pej gruppen har i øjeblikket fokus på unge danske designtalenter og iværksættere i galleriet på Bitsovgaard.

pej gruppen har i øjeblikket fokus på unge danske designtalenter og iværksættere i galleriet hos pej gruppen

Designerne er netop kommet på banen med gode idéer, som fortjener opmærksomhed. Vi hylder de håbefulde og energiske kræfter, som udviser nytænkning inden for kommerciel produktudvikling. Vi glæder os til at følge iværksætterne fremover.

Urtefryd – Nämen

Idéen til Urtefryd er at krydderurter fortjener mere. Friske krydderurter bringer mere end smag med sig, de bringer også natur, skønhed, liv og energi til et køkken. Derfor fortjener friske krydderurter mere end en plads i køleskabet, eller i den pose de blev købt i. De fortjener en urtepotte, der viser dem frem og giver dem en central plads i køkkenet. Med Urtefryd får vi nu mulighed for enkelt og stilfuldt at opbevare og holde liv i deres friske krydderurter.

Urtefryd er det første produkt fra det københavnske designkollektiv Nämen. Nämen ønsker at bringe fine og finurlige produkter til danskerne. Produkter, som man både bliver glad af at bruge og af at se på. Faktisk er ”nämen” et svensk ord, der bruges når man bliver positivt overrasket over noget nyt og uventet. Det er netop den følelse Nämen ønsker, at produkterne skal bringe frem.

Urtefryd har en pris, der betyder at alle kan være med og er tiltænkt placeringer i supermarkeder ved siden af de friske urter.

Farverne vil i første omgang bestå af gul pastel, mintgrøn pastel og hvid. Hver enkelt potte er pakket i et tyndt pap-bånd for at minimere emballagen og stadig holde produktet beskyttet.

Idé og design er udviklet af produktudvikler Andreas Hoé Olsen, mens branding og identitet er udviklet af Allan Aurelius.

www.namen.dk

 

Concrete Jewellery – Thorning Astrup / Aarhus

Hos Thorning Astrup søger designteamet at gøre op med den gængse forestilling af, hvordan smykker skal se ud. Designerne har valgt et materiale, der er råt og industrielt i udgangspunktet, men som gennem bearbejdningen bliver helt glat og blødt.

Beton var udgangspunktet da Thorning Astrup begyndte at eksperimentere og produktudvikle. Dog fandt teamet hurtigt ud af, at betonen kom til kort når det gjaldt små emner; det var porøst, hjørnerne knækkede af og det var for koldt og hårdt mod huden. Nu har teamet fundet frem til en blanding, der består af blandt andet stengips og et naturligt bindemiddel, der gør produkterne holdbare, lækre at røre ved og med den helt rigtige tyngde.  Beton-looket bliver blandet med materialer som sølv, bambus og kobber, men uden at overdøve betonens æstetik.

Thorning Astrup har udviklet og testet produkterne over et års tid, og er nu tilfredse med udtrykket og er klar til at lancere den første kollektion.

I kombinationen af det håndlavede og industrielle, er smykkerne bevidst udtrykt i det uperfekte. Thorning Astrup fremelsker naturlige skønhedsfejl i hvert enkelt produkt, således at ingen smykker er helt ens, men samtidig bevarer et stramt og gennemgående design.

Smykkerne er alle håndlavede – støbt og slebet i flere omgange for at opnå den helt rigtige finish.

www.thorningastrup.dk