Den store fødevarekonference

Food + ConsumerTrends 2023-2026

pej gruppens fødevarekonference om tidsånd, købs- og forbrugeradfærd, kommercielle trends til fødevarer, restaurant, detail, kommunikation og emballage. Oplev fødevarebranchens fremtid.

Oslo online 21.09.21 →København 23.09.21 →Herning 28.09.21 →

Tidsånd og forbrug rykkes fremad på spillepladen under og efter en krise.

Observationer af forbrugere og deres adfærd før, under og efter Covid-19 har givet en indikation af, hvad fremtiden byder på. Fremtiden er her nemlig allerede – blot i små tegn og bevægelser, som skal afkodes og omsættes til retningslinjer for fremtidige produkter og services.

Bliv opdateret på de vigtigste trends og forbrugertendenser i et post-corona samfund, hvor værdier, holdninger og adfærd har ændret sig, og hvor kravene til koncepter, produkter, markedsføring og salg har ændret sig.

Deltag på pej gruppens fødevarekonference i september 2021 i København, Herning eller Oslo online, og få bedre forståelse af adfærd og trends på kort og langt sigt samt inspiration til strategi, produkter og lanceringsplaner.

Stærke trendforskere, erfarne fagfolk og inspirerende cases bringer nye indsigter og perspektiver på banen på årets konference.

Det får du på konferencen

Overordnet overblik over samfund, tidsånd og forbrug

Konkrete og kommercielle fødevare- og retailtrends

Inspiration fra flere brancheaktørers universer og strategier

Lærerige erfaringer fra branchens egne folk – alle med noget på hjertet

Specialudviklet og portionsanrettet menu til dagen

Kompendium med præsentationer fra dagen og relevante artikler

Overordnet overblik over samfund, tidsånd og forbrug

Konkrete og kommercielle fødevare- og retailtrends

Inspiration fra flere brancheaktørers universer og strategier

Lærerige erfaringer fra branchens egne folk – alle med noget på hjertet

Specialudviklet og portionsanrettet menu til dagen

Kompendium med præsentationer fra dagen og relevante artikler

Foredragsholdere

Fremtidsforsker Louise Byg Kongsholm

Tidsånd og forbrugHvad byder 20’erne på?

Louise Byg KongsholmCEO & trendforsker, pej gruppen

Mens forbrugerne stadig slikker sårene efter den globale sundhedskrise, skal der tænkes fremad. Virksomheder, produkter og services skal tilpasses den næste normal, hvor værdier, holdninger og handlinger ser anderledes ud. Få et indblik i, hvad det kommende årti kommer til at byde på.

Louise Byg Kongsholm, trendforsker, forfatter og konferencier på dagen giver dig det komplette overblik.

Flemming

Food trendsHvad driver forbrugeren?

Flemming BirchTrendforsker i food- og retailtrends, Birch & Birch / Business College Syd

Hvilke fødevaretrends får størst indflydelse på, hvad forbrugeren putter i munden og i indkøbskurven de kommende år? Deltag på konferencen og få masser af eksempler på, hvordan virksomheder rundt om i verden allerede nu udnytter dem i praksis i forhold til produktudvikling, butik og markedsføring.

Flemming Birch, erfaren trendforsker med speciale i foodtrends og retailtrends, tager dig gennem de vigtigste trends.

Trends & data – hvordan kan kunstig intelligens i fremtiden bruges indenfor fødevaretrends?

Rasmus LinnetCEO TrendTrackerAi (TEA)/Inge MüllerCEO DeliDrop

Med pilotprojektet TEA arbejder vi på at kunne forudsige fødevaretrends, ved at kombinere Big Data og kunstig intelligens (AI).

Med udgangspunkt i foodtrend grossisten DeliDrop, giver vi et tidligt sneak-peak ind i en digital fremtid, hvor virksomheder benytter kunstig intelligens og algoritmer som kraftfulde værktøjer til at spotte forbrugerinteresse og emergerende fødevaretrends.

Cases

Angivet med by: Oslo, København og/eller Herning

Mathilde

Case: Fresh.LandDen grønne omstilling

Mathilde JakobsenCEO & stifter, Fresh.Land

Danske Fresh.Land vokser med raketfart. Med et fuldt digitalt setup og med bæredygtighed som en central del af forretningen disrupter Fresh.Land en forældet forsyningskæde. Målet er at skabe et fællesskab af farmere og forbrugere, og lede den grønne omstilling af fødevaresektoren.
Oplev stifter og CEO, Mathilde Jakobsen, når hun fortæller om Fresh.Lands grønne væksteventyr.

