pej gruppen har indbudt Nordic Woodsters til at udstille i sit galleri. Deres multimøbel One Tree er et tegn på den bæredygtige tendens, som fylder mere og mere i forbrugernes sind.

pej gruppen har indbudt Nordic Woodsters til at udstille i sit galleri.

Deres multimøbel One Tree er et tegn på den bæredygtige tendens, som fylder mere og mere i forbrugernes sind.

I en af pej gruppens aktuelle udstillinger kan man netop nu opleve brandet Nordic Woodsters. Stifterne bag, Michaela Blank og Endymion Blank, har skabt One Tree, som er et bæredygtigt juletræ og samtidigt et multimøbel, som kan tilpasses alt efter behov.

Parret har igennem mange år boet i Øgaderne i Aarhus. Her skulle de hvert år til januar træde over det ene juletræ efter det andet smidt på gaden, og dét gav dem ideen til multimøbel One Tree.

”Vi er i gennem årene blevet mere og mere bevidste omkring konsekvenserne af, at juletræer bliver dyrket for efter få uger i brug at blive smidt væk igen. Vi vil gerne gøre juletræstraditionen mere bæredygtig og mindske køb-og-smid-væk-kulturen,”

siger Endymion Blank til 365DESIGN.

Bæredygtighed er blevet mere og mere velanset og en del af forbrugernes hverdag, og de er derfor klar til det bæredygtige juletræ, mener Endymion Blank og uddyber om arbejdsprocessen med One Tree:

”Mantraet igennem arbejdsprocessen med One Tree har været bæredygtighed og kompromisløshed.”

Èt møbel – flere funktioner

One Tree har udviklet sig løbende igennem de sidste syv år, og det færdige møbel fremstår som et multifunktionelt møbel. Alt efter hvilket ‘pynt’ man hænger på træet, kan det bruges til alle højtider. Derudover kan træet fungere som et såkaldt sofamøbel eller kreativ stumtjener.

”Det er meningen, at One Tree skal have flere forskellige funktioner. Man skal kunne tilpasse træet efter ens egne behov og kunne sætte sit eget præg på det,”

siger Endymion Blank.

Brandet har udviklet flere accessories, der kan tilføjes One Tree for at give det flere funktioner – blandt andet en lampe og læderstropper, som for eksempel kan bruges til magasinholder.