Væggene i pej gruppens galleri er i øjeblikket prydet med plakatkunst fra det helt nye designbrand Tørn Living, der dyrker kontrasten mellem de bløde organiske former fra planteriget og den skarpe geometri.

Tørn Living

Væggene i pej gruppens galleri er i øjeblikket prydet med plakatkunst fra det helt nye designbrand Tørn Living, der dyrker kontrasten mellem de bløde organiske former fra planteriget og den skarpe geometri.

I december 2016 lancerede Helene Nøhr designbrandet Tørn Living, der laver plakatkunst i en let, nordisk stil med en æstetik, der er præget af enkelhed og sarte, støvede nuancer. Kompositionerne er rene og minimalistiske og kombinerer organiske former, stramt geometriske figurer og detaljerige spil i farvenuancerne. Motiverne består af planter, abstrakte akvareller og arkitektur og bliver til ved en kombination af fotografi, akvarel og digital illustration.
Helene Nøhr er flere gange blevet opfordret til at udstille i kunstregi, fortæller hun, men værkerne bygger ikke på unika-tanken:

”Filosofien bag virksomheden er at skabe værker af høj kvalitet med et stærkt æstetisk udtryk, som stadig er og dyrker at være masseproduktioner, med de muligheder det giver for at være tilgængelige for mange, snarere end at være forbeholdt de få. Som sådan er Tørn funderet i den moderne danske designtradition, der netop er født ud af en tankegang om, at godt, smukt og enkelt design skal være tilgængeligt for alle.”

Bevægelse i motiverne
Inspirationen til værkerne kommer fra filmvidenskaben, som også er hendes uddannelsesmæssige baggrund. Derfor arbejder Helene Nøhr med motiverne som bevægelse og ikke som statiske.

”Når jeg arbejder på et billede, sker det egentlig ret intuitivt”, fortæller Helene Nøhr og fortsætter:
”Jeg har jeg en klar ide om, hvordan papiret skal udfyldes, og så vokser kompositionerne frem af sig selv i eksperimenteringen med former og farver”.

toern_stol_og_plante_300-711x1024

Plakaterne er offsettrykt på tykt, ubestrøget papir:

”Det bevarer en sprødhed og detaljerigdom i motiverne og give det færdige produkt en fin, mat stoflighed,” fortæller Helene Nøhr om sine værker.

Positive reaktioner på værkerne
Selvom Helene Nøhrs baggrund med filmvidenskaben gør, at hun altid ser bevægelsen i værkerne, er det ikke nødvendigvis sådan andre ser dem – og det er også helt okay, mener hun:

”Når man hænger et værk op, og andre kigger på det, så gør de jo noget nyt med det selv – de forholder sig til det, ser det på deres måde og laver egne tolkninger. Jeg har ofte oplevet, at folk ser noget fuldstændig andet, end jeg selv gør,” siger hun og fortsætter:

”Især i de abstrakte akvareller ser folk noget vidt forskelligt – en fugl, en petriskål eller en pipette – det er altid virkelig interessant at høre, hvad andre synes.”

Og måske er det ekstra interessant, når det er de positive reaktioner, der er flest af. Det var tilfældet, da Tørn Living udstillede på området Creaters Community på Formland i februar. Det var første gang, at den lille virksomhed udstillede, og det resulterede i flere kontakter og aftaler med butikker fra Århus til Tokyo og Berlin.

Tørn Living