By: København og Oslo online

Case: PopsecoDet iskolde eventyr

Sanne NørgaardStifter, Popseco

Som idemager, produktudvikler, konceptmager, produktionsspecialist, sælger, logistikchef, regnskabschef og projektleder er Sanne Nørgaard i dag kvinden bag den økologiske frys-selv is Popseco, som er en super smagsoplevelse, hvor indholdet er 100 % frugt. Med erfaring fra design- og reklamebranchen blev Sanne Nørgaard iværksætter i snackkategorien.

Hør, hvordan Sanne Nørgaard fik ideen og har omsat den til virkelighed.

Alle tre byer

Case: MikkellerEt banebrydende og verdenskendt ølunivers

Thomas Juhl GlavindLandechef, Mikkeller

Følg ølrejsen fra en skolelærers køkken på Vesterbro i 2006 til en international virksomhed med mere end 40 barer og restaurationer, og salg i mere end 50 lande i 2021. Det banebrydende, danske mikrobryggeri skubber fortsat til innovation og udvikling i en ellers meget klassisk branche. Få historien om hele rejsen, planerne og visionerne – og få svaret på, hvordan man holder man fast i virksomhedens DNA samt kreativitet, selv om man ikke længere er en lille ejerledet virksomhed.

Thomas Juhl Glavind, landechef hos Mikkeller, byder indenfor i øluniverset.

By: København og Herning

Cindie

Case: Zero Foodprint NordicFremtiden kræver regenerativ mad

Cindie ChristiansenStifter, Zero Foodprint Nordic

I udlandet er ’regenerative food’ en af tidens største trends. I Norden er vi knapt begyndt på den rejse, men det arbejder Zero Foodprint Nordic for at ændre. Vi engagerer madverdenen og involverer forbrugerne direkte i den løsning, der skal til for at ændre vores madsystem. Vi tror på en fremtid, hvor vi i langt højere grad dyrker mad på klimaets præmisser.

Visionen er at fremme og skalere den regenerative fødevareproduktion i Norden, og dermed skabe en cirkulær økonomi hvor forbrugernes bidrag er med til at støtte lokale jordbrugere, der dyrker efter regenerative metoder.

Oplev Cindie Christiansen, når hun fortæller om rejsen mod en mad-revolution.

By: København og Herning

Case: Skovdal NordicMadkundskabens visuelle billedsprog

Inge SkovdalFotograf, kogebogsforfatter og skribent

At være fotograf er også at være tankelæser – eller rettere ’tanke-billede-læser’ – så kundernes drømme og ideer kan visualiseres. Derfor har Inge Skovdal udviklet et redskab, der giver et fælles sprog baseret på 11 kategorier – beskrevet med 88 billeder og sat op som et stort virtuelt kompas, som kunde og fotograf kan navigere i.

Inge Skovdal, uddannet reklamefotograf, ejer af fotohuset Skovdal Nordic, kogebogsforfatter og skribent, deler sit unikke værktøj med deltagerne.

By: København og Herning

Case: AmassAnsvarlig gastronomi på agendaen

Matt OrlandoIndehaver, Restaurant Amass

Restauranter skaber enorme mængder madspild. Og de fleste steder ender det i affaldsspanden eller i sjældne tilfælde i kompostbunken. I bedste fald omdannes daggammelt brød til croutoner. Med sin restaurant Amass har Matt Orlando gjort det til sin mission at ændre på det. Udover at have drastisk nedsat sit CO2-aftryk, begrænset vandforbruget og være blevet en af de absolut førende inden for bæredygtighed i sin industri har Matt Orlando også ændret sine gæsters og sit personales syn på biprodukter fra fødevarer, så de ikke længere betragtes som affald, men som en værdifuld forsyning af ingredienser.

Mød den inspirerende chef Matt Orlando og kom tættere på omstillingen af restaurantionsverdenen.

By: København

Case: SubstansSkyhøje ambitioner

René MammenStifter & ejer af Restaurant Substans og Pondus, Aarhus

Grundlægger og ejer af restauranter Substans og Pondus i Aarhus, René Mammen, fortæller om rejsen fra et ungt iværksætterpar til Michelin-stjerne samt den nylige og ambitiøse flytning af Substans til nye lokaler på øverste etage af Pakhusene på Aarhus Ø. Her er der blevet indrettet med inspiration fra 1960’ernes stilrene arkitektur i enkle og naturlige materialer, så man fyldes med varme og nærvær fra det øjeblik, man træder indenfor. Substans’ koncept er ikke bundet af dogmer, men er drevet af en grundlæggende respekt for lokale, årstidsbestemte råvarer og godt, solidt køkkenhåndværk.

Kok og restaurantejer, René Mammen, bidrager på dagen med sin historie og sine erfaringer.

