det, vi er allermest bange for at miste eller føler, vi har mistet grebet om. Misteværdier er som udgangspunkt immaterielle, men de giver sig også til udtryk i konkrete produkter.

Derudover holder Rikke også foredrag om:

  • Trend og trendsociologi
  • Æstetisk retning, farver og farvesammensætning
  • Grafiske trends og tendenser
  • Fremtidens teknologi – muligheder og ulemper
  • Fremtidens retail og hospitality design
  • Visuel formidling og styling
  • Den elastiske og multifunktionelle bolig
  • Styling og rumdesign

Book et foredrag

Det er ikke bindende at sende en forespørgsel på en foredragsholder. Skriv til os på foredrag@pejgruppen.dk eller i formularen her.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Se Rikke live