I branchebladet 365DESIGN nr. 4 2020 kan du blandt andet læse portrætter med tre direktører, se de aktuelle regnskabstal fra branchen og blive klogere på, hvordan Designmonopolet oplever, at Covid-19 påvirker branchen.

I branchebladet 365DESIGN nr. 4 2020 kan du blandt andet læse portrætter med tre direktører, se de aktuelle regnskabstal fra branchen og blive klogere på, hvordan Designmonopolet oplever, at Covid-19 påvirker branchen.

“I midten af 1940’erne, og ved afslutningen af 2. Verdenskrig, udtalte Sir Winston Churchill de berømte ord: “Lad aldrig en god krise gå til spilde.” Den sætning kom til overfladen igen under finanskrisen i 2008 og er dukket op igen i år, hvor endnu en krise kradser. De uoverskuelige strukturelle, sociale, økonomiske konsekvenser af en global pandemi efterlader os alle både stakåndede og lettere fortvivlede.

Men historien viser også to vigtige ting: 1. Vi bliver altid klogere og stærkere af en krise, fordi vi bliver tvunget til at tænke nyt, og 2. Der er altid vindere og tabere i en krise. Derfor må vi ikke lade denne krise gå til spilde.

Som det fremgår af de mange portrætter og interviews i denne udgave af 365DESIGN, har design-, møbel- og interiørbranchen både flyttet sig og vundet. Digitaliseringen var på vej i forvejen, men rykkedede fem år frem på tre måneder til stor fordel for fremtidig konkurrenceevne. Alle steder i værdikæden blev fokuseret ind og strammet op, samtidig med at der blev investeret på den lange bane.

Krisen har også gjort hjemmet til den hellige gral, den sikre base og et slags mikrosamfund, der skal kunne samle og håndtere alle livets aktiviteter. Som konsekvens af dette, er der blevet investeret i hjemmet som aldrig før. Tallene viser et øget salg allerede fra det tidlige forår og hen over sommeren – og forventningerne er, at de mange feriepenge, der udbetales i oktober, også omsættes til forbrug, der er relateret til hjemmet. Altså er det slet ikke slut endnu for den branche, der enten direkte eller indirekte tilbyder services og produkter relateret til hjemmet. Der er masser af potentiale – også i krisetider.”

– Louise Byg Kongsholm, chefredaktør på 365DESIGN

Du kan se hele indholdsfortegnelsen her