By: Herning

Case: Eat GrimDen grimme madrevolution

Petra KaukuaCEO & stifter, Eat Grim

Eat Grim is a platform for ugly and surplus vegetables. The company fights food waste by sourcing the produce farmers normally cannot sell and deliver it to private customers in form of a food box subscription, making it easy to live and eat more sustainably. They also supply food businesses who want to make their sourcing more sustainable.

In this talk, Petra Kaukua, Eat Grim’s CEO and co-founder, will tell how Eat Grim became a movement that celebrates all colours, shapes and sizes – in people and food alike. Petra Kaukua will shed light on the importance of their community of ‘Grimlings’ and brand-building, and how the focus on these aspects has escalated the company’s growth in the first three years of its existence in the competitive food box subscription landscape.

By: København

Case: Mogens MadgladMadchefen & Masterchef

Mogens Frimann JensenMasterchef deltager

Mogens Frimann Jensen deltog i foråret 2021 i Masterchef – indtil corona satte en stopper for legen. Hans passion for madlavning fejler intet – og han går uden tvivl efter førstepladsen i næste sæson.

En anderledes kombination mellem rollen com chefsergent med flere udsendelser til Afghanistan og rollen som chefkok i madvirksomheden Mogens Madglad giver en stærk og passioneret formidler, der gerne deler ud af sine erfaringer.

Mogens Frimann Jensen deltager på konferencen i Herning og fortæller om sin passion for ledelse og mad.

By: Herning

Smiz

Case: SmizDe nye digitale restaurantene

Kristine BakkCo-founder af den digitale mathallen Smiz

Markedet for matlevering har hatt solid vekst rundt om i verden de siste årene, og har akselerert ytterligere i lys av pandemien. Både bransjen og kundene har vært nødt til å tenke nytt, og nye forretningsmodeller har funnet dagens lys. Kristine forteller om sin reise inn i matbransjen midt i en pandemi og hvordan det har inspirert teamet til å tenke annerledes rundt bruk av ressurser, kundeinnsikt, og kjøkkendrift.

Kristine startet selskapet Smiz i April 2020 sammen med med-grunder Frøya Hetzel. Smiz er en digital mathall som driftes fra ghost kitchens. Maten er skreddersydd for levering og ambisjonen er å servere mat som er bra for humøret, kroppen og planeten.

By: Oslo online

Charles Banks

Case: thefoodpeopleThe food & beverage trends that have staying power and relevance in a post-COVID world

Charles BanksCo-founder & Director, thefoodpeople

Charles is a Co Founder, a fourth generation foodie, an expert in food futures and
a ‘champion of change’. Cooking at his mother’s side in the kitchen is where
Charles’ obsession for food began!

He and his business thefoodpeople are known for shifting the future of food and
drink by harnessing the power of trends. Charles has spent the past 25 years in the
food industry working across all sectors including food service, fine dining, hotels,
food brands and food retailing.

Charles adds “The reason that “thefoodpeople” exists is because we’ve been in
your shoes. We know what it’s like; we know it’s not easy identifying and
activating trends. It’s a fact that consumers are moving faster than industry, so
decoding your businesses place on the future horizon and designing brilliant but
nimble business models, strategies, and developing deep, value-based connections
with consumers are essential traits of innovators both today and tomorrow. So do
the most powerful thing a business can do – champion & harness change, don’t let
it harness you.”

By: Herning (med på video)

Jesper Brunhøj Olsen

Case: FacebookFuture proofing food services through community, ease and joy

Jesper Brunhøj OlsenHead of Industry for Retail and eCommerce

2020 has been the year of digital acceleration for the grocery industry. Since the start of the pandemic there has been a 30% increase in global grocery shopping. Online grocery sales are expected to rise by roughly 28% this year to $85.5 billion, more than double the estimated rate of growth for 2019.

Today’s grocery shoppers are being inspired and motivated to buy in new ways, to connect with shoppers in this new virtual landscape. That’s why grocers and brands need to reshape how they think about the digital-first shopping journey.

Jesper Brunhøj Olsen is the Head of Industry for Retail and eCommerce, where he lead a team responsible for the largest export and omni-channel Retailers. Prior to Facebook, Jesper worked at Google consulting top clients and agencies while leading the regional Creative Lab for Innovation. Jesper serves on the Advisory Board for Copenhagen Coffee Lab and Lifestyle & DesignCluster, an innovation network under the Ministry of Higher Education and Science.

