En kort beskrivelse af de 4 trends, der fylder godt i billedet for både producenter, butikker, markedsføring og i forbrugernes mindset ift. at købe og spise mad i 2015 og 2016. 

Hvert år i september afvikler vi hos pej gruppen den årlige fødevaretrendkonference i Herning, København og Oslo. Her er der både fokus på fødevaretrends, der skal rykkes på lige nu og de trends, der ligger lidt længere fremme.

Herunder finder du en kort beskrivelse af de 4 trends, der fylder godt i billedet for både producenter, butikker, markedsføring og i forbrugernes mindset omkring det at købe og spise mad i 2015 og 2016.

I forbindelse med konferencen udgiver vi årets foodbox! Den indeholder alt fra konferencen, en specialudvalgt bog og et helt magasin med fødevaretrends og relaterede artikler – kun udviklet til foodboxen. I magasinet Food Mag finder du både de trends, der gælder nu og dem, der gælder for perioden 2017-20. Klik her for at finde mere information om pej foodbox.

4 MEGA TRENDS DOMINERER MADBRANCHEN

HEALTHY

Sundhed er en trend der har varet i lang tid nu, men dog ikke en trend der spåes at ville stoppe foreløbigt. Dog er det forventet at der vil komme et øget fokus på det gode, balancerede mentale og fysiske liv frem for den sundhed der udelukkende fokuserer på ernæring og træning. Sundhedsbegrebet vil blive rundere og i højere grad inkludere mental sundhed.

LOCAL

Lokal mad er en trend der i høj grad spiller sammen med både miljøet og økonomien, der i de seneste år har været i krise. Lokale fødevarer, specialprodukter og butikker af lokale iværksættere og ildsjæle har været ophøjet og på restauranterne bliver råvarerne præsenteret ved navnet på den gård hvor de blev dyrket. Mega-trenden lokal spåes at fortsætte lidt endnu, men langsomt vil det globale køkken igen overtage. Dog har vi med dette fået en generation, som er bedre til at lave mad, har kendskab til lokale råvarer og på den måde vil trenden sætte sine spor.

CLEAN

“Ren” mad eller mad uden kemi er en trend, som vi ikke har set toppen af endnu. Der har de sidste par år været en begyndende stærk fokus på de mange – og mærkelige tilsætningsstoffer – som bruges til produktionen af fødevarer. Forbrugerne vil oplyses og nudges til at vælge de rigtige valg.

EASY

Nemt mad, også kaldet convenience, hitter i høj grad og har gjort det længe. Convenience maden har dog taget en ny form – Kvalitet, råvarer, sundhed og frisklavet er bare nogle af de nogle parametre maden bliver målt på – udover smag. Det kan kun gå for langsomt med at udvikle nye produkter til denne katagori, som forbrugerne har taget til sig.