En række traditionelle murstensbutikker forsvandt fra detailscenen i 2018 og i starten af 2019, men hvad er det næste for de fysiske butikker?

En række traditionelle murstensbutikker forsvandt fra detailscenen i 2018 og i starten af 2019, men hvad er det næste for de fysiske butikker?


Uddrag af artikel fra Retail Mag


Mange kendetegner vores tid som ’detailhandelsapokalypsen’, og med et blik på hvad der sker i USA, UK og Centraleuropa, kan man da også blive en smule bekymret. Brands og butikskoncepter, der tidligere har haft stor succes, har oplevet et markant fald i salget og kæmper for at forblive konkurrencedygtige i et landskab, hvor alternative salgskanaler har tiltrukket et større publikum.

Tallene taler deres tydelige sprog. Ifølge rapporter fra Business Insider oplevede USA 3.800 butikslukninger i 2018, med yderligere 1.500 i første kvartal af 2019. På samme måde oplevede den britiske detailhandel en tilbagegang i antal butikker på 7.500 i 2018, en stigning på 36 procent i forhold til butikslukninger i 2017 (Deloitte). I Europa faldt den tyske detailhandel med 4,3 procent i december 2018, hvilket er det største fald i december måned igennem de 11 år, som analysen har været gennemført af Federal Statistics Office.

korie-cull

Men hvorfor sker det?

Hvis man spørger detailhandlere om, hvorfor de fejler, så vil mange pege på faktorer som en øget konkurrence fra online, et dårligt økonomisk klima, en lav forbrugertillid eller de ugunstige rentesatser og valutakurser. Selv om disse faktorer kan have en væsentlig indflydelse, har de detailhandlere, der har lidt mest, en række centrale karaktertræk til fælles, som er mindst lige så afgørende… fortsættes på 3 sider i magasinet…

Vil du have fingrene i resten af artiklen og Retail Mag? Læs mere om det nye magasin her.