By: Oslo online

Program

København

08.00 – 09.00
Tjek ind og morgenmad

09.00 – 09.10
Velkomst og praktik

09.10 – 09.45
Tidsånd og trends
Louise Byg Kongsholm

09.45 – 10.00
Pause

10.00 – 10.50
Kommercielle foodtrends
Flemming Birch

10.50 – 11.05
Pause

11.05 – 11.35
Trends og data
Rasmus Linnet

11.35 – 12.05
Madkundskabens visuelle billedsprog
Inge Müller

12.05 – 12.30
Pause

12.30 – 13.00
Case: Fresh.Land – Den grønne omstilling
Mathilde Jakobsen

13.00 – 13.30
Case: Popseco – Det iskolde eventyr
Sanne Nørgaard

13.30 – 13.45
Pause

13.45 – 14.15
Case: Zero Foodprint Nordic
Cindie Christiansen

14.15 – 14.45
Case: Mikkeller
Thomas Juhl Glavind

14.45 – 15.00
Pause

15.00 – 15.30
Case: Amass
Matt Orlando

15.30 – 16.00
Case: Eat Grim
Petra Kaukua

Oslo

Kommer snart…

Det siger kunderne

— Carina Høgsted Kirkegaard

“pej gruppens fødevarekonferencer er noget, jeg altid ser meget frem til og prioriterer højt. Det er et unikt forum for netværk, og jeg møder som oftest et væld af interessante forbindelser. Jeg deltager i pej gruppens konferencer med forventning om at få ny viden, jeg kan gøre brug i planlægningen og udviklingen af Foodexpo, Nordens største fødevaremesse. Jeg har endnu aldrig følt mig snydt. Jeg er altid kommet hjem med en masse spændende idéer, og for mig er konferencerne derfor et afgørende inspirationsværktøj til at være on trend.”

— Carina Høgsted Kirkegaard
Food Expo

Lea Møller, Its A Bird

“pej gruppens food + consumer conference gav mig et bredt indblik i nye trends med konkrete eksempler inden for både produktudvikling, forretningsmodeller, teknologisk udvikling og forbrugeradfærd. Inspirationen flød fra inspirerende oplægsholdere og samtale ved bordene. Som konsulent inden for brugerdrevet innovation og strategisk udvikling er det helt centralt for mig at forstå, hvilke nye trends kunder i retail- og fødevarebranchen skal navigere i fremadrettet. De input, jeg tog med mig fra konferencen, har efterfølgende været oplagte samtalestartere for nye projektsamarbejder.”

— Lea Møller
Antropolog, IS IT A BIRD

Line Holmen

“At have en fornemmelse for hvor tingene er på vej hen er afgørende for at kunne skabe et progressivt luksusbrand. Derfor deltager vi på pej gruppens fødevarekonference.”

— Line Holmen
Brand Manager, Arla Unika

Tilmelding

Oslo online21.09.21

Billetter

Tidspunkt:
08.30 – 15.30


Sted:
Olso


 • Pr. deltager: kr. 3.600,- (Spar 10% frem til 25.4.22)
 • 3-5 deltagere: kr. 3.200,- pr. person (skal bestilles samlet, rabatten fratrækkes automatisk i kurven)
 • 6+ deltagere: kr. 3.000,- pr. person (skriv til [email protected])
 • Pr. underviser: kr. 3.000,-

Deltagere på foodkonferencen kan tilkøbe pej foodbox 2023-2026 til kr. 3.500,- (Normalpris kr. 4.500,-)


København23.09.21

Billetter

Tidspunkt:
08.00 – 16.00


Sted:
Vandværket
Rabarbervej 2
2400 København NV


 • Pr. deltager: kr. 3.600,- (Spar 10% frem til 25.4.22)
 • 3-5 deltagere: kr. 3.200,- pr. person (skal bestilles samlet, rabatten fratrækkes automatisk i kurven)
 • 6+ deltagere: kr. 3.000,- pr. person (skriv til [email protected])
 • Pr. underviser: kr. 3.000,-

Deltagere på foodkonferencen kan tilkøbe pej foodbox 2023-2026 til kr. 3.500,- (Normalpris kr. 4.500,-)


Tjek ind: 8.00-9.00, konference: 9.00-16.00. 

Herning28.09.21

Billetter

Tidspunkt:
08.00 – 16.00


Sted:
pej gruppen
Bitsovvej 2
7400 Herning


 • Pr. deltager: kr. 3.600,- (Spar 10% frem til 25.4.22)
 • 3-5 deltagere: kr. 3.200,- pr. person (skal bestilles samlet, rabatten fratrækkes automatisk i kurven)
 • 6+ deltagere: kr. 3.000,- pr. person (skriv til [email protected])
 • Pr. underviser: kr. 3.000,-

Deltagere på foodkonferencen kan tilkøbe pej foodbox 2023-2026 til kr. 3.500,- (Normalpris kr. 4.500,-)Tjek ind: 8.00-9.00, konference: 9.00-16.00.